Neler Yeni

Ateizm Nedir, Ne Demektir?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

flatbedd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Quandale Dingle
hakaret etmeden iki cümle kuramıyorsun Türkçen lise terk ergen kardeşim liselilerin konusu değil burası git lisede felsefe hocanla tartış seviyen buraya uymuyor ergenlikten daha çıkamamışsın. şu yazdıklarını ancak liseli birisi yazabilir cahille muhabbet etmek bile hata herif konu açmış sadece saldırmak için yazılar yazmışsın bir tane düzgün bir cümlen yok. sen 2-3 tane kişinin yaptığı katliamı tüm ateistlere yıkacak kadar cahilsen ben ne yapayım. daha önce dediğim gibi kötü birisi olmasının sebebi ateizm değil ki. dünyada hiç ateist terör örgütü var mı? yada ateizm için birisini öldüren mao stalin vs neden adam öldürmüş bilmiyorsun çünkü sana birileri demiş ki bu adamlar katliam yaptı ve onlar ateistti çünkü sen liselisin bilgin bu kadar devam et. türkçe dersine bol bol gir kaçırma dersleri. big bang'e kafa yorma bang bang olursun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

dostum konu senle alakalı değil sen çok sinirlenmişsin belli ki. sen istediğine ahlak de ben hareketlerimi ahlak yasasına göre yapmıyorum sana mı soracağız dünyada ne işimiz olduğunu sen kimsin bilir kişi misin?
hahahahahahaha. laf yetistiremiyorsam en azından büyüklük taslayayım diyorsun yani. ateistler harbiden npc gibi :) %60 klavyeden yazıyorum tam alışamamış olabilirim hemen bir kusur görürsen yapış zaten. seni katliamdan, intihar saldırısından uzak tutacak bir tanrın, kuralların var mı?- hayır. bu iş burada bitmiştir. ben tanrı için değil, iyilik vs. dünyanın güzelliği için yaparım, unicornlar uçsun barış dünyası olsuna çevirirsen işi beni daha da sinir edersin. acilen evrim ve ahlak ile ilgili felsefi kaynaklar alıp incelemeye başla.

kanıt istiyoruz nerede kanıt hala alakasız şeyler söylüyorsun sadece senin görebildiğin kanıtlar bunlar sanırım biz göremiyoruz :) evet tartışma kapandı kanıt sunamadın davayı kaybettin üzülme ya tutarsa diye inanmaya devam et ama tutmayacak kendini kandır.
organik bir aminoasit molekülü gerekli koşullar olmadıkça üretilemez. Miler urey deneyinde bile koşullar sağlanmasına rağmen farklı bir aminoasit sentezlenmiştir. her şeyin kıvılcımı olan bir tanrı kesinlikle olmalıdır. artık şu ateizm uyuşturucusundan kurtulun.

