Neler Yeni

Ateizm Nedir, Ne Demektir?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Carl-S

80+ Gold

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Geçen beden dersi için salona gitmişiz futbol oynuyoruz bizim arkadaş topa vurdu ardından "Top Allah katına çıktı dedi" ordan başka çocouk dedi ki "Allah yokki nereye çıkacak" bunu diyende daha lise 1
Veya islamla ilgili kelimeleri islamı silip "bu daha doğru" deyip tilt eden paylaşım yapanlar var. Onlar ayrı bir sinir bozucu.

sa9a

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
228
İsim
Hasan Demir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon ve Uygulama Yazılımı
Malum mevcut iktidar son birkaç sene içinde ateizmi ülkenin en uç köşesine kadar yaydı, bu tür bilgilendirmeler yeni ateist arkadaşlara rehber niteliğinde olmuş oldu.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,375
İsim
Ahmet Sevinç
Liseyi boşver bu sene ortaokul sonum ve bu zamanda da böyle düşünenleri falan gördüm, tanıdım. Net bir kararı veya fikri olmadan böyle bir şey düşünüyorlar. Eğer bir argümanı varsa haklı çıkabilir ama bir kaç klasik söz söyleyip onu savunmaya çalışıyor.
aynen görüyolar yt de ateist tiz diye bide liseli olmak bi haltmış gibi liseli olmaya özeniyolar bide liseli kavramını ateist gey olay çıkaran ders dinlemeyen aşk muhabbeti adam kesme haraç kopya ortamı sanıp okulu 2 günde sirke çeviren insanlar bu özentilikten nefret ediyorum liseli oldun da ne oldu bu saydıklarımı yaptın da ne oldu 2 saniye güldün komik olmayan bişeye ve o gün senden çalındı işte bazılarımızın sürekli çalınan günleri hayatlarını ızdırap ettirecek bunu bildiğim için mutluyum 😌
ben bu metni yazarken bildiğin ateş püskürtmüşüm o kadar içimde kalmış🥱
Mesaj otomatik birleştirildi:

Malum mevcut iktidar son birkaç sene içinde ateizmi ülkenin en uç köşesine kadar yaydı, bu tür bilgilendirmeler yeni ateist arkadaşlara rehber niteliğinde olmuş oldu.
zaten dini öyle bi kullandılar ki inanan adamıda soğuttular

Geçen beden dersi için salona gitmişiz futbol oynuyoruz bizim arkadaş topa vurdu ardından "Top Allah katına çıktı dedi" ordan başka çocouk dedi ki "Allah yokki nereye çıkacak" bunu diyende daha lise 1
hocam bende lise 1 im böyle zihinsel işkencelere yeni başladım bünyem alışık değil tavsiyen nedir?

Carl-S

80+ Gold
z kuşağının havalı olmak için seçtiği şey

şey işte din desem o da değil
Türkiye olarak evet bazıları tabi.
Ateist=şeytana ve nefsine tapan
Ne alaka? :D

Elhamdülillah müslümanım ve ateizm fazlasıyla saçma geliyor bana. Allah yoksa şu karşıki dağları kim yarattı :D
Bana saçma geliyor zaten. 🙂
Şahsi düşüncem.

Siyasal İslam olunca böyle oluyor maalesef.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Elhamdülillah müslümanım ve ateizm fazlasıyla saçma geliyor bana. Allah yoksa şu karşıki dağları kim yarattı :D
Dağlar ne alaka? :D

Bu evreni, evrenin içindekileri kim yarattı? Evrenin yanında dağ çok minik kalır.

leqraw

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Abdur Rezzak
Liseyi boşver bu sene ortaokul sonum ve bu zamanda da böyle düşünenleri falan gördüm, tanıdım. Net bir kararı veya fikri olmadan böyle bir şey düşünüyorlar. Eğer bir argümanı varsa haklı çıkabilir ama bir kaç klasik söz söyleyip onu savunmaya çalışıyor.
Genele bakarak konuşuyorum; müslüman bir ailede doğdun, okulda sadece islamiyet ile ilgili bilgiler edindin. Şimdi kim kendi kararı veyahut fikri olmadan inanıyor?

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
"Kendini havalı sanmak için seçilen 'şey'." sözü beni her gördüğümde çok üzüyor. Evet, bir kesim var ki hiçbir şey bilmeden, araştırmadan izlediği filmlerin ya da duyduğu birkaç şeyin gazına gelerek Ateist oluyor ama bunu direkt her Ateist'e damga vurmak yanlış.

Bu konuları ele alan, Tanrı denen varlığın gerçek olup olmadığını, gerçek olduğuna nasıl inanacağımızı, gerçek olmadığına nasıl inanacağımızı anlatan kitaplar ve araştırmacıların/felsefecilerin sunduğu kaynaklar var. Bu kaynaklara/kitaplara göz attığınızda aklınızdan geçen düşünceler ve yorumlamalarınız zaten sizi kendi kafanız içinde sorguladığınız o "Tanrı" denilen varlık ile ilgili inancınıza götürecektir.

Nasıl ki bir Ateist için "Hiç Kur'an okumadan cahil cahil konuşuyorlar." diyorsanız, aynısını bir Müslüman ya da Hristiyan'a gidip "Hiç bilimsel kaynakları araştırmamış, kitap okumamış." demek de mümkündür. İşin özünde hiçkimse belli bir araştırma yapmadan "bir inanca sahibim" dememelidir.

Kimse şuna karşı çıkmayacaktır eminim: ülkemizdeki Müslüman kişilerin çoğu Kur'an okumamış, araştırma yapmamış, sorgulamamış ve direkt toplumun baskısı ya da çevresel faktörler nedeniyle Müslüman kişilerdir. Buna karşı çıkıyorsanız, kendinizi kandırıyorsunuzdur. O yüzden lütfen kimse kimseye çıkıp da "Senin inancın neden bu?" diye yargılamasın. Nasıl ki bir Müslüman bir Ateist'e gidip "E bu dağları kim yarattı?" gibi saçma ve hiçbir kanıta sürüklemeyen sorularla onu devirmeye çalışıyorsa, aynı şekilde bir Ateist gelip "Milyarlarca yıldır süren ve hala daha devam eden yer kabuğunun hareket edip çatlaması sonucu yüksek sıcaklıktaki magmanın yüzeye ulaşıp temas ettiği suyu taşlaştırarak sert kayalardan oluşan "dağ" dediğimiz oluşumları oluşturma hareketi sayesinde dağlar oluşur." deyip karşıdakini devirmeye çalışabilir. Ateist kişi bunu yaptığında onu dövmek ya da ona sövmek gerekmez.

Hiçbir teorinin, inancın kesinliği yoktur. Herkes kendi dinine, inancına göre yaşayabilir. Bunun sonucuna da kişi kendisi katlanır. Ama Tanrı vardır, ama Tanrı yoktur. Fark etmez.

TamerKs

80+ Silver
Böyle insanlar ciddiye almıyorum zaten.
Muhatap bile olunmaz böyle kişilerle.

Kendisi ateist birimi meraktan sordum.
Hayır, benim için detaylı araştırma yaptı yakın zamanda aynı konu üzerinde.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Eskiden minecraft klanımızda bir şahıs vardı seste her 5 cümlesindeen birinde "Allah'ı yedim", Allah'ını s******" gibi cümleler kullanıyordu, bir süre sonra arkadaşıyla başka klana geçtiler Allah'a küfür vs. eden şahıs ihanet etti geri döndü arkadaşı bizim klana. Okulda falanda bu tipler çok var özellikle liselerde. Daha iyice araştırmadan sadece dediğiniz gibi havalı olmak için Ateist oluyorlar.

Eskiden minecraft klanımızda bir şahıs vardı seste her 5 cümlesindeen birinde "Allah'ı yedim", Allah'ını s******" gibi cümleler kullanıyordu, bir süre sonra arkadaşıyla başka klana geçtiler Allah'a küfür vs. eden şahıs ihanet etti geri döndü arkadaşı bizim klana. Okulda falanda bu tipler çok var özellikle liselerde. Daha iyice araştırmadan sadece dediğiniz gibi havalı olmak için Ateist oluyorlar.
Ayrıca malum şahıs gibi dinleri kullanan siyasetçiler yüzünden de insanlar mensup oldukları dinlerden soğuyorlar/soğumaya başlıyorlar ki ülke normalde laikliği benimsemiş olsa bile

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom