Neler Yeni

ATIYORUM DOLAR 3TL OLSA 5000TL LİK EKRAN KARTININ FİYATI NE OLUR?

redlove

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
889
İsim
.
fıyatı ne kadar fark eder ? sırf meraktan sordum

Tel Vurdu Beni

80+ Bronze
fıyatı ne kadar fark eder ? sırf meraktan sordum
Şimdiii jeliboooooon salıfekşin lalalalala
Yurtdışında 500 dolar olan ekran kartı
Jelibooooooon salifekşın lalalalala
500*3=1500₺ XD
Jeliboooooon salıfekşın lalalalalaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Theta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Cem
Bu olayın aniden olması için ülkemize milyarlarca dolar değerinde dış yatırımcı gelmesi lazım ki biz olduğunu varsayalım.

Bir süre ekran kartları aynı fiyattan satılmaya devam ederdi çünkü dışarıdan alan adam 4000 bine aldıysa vergi + personel gideri vb şeylerden 5000 lira olduğunu düşünürsek belli bir süre 5000 lira olarak kalmaya devam ederdi lakin stoklar bittiği zaman yeni siparişlerde ülkemize gelen ekran kartları daha düşük ücretler ödendiği için daha düşük bir ücretle o ekran kartına sahip olabilirdik ki arzın yükselmesi fiyatları gene uçururdu ki devletin de bu gözüne batar ek vergilendirme koyardı bkz: Playstation 5 e %50 gumruk vergisi getirdi ki türkiye de çok ilgi gördü kısacası teknoloji anlamında bir işe yaramazdı ama milyarlarca dolarlık yatırımcının ülkeye girmesi ile yeni fabirakalar yeni iş merkezleri açıldığı için işsizlik azalır üretim çoğlarıdı ki bu ithalatımızın azalamasına yani dışarıya daha az bağımlı olmamıza neden olurdu ürün yerli ve milli olunca da maliyeti düşük olduğu için fahiş fiyatlara ürünleri almazdınız. Hatta kendi kendimize yetmeye başlayıp dışarıya bile mal satabilirdik ki bu ihracat yapmamız demek. bu durumda ülkemiz kalkınmaya başlar ve kurların hepsi geriye çekilirdi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,631
Üyeler
164,536
Son üye
Aury
Top Bottom