flatbedd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Quandale Dingle
Öyle bir düşünceye sahip değilim yalnızca ölümden sonraki yaşam inancında yer alan cezalandırma sisteminden bahsetmiştim dikkatli okursanız anlarsınız. Ayrıca tartışma kültürünüzde yer alan iğneleyici aşağılama çok basit görünmenizi sağlıyor, güzel bir tartışma ortamı yaratmak istiyorsak anlayamayacağımı düşünmenize veyahut ateistler anlamaz gibi tavırlara girmenize ya da bana bir şey kanıtlamış gibi davranmanıza gerek yok aksine kaynaklarla çelişmenize rağmen aynı şeyi söylüyor tekrara düşüyorsunuz.
Yukarıdaki cümlenizce tanrı yaratan denir diye bir ifade kullandınız. Tanrının tanrı sıfatını kazanması için yaratması gerektiğine inanıyorsunuz fakat yine tanrının buna ihtiyacı olmadığını savunuyorsunuz. Sahi tanrıyı kim yarattı? O hep vardıysa neden evren hep varolmuş olamıyor?
Yaratılan kişi ve yaptıklarım dolayısıyla ceza ya da ödüle tabi tutulacak kişi benim eğer bir yaratıcı varsa ve beni yaratmamış olsaydı bu gibi sonsuz cezalara maruz kalmayacaktım o sebeple tabi ki sorma hakkım var. Çünkü tanrı beni değiştirmedi yoktan varetti varolmayan bir şeye varolmak isteyip istemediğini soramazsınız. Ayrıca yazdıklarıma bakarsanız varederken güç harcaması ya da kendinden bir şey eksiltmesinden bahsetmedim bunları siz anlamamışsınız.
Yazılan makaleleri dikkate aldığınızda San'a el yazmalarında yer alan değişikliklerin yalnızca ayet sıralaması olmadığını görebilirsiniz. kuranmucizeleri.net gibi taraflı kaynaklardan ziyade İngilizce metinleri (el yazmalarını inceleyen insanların kendi yazdıkları) incelemenizi öneririm. Ayrıca kendinizin de dediği gibi unutma gibi yaktırma gibi durumlardan geçen kuran hz. muhammede inen vahiylerden farklı olmasına sebep olmamış mıdır? 1500 yıllık bir süreçten nasıl bu denli emin oluyorsunuz araştırmalar aksini söylerken.
Dinlerin benzer olması bir bahaneye sığınmak değildir. İlk çağlardan itibaren kıtalar arasında gerek savaş gerek ticaret yoluyla kültürel bir paylaşım olmuştur. Kültür ile beraber misyonerlik amacı edinmiş insanlar kendi dinlerini de yaymaya diğer kıtalara da ulaştırmaya çalışmıştır.
Bahsettiğiniz çin mitolojisindeki benzerlikler sizin değil benim görüşümü desteklemez mi? Tüm dinlerin birbirinden kopya çekmiştir olarak düşünür objektif bakabilen bir insan.
Bahsi geçen bilimsel terimi anlatan sureyi kendinize göre yorumluyorsunuz. Bel ile göğüs kafesi arasından çıkan sıvıdan anladığınız bu olabilir peki o gün de gözle görülüp herkesin bileceği meni olarak yorumlayamaz mıyız? Çünkü bir folikül hücresini sıvı olarak tanımlayamayız fakat meni görünüşü itibari ile sıvıdır. İlk çağlardan beri üreyerek bu günlere gelen insanlık zaten bunu bilmiyor muydu? O ayetten bu çıkarımı yapmanıza da şaşırdım doğrusu sağ kucağınızı sol ayağınızla tutmuşsunuz gibi..
İnanın her geçen gün ortaya çıkan tarihi araştırmalar eski insanların yaşamlarında yaptıklarını ortaya seriyor ve insanı şaşırtmaya devam ediyor mısır piramitlerindeki muhteşemlik bile bahsettiğiniz (yorumladığınız) bilimsel veriden daha muhteşem gözüküyor. Ayrıca ayeti siz değil başkaları yorumladıysa da baya bi zorlamış :(
Arapçadan direkt çevirdiğinizde TDK gibi birden fazla anlam çıkabiliyor. Ve eğer araştırmış olsaydınız çevirilere ulaşabilirdiniz. Hatta bu yazımı okuduğunuz vakit biraz hocalara sorulan sorulara da bakabilirsiniz. Ya da isterseniz kıvırmaya devam edip bildiğinizi okuyabilirsiniz size kalmış ama doğrusunu öğrenmeden arkamdan kıvırıyor demenizi istemem :))
Çeviri hataları genelde müslümanlara yarar zaten çoğunlukla çeviren insanlar onlar değil mi? Neden işlerine gelmeyecek anlamlar çıkartmaya uğraşsınlar ki.
Size tavsiyem sağdan soldan duyduğunuz şeyleri anlamadan dinlemeden insanlara anlatıp bilgi kirliliği yaratmamanız. Termodinamik yasalarını isterseniz sırasıyla öğrenin ondan sonra hiçbir şey ile çelişmediğinin farkına varabilirsiniz. Okuyarak anlamak zor gelir ise (ki komplike şeyler zor olabiliyor.) Youtube üzerinden evrim ağacının güzel bir videosu var tam sizlik :))
Kuantum seğirmesi de aynı şekilde, Evrimin tesadüfi olmadığı kısmını çekip alırsanız evrimi allah yapıyormuş işte diyebilirsiniz. Fakat gerçekten araştırmanın ne olduğunu okursanı konu ile alakası olmadığını anlayacaksınızdır. Kuantum seğirmesi sayesinde dna kopyalanmasında hatalar oluşur bunlara mutasyon denir. Oluşan mutasyon hatalı olur ise türün hatalı mutasyon geçiren üyesi gelecek nesillere ulaşmaz haliyle kendinden yok olur. Ya da hücresel boyutta bakarsanız yanlış mutasyon geçiren hücre akyuvarlar tarafından yok edilir. Bunlar sürekli karşımıza çıkan kanser hücrelerine de dönüşebilir. Fakat ortama adapte olmak için gelişen hücreler faydalı olduğu için korunur. Lütfen araştırmalarınızı İslami kaynaklardan değil asıl kaynaktan okuyunuz.
Ayrıca tanrının nasıl varolduğu ve daha yukarıda sorduğum tanrısal paradoksları nasıl açıkladığınızı anlatabilir misiniz. Örneğin kendime sorup asla cevap bulamadığım sorulardan birkaç tanesidir. Eğer cevap bulabilmiş olsaydım Dinlere daha sıcak bakabilirdim. Eminim benim gibi milyonlarca da insan vardır. Siz bu soruları kendinize sorup cevaplayabildiyseniz beni de aydınlatır mısınız. İnsan aklı almaz cevabı verecekseniz de evrenin oluşumunu insan aklı almaz deme hakkını kendimde bulurum ona göre :)

Ateizm ile çelişen bilimsel kanunları yazar mısınız? Bir de ben bakayım. Kuantum seğirmesini aşağıda açıkladım İslami kaynaktan değil araştırmayı yapan orijinal İngilizce kaynaktan en kötü çevirisinden bakabilirsiniz. Plank sabitinde ne buldunuz çok merak ediyorum. Matematiğin icadı ya da keşfi konusunda türkçe sizce icat mi edilmiştir yoksa keşif mi sorusunu sorabilirim. Bigbang de nasıl çelişiyormuş merak ettim doğrusu, yakın zamanda uzaya fırlatılan Webb teleskobu sayesinde bu tartışmanın daha da aydınlanması bekleniyor. Herneyse bunların açıklaması ve diğer çelişkileri de bana yazarsanız size boş vakitlerimde cevap vermeye çalışırım. İyi akşamlar
evet dostum, inanç felsefesi tartışırken karşımdakinin bilgisizliğine karşılık agresif davranıyorum. bu sadece sana özgü değil, genelde bu tip tartışmalarda böyle davranırım. mavi rengin mavi olması için mavi görünmesi gerekir, bu mavi rengin maviye ihtiyaç duyduğunu göstermez, mavinin içinde zaten mavi rengi gösterme gücü, özelliği vardır. ''Sahi tanrıyı kim yarattı?'' bu söz sence de komik olmaya başlamadı mı. tanrıyı bulma sebebimiz genelde zaten arkhe (ilk sebep) düşüncesi değil mi?! Teistler de tanrının ezelden geldiğini, olağanüstü bir varlık olduğunu savunur. Biz buradaki doğaüstülüğü kabul ederiz. bu ''onu ne yarattı o zaman'' sorusu asıl sizi terletmesi gereken bir sorudur. Çünkü maddenin ezeli olduğuna inanıyorsunuz. Bu da sizi bir paradoksa sokar. Aslında buradan çıkartarak ateizm plank sabiti ile çelişir bile diyebiliriz:). Tanrıyı evren ile sınırlandırmak anlamsızdır. Daha sonsuzluğu hayal edemiyor, 4. boyutu kafamıza sığdıramıyoruz, tanrıyı niye bu kadar basit bir seviyeye indirelim ki. ''Ayrıca kendinizin de dediği gibi unutma gibi yaktırma gibi durumlardan geçen kuran hz. muhammede inen vahiylerden farklı olmasına sebep olmamış mıdır? 1500 yıllık bir süreçten nasıl bu denli emin oluyorsunuz araştırmalar aksini söylerken.'' demişsiniz. Galiba dünya üzerinden tek bir Kuran çeşidi olmadığının farkında değilsiniz. Farklı Kuranlar da vardır, Fakat bunlardaki farklılıklar incildeki farklılıklar kadar ağır değildir. İsterseniz Afrikaya gidip oradaki Kuranları inceleyin, küçük kelime farklılıkları görebilirsiniz. Dediğim gibi unutma vs. gibi çok da önemli olmayan yerlerden ibarettir. Ben sahabe isem ve o dönem bir kağıda yarım yamalak ezberlemeye çalıştıklarımı yazdıysam ve birkaç kelimeyi yuttuysam bu doğru düzgün ezberleyebilmiş arkadaşlarımın ezberledikleri Kuranlarını mı çürütür. San'a mushafları Kuran ın değiştirilmediğinin kanıtıdır, isterseniz kopya kağıtlarını inceleyin. Ayrıca değiştirme dediğimiz şey bir amaçla olur, burada insanın leyhine bir kararı değiştirme var gibi mi gözüküyor, yoksa unutma gibi mi gözüküyor, objektif düşünmeye davet ediyorum. Kuran ın içeriği değişmemişse bir kaç cezm, bir kaç hareke değişikliği insanların ne işine yarasın. Dinlerin mezopotamyadaki benzerliklerini bu bahane le savuşturabilirsin fakat o kadar eski tarihte çin ile arap yarımadasında bu kadar büyük bir kültürel aktarım olması için olağanüstü bir göç, vs. olması gerekebilir. Ve eğer din bizden onlara veya onlardan bize geçtiyse beraberinde yiyeceklerin, kültürün ve daha nice şeyin de birbiri ile tanışıp geçmesi gerekmez miydi, sadece din alışverişi mi yapacaktık. Amerika kıtasını hiç hesaba katmayalım istersen:). Bazı ateistler de sanırım bu iddialar altında kalmamak için insanın hayal gücünün sınırı yüzünden birbirinize yakın hayal ediyorsunuz gibi bir iddiada bulunuyor. Ne kadar cahilce sence de değil mi:)Bir yerde ejderhaları, bir yerde kurtları takip eden türkleri oluşturabilen hayal gücü iş tanrıya gelince küçülüyor.''Bel ile göğüs kafesi arasından çıkan sıvıdan anladığınız bu olabilir peki o gün de gözle görülüp herkesin bileceği meni olarak yorumlayamaz mıyız? Çünkü bir folikül hücresini sıvı olarak tanımlayamayız fakat meni görünüşü itibari ile sıvıdır'' demişsiniz. Spermin arapçada bir anlamı vardır. arapçada sperme meni denir. '' مِنْ مَٓاءٍ دَافِقٍۙ'' burada meni diye bir kelime görebiliyor musun. sence o zamanda hücre kelimesinin bir karşılığı olmadığı için su denmiş olması daha mantıklı olmaz mıydı. doğrusunu elbette Allah bilir, biz burada akıl yürütelim. Ayrıca peygamberlik döneminde insanlar spermin testislerden geldiğini biliyordu hatta birileri/birisi testislerini kesmek için (muhtemelen artık kadın işleriyle uğraşmayıp hayatını dine adamak için) peygamberimize başvurmuştu fakat peygamberimiz izin vermemişti. ''mısır piramitlerindeki muhteşemlik bile bahsettiğiniz (yorumladığınız) bilimsel veriden daha muhteşem gözüküyor.'' o kadar çok kölenin o kadar süre çalışması sonucu oluşan görkemli bir yer, kaldıraç, hareketli makara gibi basit makinelerle hazırlanabilecek kadar basit ve kaba güç isteyen bir yapı olabilir. İşimize geldiğinde antik çağların basit dinine inanıyoruz, işimize gelince antik çağlarda o kadar kötü değildi diyoruz galiba:). ''Kuantum seğirmesi sayesinde dna kopyalanmasında hatalar oluşur bunlara mutasyon denir. Oluşan mutasyon hatalı olur ise türün hatalı mutasyon geçiren üyesi gelecek nesillere ulaşmaz haliyle kendinden yok olur.'' Evrim ağacı bir kere taraflı bir kaynaktır, bunu kafanıza sokmanızı tavsiye ederim. belki de benim üzerimden dini kaynakları eleştirdiğiniz kadar taraflıdır evrim ağacı. Bir genin iyiye odaklanması için birden fazla seçenek vardır. basitinden düşünürsek sürekli uçmaya çalışan bir omurgalının tüyleri de oluşabilirdi ve bu şekilde gelişebilirdi fakat yere çarpıp hasar gördüğü yerleri de kalı bir kabuk tabakası tarafından sarılıp düşmelere daha dayanıklı olması yönünden de gelişebilirdi. Belki de esneklik özelliği kazanırdı. Mutasyonun hangi yöne gideceğine karar verendir kuantum seğirmesi. Evreni düzen değil kaos diye tanımlıyorsanız hiç konuşmaya devam etmeyelim isterseniz.'' beni yaratmamış olsaydı bu gibi sonsuz cezalara maruz kalmayacaktım'' Tanrı zar atmaz. eğer yaratıldıysan yaratılmışsındır ayrıca şu an sahip olduğun hiçbir şeye tanrı vermeseydi sahip olmazdın, tanrıya bir şey vermedin, o yüzden hiçbir şeye hakkın yok.''
''Çeviri hataları genelde müslümanlara yarar zaten çoğunlukla çeviren insanlar onlar değil mi? Neden işlerine gelmeyecek anlamlar çıkartmaya uğraşsınlar ki. Size tavsiyem sağdan soldan duyduğunuz şeyleri anlamadan dinlemeden insanlara anlatıp bilgi kirliliği yaratmamanız.'' Hemen size bir örnek vereyim dünyanın deve kuşu yumurtasına benzetilmesi diye bilinen ayet, ortalama bir ateist bunu bilir umarım. Buradaki dehv kelimesi: ayrıca, “dehv” kelimesinden türeyen diğer kelimelerde de yuvarlaklık anlamı mevcuttur. Örneğin çocukların topu yerdeki bir çukura düşürmeleri, taş atıp çukura düşürme yarışları, cevizle oynanan oyunlar hepsi “dehv” kelimesiyle ifade edilmektedir. Deve kuşunun yuva yapmasına, yatacağı yerdeki taşları temizlemesine, yumurtladığı yere ve yumurtasına da bu köklerden türemiş kelimeler kullanılır. Buradaki belki de meal sebebiyle Kuran da dünya yumurta gibi deniliyor, Kuran bilim ile çelişiyor gibi iddialar çıkmış olabilir. Kuran ın mealinde insan izi olması, bir insanın meale karışması nasıl Müslümanların yararına olabilir ki. Bizim için bu kitabın olması Allah ın mucizesi, bir insan İslam inancına göre Allah ın mucizesini mi düzeltecek!? Meal hatalarına çelişki diyen, sonra da kıvırıyor diye de dinsizler zaten. ''Matematiğin icadı ya da keşfi konusunda türkçe sizce icat mi edilmiştir yoksa keşif mi sorusunu sorabilirim.'' matematik keşfedilmiştir. Doğada bulunan matematik üzerine matematik ve fiziği inşa etmiş bulunuyoruz zaten; belki de o yüzden kuantum fiziği, biyolojisi gibi konularda yol katemedik. Benim inancıma göre evrene bir düzen koyan tanrı inancını doğrular matematiğin keşif olması.'' Termodinamik yasalarını isterseniz sırasıyla öğrenin ondan sonra hiçbir şey ile çelişmediğinin farkına varabilirsiniz.'' Evrene açık sistem diyerek termodinamikten kurtulmak kolay. Fakat evrenin big bang başı itibarenden kabul edilene göre ışık hızından hızlı yayıldığını düşünürsek evrenin dışında bir madde bulunması imkansız olmaz mı? Bu da evrenin termodinamiğe göre gittikçe daha kararsız ve karmaşıklaşma şekline itmez mi? Gittikçe karmaşıklaşan bir evren varsa başta mutlak bir madde olması gerekmez mi. Big nag de muhtemelen bu maddeden olagelmiştir. Celal Şengör bir videoda ateist olduğuna dayandırarak big bange inanmayabileceğini söylüyordu diye hatırlıyorum. videoyu tekrar bulmaya çalıştığımda sanırım silinmişti ama internette tartışma mevcut. ''Yaratılan kişi ve yaptıklarım dolayısıyla ceza ya da ödüle tabi tutulacak kişi benim eğer bir yaratıcı varsa ve beni yaratmamış olsaydı bu gibi sonsuz cezalara maruz kalmayacaktım o sebeple tabi ki sorma hakkım var.'' demişsinmiz. Tanrı sizi yaratmasaydı hiç var olmayacaktınız, ilk önce gelen var olmaktır. Belki insan olduğunuz için var olmamayı acı çekmekten daha iyi görüyor olabilirsiniz ama önce olup olmamak gelir. Bunu zamanında karanlık hücreye konan, kendisini dövmeye gelen bir memura bile artık birisi geldiği için, yalnızlıktan kurtulup birini görebildiği, hayat ibaresi gördüğü için sevinen bir mahkum gibi düşünebilirsiniz. Buradan bakarsak doğduğu anda acı çekerek ölen bebekler bile var olmama durumundan daha iyidir. Sinirlerin nörotransmitter iletmesi ile yokluk keşke her insan için düşünülmeyecek kadar seçmesi kolay tercihler olsa.
''Rumlar, yakın bir yerde (adna al-Ard) yenilgiye uğratıldılar. Onlar yenilgilerinden sonra birkaç yıl (bıd-ı sinin) içinde galip geleceklerdir. Önce de, sonra da emir Allah’ındır. O gün müminler de Allah’ın yardımıyla sevineceklerdir. Allah, dilediğine yardım eder. O, mutlak güç sahibidir, çok esirgeyicidir.'' Olacak bir savaşa dair doğru tahminde bulunulmuş.

''Sen dağları görürsün de, onları yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutların yürümesi gibi yürümektedirler. (Bu,) her şeyi sapasağlam yapan Allah’ın sanatıdır. Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır.''
(Neml Suresi 88. Ayet) Yer kabuğunun hareketini bilmesi

''Yahut (inkârcıların küfür içindeki hâlleri) derin bir denizdeki karanlıklar gibidir. (Bir deniz ki) onu dalga üstüne dalga kaplıyor, üstünde de bulutlar var. Karanlıklar üstüne karanlıklar. İnsan, elini çıkarsa neredeyse onu bile göremez. Bir kimseye Allah, nur vermemişse, artık o kimsenin ışık ve aydınlıktan nasibi yoktur.''
(Nûr Suresi 40. Ayet) Arap yarımadasında inmesine rağmen derin yerlerdeki ışın kırılmasını bir denizci gibi açıklayabilmesi.

Son düzenleme:

loverboy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Joseph ss
hahahahahahaha. laf yetistiremiyorsam en azından büyüklük taslayayım diyorsun yani. ateistler harbiden npc gibi :) %60 klavyeden yazıyorum tam alışamamış olabilirim hemen bir kusur görürsen yapış zaten. seni katliamdan, intihar saldırısından uzak tutacak bir tanrın, kuralların var mı?- hayır. bu iş burada bitmiştir. ben tanrı için değil, iyilik vs. dünyanın güzelliği için yaparım, unicornlar uçsun barış dünyası olsuna çevirirsen işi beni daha da sinir edersin. acilen evrim ve ahlak ile ilgili felsefi kaynaklar alıp incelemeye başla.

organik bir aminoasit molekülü gerekli koşullar olmadıkça üretilemez. Miler urey deneyinde bile koşullar sağlanmasına rağmen farklı bir aminoasit sentezlenmiştir. her şeyin kıvılcımı olan bir tanrı kesinlikle olmalıdır. artık şu ateizm uyuşturucusundan kurtulun.
çok bilimsel konuştun uzman prof arkadaşım yav 50 kere sorduk bir kanıtın var mı yok. bir yerlerinden molekül gerekli koşul oluşturmadıkça üretilemezmiş hangi onaylı makaleden bu yazı rüyanda gördüğünden mi. kendi uydurduğun şeyleri buraya yazma diğeri gibi kurandan örnek ver o biraz daha iyi öyle kendinizi kandırın.

flatbedd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Quandale Dingle
çok bilimsel konuştun uzman prof arkadaşım yav 50 kere sorduk bir kanıtın var mı yok. bir yerlerinden molekül gerekli koşul oluşturmadıkça üretilemezmiş hangi onaylı makaleden bu yazı rüyanda gördüğünden mi. kendi uydurduğun şeyleri buraya yazma diğeri gibi kurandan örnek ver o biraz daha iyi öyle kendinizi kandırın.
dinsizlik ergen tuzağıdır, ne kadar yazı yazdım hala basit fizik kuralına kaynak istiyorsun:). umarım bir gün bu yazdıklarından utanabilecek olgunluğa erişebilirsin

KaraSex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
kara sex
bua ateistler sadece kendilerini kandırıyor işin kolayına kaç tanrı yok de geç mantığı. bing bang bir teori ve yapılan bir çok deneyde elle bile patlama yapılamazken tesadüfi patlama olduğu iddia ediliyor fizikteki etki-tepki hadi es geçildi diyelim. tamam patlamada akla mantığa sığmasada tesadüfen oldu diyelim. ilk hücre olması hücre çoğalması elementler evren oluşurken ağırlık olup dengesizliğin olmaması gerçekten tüm bu olanları sadece tek kelimeyle tesadüfe mi bağlıyorsunuz ?
o çok sevdiğiniz bilim ne kadar tesadüfe inanıyor peki ?
------------------------------------------------------------
bir gün bir ateistle (kendini ateist zanneden) biriyle tartışıyorum internetten bulmuş hazır soruları bana soruyor. dedim sen önce kendi sorularınla gel başkalarının soruları seni ilgilendirmez

loverboy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Joseph ss
dinsizlik ergen tuzağıdır, ne kadar yazı yazdım hala basit fizik kuralına kaynak istiyorsun:). umarım bir gün bu yazdıklarından utanabilecek olgunluğa erişebilirsin
hangisi fizik kuralı ne diyorsun abicim yeter artık saçmalamanın da bir sınırı var.

bua ateistler sadece kendilerini kandırıyor işin kolayına kaç tanrı yok de geç mantığı. bing bang bir teori ve yapılan bir çok deneyde elle bile patlama yapılamazken tesadüfi patlama olduğu iddia ediliyor fizikteki etki-tepki hadi es geçildi diyelim. tamam patlamada akla mantığa sığmasada tesadüfen oldu diyelim. ilk hücre olması hücre çoğalması elementler evren oluşurken ağırlık olup dengesizliğin olmaması gerçekten tüm bu olanları sadece tek kelimeyle tesadüfe mi bağlıyorsunuz ?
o çok sevdiğiniz bilim ne kadar tesadüfe inanıyor peki ?
------------------------------------------------------------
bir gün bir ateistle (kendini ateist zanneden) biriyle tartışıyorum internetten bulmuş hazır soruları bana soruyor. dedim sen önce kendi sorularınla gel başkalarının soruları seni ilgilendirmez
evet o internetten bulduğun ateist yüzünden tanrıyı ispatladın bütün ateistleri çürüttün. big bangi araştıranlar senin kadar iyi fizikçi değiller elle patlama yapamıyorlar oysa hepimiz atomuz hahaha abi siz ergen bile değilsiniz başkasınız. big bang ateizm ile bir alakası yok ki bilim bulduğu şuanki tek açıklama o dünyanın oluşumuyla ilgili akıllı beyni çalışan ateistlerde bilim insanlarının bu teorisine güvendiği için ve tek açıklama günümüzdeki tek açıklama bu birilerinin binlerce yıl önce uydurduğu şeyler değil binlerce yapılan testlerle ulaşılan sonuç siz big bange kafa yormayın elle patlama falanda yapma kendini uçurursun. bilim tesadüf falan demiyor abi siz nereden buluyorsunuz bu bilgileri gidin onlara anlatın bu saçmalıklarınızı

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom