Neler Yeni

Ateizm Nedir, Ne Demektir?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Alihanarr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Alihan Arı
Tevekkül kuralını İslam ın sadece ahirete önem verdiği düşüncesine kapıldığınızı düşündüğüm için yazdım. İslam çalışmayı da tavsiye eder. İslam diğer semavi dinlerin aksine zenginliği kötülemez, bu konu Cemre Demirel isimli filozofun da dikkatini çekmiştir. Tanrı hiçbir şeye ihtiyaç duymaz, bir şeyi oluşturmak için ihtiyaç duymaya gerek yoktur. Bir şeyi oluşturmayı insan gibi güç harcayarak, güç kaybederek olan bir şey olarak düşünüyorsunuz. Burada bahsettiğimiz şey tanrı, bizi oluşturarak gücünden bir şey eksilmedi, hala sonsuz güçte; yani bir şey kaybetmedi. Eğer güçte bir eksilme yoksa bu bir zahmet değildir, neden yarattın diye sormaya hakkın da yoktur, yaratmasaydı kara geçecekti diye bir şey yok. (Biraz felsefi oldu umarım bazı ateistlerin aksine anlayabilirsin.) Burada mucize olayından bahsetme şeklimi de anlamamışsın, galiba kendinde bir şey katmadan sadece tartışmadan haklı çıkmak şu andaki amacın. Burada bahsettiğimiz şey tanrı isterse denizi, isterse ayı yarar. Zaten müslümanlar da bu olayların doğaüstü olaylar olduğunu biliyor, bu yüzden mucize diyoruz zaten. San'a mushaflarını işine geldiğince almışsın fakat dikkat edersen San'a mushaflarındaki farklılıklar unutma gibi şeylerden ibarettir ve büyük farklılıklar değildir. Atıyorum: Allah size ailenize, eşinize ve emrinizde olan hayvanlara iyi davranmanızı emretti şeklinde değil de. Allah hayvanlara, eşinize iyi davranmayı emretti gibi. Bunun açıklaması da gayet kolaydır. Ayetler indiği zaman ezberleyen sahabelerin yanılmaları, zaten yanlış hatırlamıyorsam Hz. Osman Kuran ı kitaba geçirdikten sonra bu hatalı, eksik olan şeyleri yaktırtmıştı. Çin den Amerika kıtasına kadar dinler birbirine benzer özelliklere sahiptir, birbirinden aşırma olayı zorlamaya kaçar, sığınacak bir bahaneolmaktan çok da öteye geçemez. Çin piktografisinde bile Adem(a.s.) ile Havva nın hikayesinden izler vardır. Kuran ın daha önce bulunan hiçbir kaynakta yazmayan bilimsel mucizeleri vardır. Hatta hadisleri bile detaylı incelesek mucizelere ulaşabiliriz. Kasık ve göğüs kafesi arasından çıkan sıvı gibi geçen ayet bile bilimsel bir mucize olabilir.(Fallopi tüpünden kirpikli huni yardımıyla çıkan folikül hücresi) ki bu ayete bilimsel hata diyen ateistler var :) Köpeklerdeki yatak yaralarına karşılık olan olayı bile inceleyebiliyorsa bu tarih öncesindeki insanlar gerçekten bravo. Ama sence de bunu çok büyük bir şekilde unutulmayacak bir şekilde tarihe kazımaları gerekmez miydi. Selin gelme sıklığına göre takvim yapmanın bile çok iyi bir gelişme olduğu yıllardan bahsediyoruz değil mi. Rum Suresi 2-6. ayetlere bakabilirsin o savaşın ayetleri için. Yeryüzünün en alçak noktası değil de en yakın noktası olarak alan tek bir meal kaynağı gördüğümü hatırlamıyorum. Bir de bize kıvırıyor diyorlardı:) Evet bir sürü çeviri hataları olabilir fakat bu hatalar Müslümanların aleyhinedir. Ayrıca ateizm kuantum seğirmesi, temodinamik 2 ile çelişir.
Öyle bir düşünceye sahip değilim yalnızca ölümden sonraki yaşam inancında yer alan cezalandırma sisteminden bahsetmiştim dikkatli okursanız anlarsınız. Ayrıca tartışma kültürünüzde yer alan iğneleyici aşağılama çok basit görünmenizi sağlıyor, güzel bir tartışma ortamı yaratmak istiyorsak anlayamayacağımı düşünmenize veyahut ateistler anlamaz gibi tavırlara girmenize ya da bana bir şey kanıtlamış gibi davranmanıza gerek yok aksine kaynaklarla çelişmenize rağmen aynı şeyi söylüyor tekrara düşüyorsunuz.
Yukarıdaki cümlenizce tanrı yaratan denir diye bir ifade kullandınız. Tanrının tanrı sıfatını kazanması için yaratması gerektiğine inanıyorsunuz fakat yine tanrının buna ihtiyacı olmadığını savunuyorsunuz. Sahi tanrıyı kim yarattı? O hep vardıysa neden evren hep varolmuş olamıyor?
Yaratılan kişi ve yaptıklarım dolayısıyla ceza ya da ödüle tabi tutulacak kişi benim eğer bir yaratıcı varsa ve beni yaratmamış olsaydı bu gibi sonsuz cezalara maruz kalmayacaktım o sebeple tabi ki sorma hakkım var. Çünkü tanrı beni değiştirmedi yoktan varetti varolmayan bir şeye varolmak isteyip istemediğini soramazsınız. Ayrıca yazdıklarıma bakarsanız varederken güç harcaması ya da kendinden bir şey eksiltmesinden bahsetmedim bunları siz anlamamışsınız.
Yazılan makaleleri dikkate aldığınızda San'a el yazmalarında yer alan değişikliklerin yalnızca ayet sıralaması olmadığını görebilirsiniz. kuranmucizeleri.net gibi taraflı kaynaklardan ziyade İngilizce metinleri (el yazmalarını inceleyen insanların kendi yazdıkları) incelemenizi öneririm. Ayrıca kendinizin de dediği gibi unutma gibi yaktırma gibi durumlardan geçen kuran hz. muhammede inen vahiylerden farklı olmasına sebep olmamış mıdır? 1500 yıllık bir süreçten nasıl bu denli emin oluyorsunuz araştırmalar aksini söylerken.
Dinlerin benzer olması bir bahaneye sığınmak değildir. İlk çağlardan itibaren kıtalar arasında gerek savaş gerek ticaret yoluyla kültürel bir paylaşım olmuştur. Kültür ile beraber misyonerlik amacı edinmiş insanlar kendi dinlerini de yaymaya diğer kıtalara da ulaştırmaya çalışmıştır.
Bahsettiğiniz çin mitolojisindeki benzerlikler sizin değil benim görüşümü desteklemez mi? Tüm dinlerin birbirinden kopya çekmiştir olarak düşünür objektif bakabilen bir insan.
Bahsi geçen bilimsel terimi anlatan sureyi kendinize göre yorumluyorsunuz. Bel ile göğüs kafesi arasından çıkan sıvıdan anladığınız bu olabilir peki o gün de gözle görülüp herkesin bileceği meni olarak yorumlayamaz mıyız? Çünkü bir folikül hücresini sıvı olarak tanımlayamayız fakat meni görünüşü itibari ile sıvıdır. İlk çağlardan beri üreyerek bu günlere gelen insanlık zaten bunu bilmiyor muydu? O ayetten bu çıkarımı yapmanıza da şaşırdım doğrusu sağ kucağınızı sol ayağınızla tutmuşsunuz gibi..
İnanın her geçen gün ortaya çıkan tarihi araştırmalar eski insanların yaşamlarında yaptıklarını ortaya seriyor ve insanı şaşırtmaya devam ediyor mısır piramitlerindeki muhteşemlik bile bahsettiğiniz (yorumladığınız) bilimsel veriden daha muhteşem gözüküyor. Ayrıca ayeti siz değil başkaları yorumladıysa da baya bi zorlamış :(
Arapçadan direkt çevirdiğinizde TDK gibi birden fazla anlam çıkabiliyor. Ve eğer araştırmış olsaydınız çevirilere ulaşabilirdiniz. Hatta bu yazımı okuduğunuz vakit biraz hocalara sorulan sorulara da bakabilirsiniz. Ya da isterseniz kıvırmaya devam edip bildiğinizi okuyabilirsiniz size kalmış ama doğrusunu öğrenmeden arkamdan kıvırıyor demenizi istemem :))
Çeviri hataları genelde müslümanlara yarar zaten çoğunlukla çeviren insanlar onlar değil mi? Neden işlerine gelmeyecek anlamlar çıkartmaya uğraşsınlar ki.
Size tavsiyem sağdan soldan duyduğunuz şeyleri anlamadan dinlemeden insanlara anlatıp bilgi kirliliği yaratmamanız. Termodinamik yasalarını isterseniz sırasıyla öğrenin ondan sonra hiçbir şey ile çelişmediğinin farkına varabilirsiniz. Okuyarak anlamak zor gelir ise (ki komplike şeyler zor olabiliyor.) Youtube üzerinden evrim ağacının güzel bir videosu var tam sizlik :))
Kuantum seğirmesi de aynı şekilde, Evrimin tesadüfi olmadığı kısmını çekip alırsanız evrimi allah yapıyormuş işte diyebilirsiniz. Fakat gerçekten araştırmanın ne olduğunu okursanı konu ile alakası olmadığını anlayacaksınızdır. Kuantum seğirmesi sayesinde dna kopyalanmasında hatalar oluşur bunlara mutasyon denir. Oluşan mutasyon hatalı olur ise türün hatalı mutasyon geçiren üyesi gelecek nesillere ulaşmaz haliyle kendinden yok olur. Ya da hücresel boyutta bakarsanız yanlış mutasyon geçiren hücre akyuvarlar tarafından yok edilir. Bunlar sürekli karşımıza çıkan kanser hücrelerine de dönüşebilir. Fakat ortama adapte olmak için gelişen hücreler faydalı olduğu için korunur. Lütfen araştırmalarınızı İslami kaynaklardan değil asıl kaynaktan okuyunuz.
Ayrıca tanrının nasıl varolduğu ve daha yukarıda sorduğum tanrısal paradoksları nasıl açıkladığınızı anlatabilir misiniz. Örneğin kendime sorup asla cevap bulamadığım sorulardan birkaç tanesidir. Eğer cevap bulabilmiş olsaydım Dinlere daha sıcak bakabilirdim. Eminim benim gibi milyonlarca da insan vardır. Siz bu soruları kendinize sorup cevaplayabildiyseniz beni de aydınlatır mısınız. İnsan aklı almaz cevabı verecekseniz de evrenin oluşumunu insan aklı almaz deme hakkını kendimde bulurum ona göre :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

keşke din felsefesine giriş kitabı olsam da malum yerine saplansam. Az önce ahlaki egoizmin içine ettin. Bu yorumunu sil, ileride olgunlaşırsan çok utanabilirsin benden söylemesi. Tarih boyunca dinsiz toplulukların çok az olmasına rağmen ne biçim katliam çıkarttıklarını da gördük biz. Mao katliamı gibi. Ahlak diye bir şey yoksa bunun yanlış olduğunu belirleyecek bir şey de yoktur cahil herif seni. Çok fazla dinsiz ile tartıştım senin gibi bir sürü hem cahil hem küstah vardı sen merak etme. Ayrıca cemre İslam ile ilgili bir konuşmada dawkins i de ricky i de yerle bir eder. Richard Dawkins in tanrı yanılgısı isimli kitabı da zaten genelde hristiyanlara muhalefet olan bir kitap. Ateizm çocuk avcılığıdır. Kuantum seğirmesi, plank sabiti, matematiğin keşif mi icat mı olma tartışması, big bang. Ateizm ile çelişenlere devam edeyim mi :). Eskiden ateistleri bir şey sanardım argümanlara bak adam az önce ahlağı yerle bir etti:) ki ahlak benim belki de en yumuşak davrandığım konulardan biridir. Ahlak baya karmaşık bir konudur.SiZ Allah rIzAsı İçiN yApıYosUnus biz kArşIlıksıZ yApıYRuz YüzsÜZler demek için ne kadar cahil olmak gerekir acaba
Ateizm ile çelişen bilimsel kanunları yazar mısınız? Bir de ben bakayım. Kuantum seğirmesini aşağıda açıkladım İslami kaynaktan değil araştırmayı yapan orijinal İngilizce kaynaktan en kötü çevirisinden bakabilirsiniz. Plank sabitinde ne buldunuz çok merak ediyorum. Matematiğin icadı ya da keşfi konusunda türkçe sizce icat mi edilmiştir yoksa keşif mi sorusunu sorabilirim. Bigbang de nasıl çelişiyormuş merak ettim doğrusu, yakın zamanda uzaya fırlatılan Webb teleskobu sayesinde bu tartışmanın daha da aydınlanması bekleniyor. Herneyse bunların açıklaması ve diğer çelişkileri de bana yazarsanız size boş vakitlerimde cevap vermeye çalışırım. İyi akşamlar

Son düzenleme:

loverboy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Joseph ss
keşke din felsefesine giriş kitabı olsam da malum yerine saplansam. Az önce ahlaki egoizmin içine ettin. Bu yorumunu sil, ileride olgunlaşırsan çok utanabilirsin benden söylemesi. Tarih boyunca dinsiz toplulukların çok az olmasına rağmen ne biçim katliam çıkarttıklarını da gördük biz. Mao katliamı gibi. Ahlak diye bir şey yoksa bunun yanlış olduğunu belirleyecek bir şey de yoktur cahil herif seni. Çok fazla dinsiz ile tartıştım senin gibi bir sürü hem cahil hem küstah vardı sen merak etme. Ayrıca cemre İslam ile ilgili bir konuşmada dawkins i de ricky i de yerle bir eder. Richard Dawkins in tanrı yanılgısı isimli kitabı da zaten genelde hristiyanlara muhalefet olan bir kitap. Ateizm çocuk avcılığıdır. Kuantum seğirmesi, plank sabiti, matematiğin keşif mi icat mı olma tartışması, big bang. Ateizm ile çelişenlere devam edeyim mi :). Eskiden ateistleri bir şey sanardım argümanlara bak adam az önce ahlağı yerle bir etti:) ki ahlak benim belki de en yumuşak davrandığım konulardan biridir. Ahlak baya karmaşık bir konudur.SiZ Allah rIzAsı İçiN yApıYosUnus biz kArşIlıksıZ yApıYRuz YüzsÜZler demek için ne kadar cahil olmak gerekir acaba
hakaret etmeden iki cümle kuramıyorsun Türkçen lise terk ergen kardeşim liselilerin konusu değil burası git lisede felsefe hocanla tartış seviyen buraya uymuyor ergenlikten daha çıkamamışsın. şu yazdıklarını ancak liseli birisi yazabilir cahille muhabbet etmek bile hata herif konu açmış sadece saldırmak için yazılar yazmışsın bir tane düzgün bir cümlen yok. sen 2-3 tane kişinin yaptığı katliamı tüm ateistlere yıkacak kadar cahilsen ben ne yapayım. daha önce dediğim gibi kötü birisi olmasının sebebi ateizm değil ki. dünyada hiç ateist terör örgütü var mı? yada ateizm için birisini öldüren mao stalin vs neden adam öldürmüş bilmiyorsun çünkü sana birileri demiş ki bu adamlar katliam yaptı ve onlar ateistti çünkü sen liselisin bilgin bu kadar devam et. türkçe dersine bol bol gir kaçırma dersleri. big bang'e kafa yorma bang bang olursun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buna sadece gülerim. Fazla sinirlenmişsin. Bu kadar sinir iyi değil sakin…

Ahlak saçma uydurulmuş bir şey diyorsun ama hareketlerini ahlak yasalarına göre yapıyorsun. Yapmıyorum desen de yapıyorsun her türlü. Ahlaki kurallara inanmayan uymayan birinin zaten Dünya’da ne işi var. Bırak bilimle şunun bunun çelişkisini kendi kendine çelişiyorsun sen.
dostum konu senle alakalı değil sen çok sinirlenmişsin belli ki. sen istediğine ahlak de ben hareketlerimi ahlak yasasına göre yapmıyorum sana mı soracağız dünyada ne işimiz olduğunu sen kimsin bilir kişi misin?

Dahası  
Reaksiyon skoru
301
İsim
Kemal Can Kaltsak
Evreni düşününce kendimi o kadar küçük hissediyorum ki bedenime bakıyorum hayvanlara koskoca dünyanın her yerini gezmeye ömrü yetmez çoğu insanın düşünüyorum bunun gibi milyarlarca gezegen var dünyanın 1 milyon katı büyüklüğünde olan Bundanda ötesi bunun gibi milyonlarca evren var ve ben bunların Yaratıcısı olmama ihitmali o kadar saçma geliyor ki elhamdülillah

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,256
İsim
Fatih
dostum konu senle alakalı değil sen çok sinirlenmişsin belli ki. sen istediğine ahlak de ben hareketlerimi ahlak yasasına göre yapmıyorum sana mı soracağız dünyada ne işimiz olduğunu sen kimsin bilir kişi misin?
Tamam öyle olsun. Söyle bakayım hareketlerini neye göre yapıyorsun? Biz de bilelim bari. Nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşa.

loverboy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Joseph ss
Tamam öyle olsun. Söyle bakayım hareketlerini neye göre yapıyorsun? Biz de bilelim bari. Nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşa.
Son cümlen ile her şeyi cevaplamışsın zaten. Herkes istediği şekilde yaşar ben de din gibi olmayan şeylere taparak onların gösterdiği saçma sapan şeylere inanarak hayatıma yön vermiyorum ve öyle yaşamıyorum. Binlerce yıl önce birilerinin keyfi için yazılmış ve uydurduğu şeylere göre yaşayacak kadar özgüvenim eksik değil. Orada yazan şeylerin çoğunun yanlış ve uydurma olduğu her gün her saat ortaya çıkmasına rağmen savunacak kadar fanatik olmak çok ilginç ama senin hayatın istediğini yap sadece başkalarına dayatma burada böyle saçma yorumlar yapma.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,256
İsim
Fatih
Son cümlen ile her şeyi cevaplamışsın zaten. Herkes istediği şekilde yaşar ben de din gibi olmayan şeylere taparak onların gösterdiği saçma sapan şeylere inanarak hayatıma yön vermiyorum ve öyle yaşamıyorum. Binlerce yıl önce birilerinin keyfi için yazılmış ve uydurduğu şeylere göre yaşayacak kadar özgüvenim eksik değil. Orada yazan şeylerin çoğunun yanlış ve uydurma olduğu her gün her saat ortaya çıkmasına rağmen savunacak kadar fanatik olmak çok ilginç ama senin hayatın istediğini yap sadece başkalarına dayatma burada böyle saçma yorumlar yapma.
Eyvallah. Şuan bunu söylemen çok iyi oldu. İnancım daha da kuvvetlendi.

Birilerinin keyfi olarak yazdığını sandığın şeyin aklını zorlayıp benzerini yazamazsın gelip burda dediğin şeye bak. Senin zor duruma düştüğünde ne yaptığını merak ediyorum. İçgüdüsel olan bu inanma özelliğinden yoksun birisin ve nereye sığınıyorsun?

Sana 1000 delil getireyim yine de inanmazsın. Çünkü öyle bir niyetin yok. Bu yüzden bizi de boşu boşuna yorma.

Her ne kadar bunların senin için bir önemi olmasa da kapanışı şu ayetler ile yapmak istiyorum. Ufacık bir etkisi olursa ne mutlu bana.

Yahut Kur'ân'ı "kendi uydurdu" mu diyorlar? Hayır! Onlar bu iddialarında samimi değiller. Onlar inanmıyorlar. (Tur Suresi 33. Ayet)

Eğer doğru iseler onun benzeri bir söz meydana getirsinler. (Tur Suresi 34. Ayet)

loverboy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Joseph ss
Eyvallah. Şuan bunu söylemen çok iyi oldu. İnancım daha da kuvvetlendi.

Birilerinin keyfi olarak yazdığını sandığın şeyin aklını zorlayıp benzerini yazamazsın gelip burda dediğin şeye bak. Senin zor duruma düştüğünde ne yaptığını merak ediyorum. İçgüdüsel olan bu inanma özelliğinden yoksun birisin ve nereye sığınıyorsun?

Sana 1000 delil getireyim yine de inanmazsın. Çünkü öyle bir niyetin yok. Bu yüzden bizi de boşu boşuna yorma.

Her ne kadar bunların senin için bir önemi olmasa da kapanışı şu ayetler ile yapmak istiyorum. Ufacık bir etkisi olursa ne mutlu bana.

Yahut Kur'ân'ı "kendi uydurdu" mu diyorlar? Hayır! Onlar bu iddialarında samimi değiller. Onlar inanmıyorlar. (Tur Suresi 33. Ayet)

Eğer doğru iseler onun benzeri bir söz meydana getirsinler. (Tur Suresi 34. Ayet)
Cümle cümle seni çözelim.
Benim yazdıklarım ile inancın kuvvetlenmemeli tam tersi olmalı ama neyse işin komik tarafı benim yazdıklarım ile nasıl inancın kuvvetlendi tutarsızlık.
İçgüdüsel olarak inanma özelliği mi abicim siz uzman mısınız hepinizin felsefe, din, akıl gibi konularda doktorası var sanırım ama yine de bu forumda sürünüyorsunuz :)).
Bana 100 delil 1000 delil yalanını atma varsa delilin koy herkes sussun. Kamera çıktı ufolar yok oldu sizinki de öyle zaten.
Ayet ile kapanış mı bu yazdıklarımı şuan silmek istiyorum neden biliyor musun ayet ile yada yurt dışındakilerin dediği gibi İncil'de yazıyor mantığı ile ne ispatlıyorsunuz bana söyleyin. Kanıt ver kanıt birinin uydurduğu ayetlerle değil. Artık cevap vermeyeceğim işi ayetlere getirdin kaybettin o seviyeye inmeyeceğim sen takıl bol bol ayet oku bilimden uzak dur inancın zedelenmesin. Son olarak onlar inanmıyorlar demiş ya senin uydurma ayetin bak benim adıma bile karar veriyorsunuz siz böyle devam edin sadece bizden uzak durun kafamızı falan da kesmeyin biz kimseyi inancından dolayı öldürmüyoruz yada yargılamıyoruz. Sadece bizim konuşma özgürlüğümüze tahammül edin bu kadar zor değil. Kanıt varsa gönderin şuan çarpılmaya ihtiyacım var.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,256
İsim
Fatih
Cümle cümle seni çözelim.
Benim yazdıklarım ile inancın kuvvetlenmemeli tam tersi olmalı ama neyse işin komik tarafı benim yazdıklarım ile nasıl inancın kuvvetlendi tutarsızlık.
İçgüdüsel olarak inanma özelliği mi abicim siz uzman mısınız hepinizin felsefe, din, akıl gibi konularda doktorası var sanırım ama yine de bu forumda sürünüyorsunuz :)).
Bana 100 delil 1000 delil yalanını atma varsa delilin koy herkes sussun. Kamera çıktı ufolar yok oldu sizinki de öyle zaten.
Ayet ile kapanış mı bu yazdıklarımı şuan silmek istiyorum neden biliyor musun ayet ile yada yurt dışındakilerin dediği gibi İncil'de yazıyor mantığı ile ne ispatlıyorsunuz bana söyleyin. Kanıt ver kanıt birinin uydurduğu ayetlerle değil. Artık cevap vermeyeceğim işi ayetlere getirdin kaybettin o seviyeye inmeyeceğim sen takıl bol bol ayet oku bilimden uzak dur inancın zedelenmesin. Son olarak onlar inanmıyorlar demiş ya senin uydurma ayetin bak benim adıma bile karar veriyorsunuz siz böyle devam edin sadece bizden uzak durun kafamızı falan da kesmeyin biz kimseyi inancından dolayı öldürmüyoruz yada yargılamıyoruz. Sadece bizim konuşma özgürlüğümüze tahammül edin bu kadar zor değil. Kanıt varsa gönderin şuan çarpılmaya ihtiyacım var.
İlk cümleyi idrak edemiyorsun bile. Öyle şeyler yazmışsın ki fıkra okuyor gibiyim. Bu kadar saçma konuşmalarından niye etkilenip inancım azalsın benim? Demek ki aramızda bir seviye farkı var. Ben bir filozof değilim ama sen de değilsin. Daha bu forumda 18 mesajın var gelip artistlik taslıyorsun bana. Elindeki bilgilerle beni madara edebileceğini zannediyorsun ama dikkatli ol o çalımı yeme. Sen o bilgilere kanmışsın ve öyle bir tutunuyorsun ki onlara. Bizim inancımız dogmatik ise seninki nedir bilmiyorum. Kıytırık birkaç bilimsel teoriye inanıp gelip karşımıza çıkmayın. Git biraz bilimsel teorilerin hata payı olup olmadığını kavra. Ağzınızdan bilimsel gel bilimsel gel lafı düşmüyor zaten. Metafiziğe bilim ile cevap verebiliyor musun? Veremiyorsun. O zaman gelip bize de bilimsel gelin diyip durmayın. Aklınız soyut şeylere inanmakta bu kadar zorluk çekiyorsa uğraşmayın.

Kendinizi %100 doğru olarak görüyorsunuz benim mantığıma uymadı, böyle bir şey olamaz diyorsunuz da nereden biliyorsunuz? Dünyayı sen mi var ettin? Olayın en başını big bang olarak alıyorsunuz da big bang niye oldu açıkla bana bunu. Hadi patlayalım mı dediler? Ayrıca beklediğim cevabı verirsen çok gülerim.

Sürekli bizden cevap bekliyorsunuz soru sorması kolay tabi. Git ortaokulda hiçbir bilgisi olmadan ateist olan çocuklarla tartışmaya gir bana yine sorar bu soruları.

loverboy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Joseph ss
İlk cümleyi idrak edemiyorsun bile. Öyle şeyler yazmışsın ki fıkra okuyor gibiyim. Bu kadar saçma konuşmalarından niye etkilenip inancım azalsın benim? Demek ki aramızda bir seviye farkı var. Ben bir filozof değilim ama sen de değilsin. Daha bu forumda 18 mesajın var gelip artistlik taslıyorsun bana. Elindeki bilgilerle beni madara edebileceğini zannediyorsun ama dikkatli ol o çalımı yeme. Sen o bilgilere kanmışsın ve öyle bir tutunuyorsun ki onlara. Bizim inancımız dogmatik ise seninki nedir bilmiyorum. Kıytırık birkaç bilimsel teoriye inanıp gelip karşımıza çıkmayın. Git biraz bilimsel teorilerin hata payı olup olmadığını kavra. Ağzınızdan bilimsel gel bilimsel gel lafı düşmüyor zaten. Metafiziğe bilim ile cevap verebiliyor musun? Veremiyorsun. O zaman gelip bize de bilimsel gelin diyip durmayın. Aklınız soyut şeylere inanmakta bu kadar zorluk çekiyorsa uğraşmayın.

Kendinizi %100 doğru olarak görüyorsunuz benim mantığıma uymadı, böyle bir şey olamaz diyorsunuz da nereden biliyorsunuz? Dünyayı sen mi var ettin? Olayın en başını big bang olarak alıyorsunuz da big bang niye oldu açıkla bana bunu. Hadi patlayalım mı dediler? Ayrıca beklediğim cevabı verirsen çok gülerim.

Sürekli bizden cevap bekliyorsunuz soru sorması kolay tabi. Git ortaokulda hiçbir bilgisi olmadan ateist olan çocuklarla tartışmaya gir bana yine sorar bu soruları.
6bin mesajın var diye statü mü kazanılıyor?
kıytırık birkaç bilimsel teori mi? teori ne desem cevap veremezsin boş konuşuyorsun.
metafizik safsata bilim safsatayla uğraşmaz bilim ile alakan yok neye cevap verir vermez bilmiyorsun bilim hakkında konuşma git kuran oku hayali şeylere inan.
akıllı olmaya çalışan arkadaşım big bang öncesini araştırıyorlar zaten sen her şeyi internetten okuyup öğreniyorsun ya bilimde öyle ilerlemiyor yüz yıllar sürüyor her şey dünyanın yuvarlak olması, evrim, yer çekimi bütün bunlar bir günde bulunmuyorlar çoğu yıllarca çalışma sonucu ama sen çalışma nedir bilmezsin sen biri uydurur ona inanırsın işte kanıtsız. Sana ne cevap versek gülersin zaten anlamadığın için.
evet sizden cevap bekliyoruz çünkü siz var olmayan bir şeye var diyorsunuz ispatlaman lazım bilim bir hipotez sunar kanıt toplar teori haline getirir. sizden bir tanecik kanıt istiyoruz 2 tane bile değil bir yav bir. bak bu kullandığın internetten bilgisayarlara kadar çoğunu ateistler yaptı kullanma hacı öbür tarafta yanarsın.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,256
İsim
Fatih
6bin mesajın var diye statü mü kazanılıyor?
kıytırık birkaç bilimsel teori mi? teori ne desem cevap veremezsin boş konuşuyorsun.
metafizik safsata bilim safsatayla uğraşmaz bilim ile alakan yok neye cevap verir vermez bilmiyorsun bilim hakkında konuşma git kuran oku hayali şeylere inan.
akıllı olmaya çalışan arkadaşım big bang öncesini araştırıyorlar zaten sen her şeyi internetten okuyup öğreniyorsun ya bilimde öyle ilerlemiyor yüz yıllar sürüyor her şey dünyanın yuvarlak olması, evrim, yer çekimi bütün bunlar bir günde bulunmuyorlar çoğu yıllarca çalışma sonucu ama sen çalışma nedir bilmezsin sen biri uydurur ona inanırsın işte kanıtsız. Sana ne cevap versek gülersin zaten anlamadığın için.
evet sizden cevap bekliyoruz çünkü siz var olmayan bir şeye var diyorsunuz ispatlaman lazım bilim bir hipotez sunar kanıt toplar teori haline getirir. sizden bir tanecik kanıt istiyoruz 2 tane bile değil bir yav bir. bak bu kullandığın internetten bilgisayarlara kadar çoğunu ateistler yaptı kullanma hacı öbür tarafta yanarsın.
Araştır bro araştır. Hayatını buna harca. Hiçlik için yaşa bu hayatı. Aferin mükemmel gidiyorsun.

Ağzının payını aldığını düşünüyordum ama yanılmışım. Değerli vaktimi sana bir şeyleri ispatlamak için harcamayacağım. Unutma karşında düşündüğün gibi birisi yok.

O gün gelecek ve siz gerçeği öğreneceksiniz ama çok geç olacak. Senin dediğin gibiyse benim bir kaybım olmayacak ama senin çok büyük bir kaybın olacak.

loverboy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Joseph ss
Araştır bro araştır. Hayatını buna harca. Hiçlik için yaşa bu hayatı. Aferin mükemmel gidiyorsun.

Ağzının payını aldığını düşünüyordum ama yanılmışım. Değerli vaktimi sana bir şeyleri ispatlamak için harcamayacağım. Unutma karşında düşündüğün gibi birisi yok.

O gün gelecek ve siz gerçeği öğreneceksiniz ama çok geç olacak. Senin dediğin gibiyse benim bir kaybım olmayacak ama senin çok büyük bir kaybın olacak.
Kanıt istiyoruz kanıt hadi 1 tanecik. Benim kaybımdan sanane seni ilgilendirmez sen kendinden sorumlusun işine bak olaya kayıp kazanç olarak bakarak bile ne kadar seviyeyi düşürdün yazık gerçekten. Öyle çakallık yok belki tanrı vardır diye inanıp ya tutarsa diye değerli vaktini bunlara harcama boşuna olmayan şeylere inanma zaten pek inançlı değilsin ya tutarsa diye olaya bakıyorsun :). Bana tek bir şekilde pay verebilirsin kanıtlayarak ama kanıtın yok o yüzden Fatieh adlı yarışmacı elendiniz. :)

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,256
İsim
Fatih
Kanıt istiyoruz kanıt hadi 1 tanecik. Benim kaybımdan sanane seni ilgilendirmez sen kendinden sorumlusun işine bak olaya kayıp kazanç olarak bakarak bile ne kadar seviyeyi düşürdün yazık gerçekten. Öyle çakallık yok belki tanrı vardır diye inanıp ya tutarsa diye değerli vaktini bunlara harcama boşuna olmayan şeylere inanma zaten pek inançlı değilsin ya tutarsa diye olaya bakıyorsun :). Bana tek bir şekilde pay verebilirsin kanıtlayarak ama kanıtın yok o yüzden Fatieh adlı yarışmacı elendiniz. :)
Nerden çıkardın ya benim tanrı varsa boşa inanmış olmam diye düşündüğümü? Seviye düşüren sensin ben değilim. Her söylediğim söze seviye düşürüyorsun diyerek sen düşürdün seviyeyi. Farkındaysan her sorduğun soruna cevap verdim onlarca kanıt sundum. Daha niceleri var da, hala anlaman gerekeni anlamayıp kanıt istediğin için kusura bakma tartışma kapanmıştır.

Bu arada sana yazdıklarım dışında ondan önceki sayfalarda da pek çok mesajım var. Onları da okumanı tavsiye ediyorum.

loverboy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Joseph ss
Nerden çıkardın ya benim tanrı varsa boşa inanmış olmam diye düşündüğümü? Seviye düşüren sensin ben değilim. Her söylediğim söze seviye düşürüyorsun diyerek sen düşürdün seviyeyi. Farkındaysan her sorduğun soruna cevap verdim onlarca kanıt sundum. Daha niceleri var da, hala anlaman gerekeni anlamayıp kanıt istediğin için kusura bakma tartışma kapanmıştır.

Bu arada sana yazdıklarım dışında ondan önceki sayfalarda da pek çok mesajım var. Onları da okumanı tavsiye ediyorum.
kanıt istiyoruz nerede kanıt hala alakasız şeyler söylüyorsun sadece senin görebildiğin kanıtlar bunlar sanırım biz göremiyoruz :) evet tartışma kapandı kanıt sunamadın davayı kaybettin üzülme ya tutarsa diye inanmaya devam et ama tutmayacak kendini kandır.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom