Yardım ATX Wi-Fi Anakart Önerisi – Oyun & Render için

Reaksiyon skoru
5
Arkadaşlar selam, sistemin çoğu parçasını topladım fakat anakart konusunda kararsız kaldım.
Kullanım senaryom oyun ve render amaçlı olacak. SSD’yi 4-5 tane takmayı düşünmüyorum — ya da hiç kullanmayacağım portlara ihtiyacım yok.
Önemli olan şeyler:
  1. ATX form-faktöründe olsun
  2. Dahili Wi-Fi desteği olsun
  3. Overclock yapabileyim — yani diğer parçalarımı sınırlamasın
Bana lütfen bu kriterlere uygun bir anakart önerir misiniz ?

Sistem bileşenleri:

EKRAN KARTI : RTX5070TI
ANAKART: ????????????????
İŞLEMCİ:AMD Ryzen 7 9700X 3.80 Ghz 8 Core 16 Threads 40MB cache AM5 4nm TRAY(FANSIZ-KUTUSUZ)
RAM:XPG Lancer Siyah RGB DDR5-6000Mhz CL30 32GB (2x16GB)
SSD: Kingston KC3000 2TB PCI-Express 4.0 7000/7000 Mb/s M.2 SSD Bellek SKC3000D/2048G
Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III Pro 360 ARGB ACFRE00184A Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu
KASA+PCU: CORSAIR 3500x 850W 80+ Gold RGB Tempered Glass Siyah ATX Mid Tower Kasa

Arkadaşlar selam, sistemin çoğu parçasını topladım fakat anakart konusunda kararsız kaldım.
Kullanım senaryom oyun ve render amaçlı olacak. SSD’yi 4-5 tane takmayı düşünmüyorum — ya da hiç kullanmayacağım portlara ihtiyacım yok.
Önemli olan şeyler:

Sistem bileşenleri:

İŞLEMCİ:AMD Ryzen 7 9700X 3.80 Ghz 8 Core 16 Threads 40MB cache AM5 4nm TRAY(FANSIZ-KUTUSUZ)
SSD: Kingston KC3000 2TB PCI-Express 4.0 7000/7000 Mb/s M.2 SSD Bellek SKC3000D/2048G
Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III Pro 360 ARGB ACFRE00184A Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu
KASA+PCU: CORSAIR 3500x 850W 80+ Gold RGB Tempered Glass Siyah ATX Mid Tower Kasa
Hocam bütçe de belirtmelisiniz.

Önemli olan şeyler:

Sistem bileşenleri:

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Asus rog b850 modellerine de bakabilirsin veya asus tuf b850 plus modeline. Rog biraz daha pahalı diye biliyorum ama bunlarla sıkıntı yaşamazsın vrm ve soğutma performansları güzel, M2 slotu da baya var, gigabayt olanda 4 tane sanırım. Aslında o işlemci için böyle pahalı kartlara ihtiyacın yok , 3 tane m2 yeter dersen daha uygun kartlara da bakabilirsin 9-10k arasına.

Son düzenleme:
Önemli olan şeyler:

Sistem bileşenleri:

Aşağıda arkadaşın dediği kartlar güzel ek olarak ben de şunu önereyim:

Bu anakartı kullanıyorum hali hazırda. Vatanda gece indirimleri oluyor, geceleyin bir kontrol edersiniz, indirimde 12-13 civarına yakalarsanız düşünmeden alın derim. Gayet yeterli vrm li ve özellikli bir anakart. İnceleme videosunu da bırakıyorum:

Aşağıda arkadaşın dediği kartlar güzel ek olarak ben de şunu önereyim:

Bu anakartı kullanıyorum hali hazırda. Vatanda gece indirimleri oluyor, geceleyin bir kontrol edersiniz, indirimde 12-13 civarına yakalarsanız düşünmeden alın derim. Gayet yeterli vrm li ve özellikli bir anakart. İnceleme videosunu da bırakıyorum:

Benimde aklımda bu kart vardı ama fiyatı son zamanlarda fazla yükselmişti, vatanda indirim hergün mü oluyor belirli bir günn saat var mı acaba

Benimde aklımda bu kart vardı ama fiyatı son zamanlarda fazla yükselmişti, vatanda indirim hergün mü oluyor belirli bir günn saat var mı acaba
Genelde geceleri oluyor ama belli günlerde değil. Bazen birkaç gece boyunca dahi indirim gecesi yapabiliyorlar, takip etmeye devam edin, mutlaka denk gelir. Bu kartı ben o şekilde 12k ya aldım. Bu ay bitmeden daha satarlar diye tahmin ediyorum, bi ara stoğu bitmişti. Ek olarak bu kartta steam cüzdan kodu alınıyordu diye hatırlıyorum. Ben 1 haftayla kampanya tarihlerini kaçırdığım için alamadım.

Genelde geceleri oluyor ama belli günlerde değil. Bazen birkaç gece boyunca dahi indirim gecesi yapabiliyorlar, takip etmeye devam edin, mutlaka denk gelir. Bu kartı ben o şekilde 12k ya aldım. Bu ay bitmeden daha satarlar diye tahmin ediyorum, bi ara stoğu bitmişti. Ek olarak bu kartta steam cüzdan kodu alınıyordu diye hatırlıyorum. Ben 1 haftayla kampanya tarihlerini kaçırdığım için alamadım.

Hocam dünden beri araştırdım, gerekli olmayan birçok özelliğe para vermektense "Asus TUF Gaming B650-E Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart" alayım diyorum ne dersin

@AshenOne seninde fikirlerini alırım.

Hocam dünden beri araştırdım, gerekli olmayan birçok özelliğe para vermektense "Asus TUF Gaming B650-E Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart" alayım diyorum ne dersin

Burada önemli olan Vrm yapısı ve miktarı. Ağır render vs yapmayacak iseniz ve bütçeden tasarruf etmek istiyorsanız işinizi görecektir.

Anakart tier list bırakayım buraya:

Hocam bence de fazla para vermeden işini görecek kadar alsan yeterli olur, işlemciyi her türlü besler çünkü sıkıntı yaşamazsın. Attığın modelin 11 fazı var mosfetleri 80a kaliteli güzel besleme yapar ama böyle 17 fazlı falan bir şey bulsan uygun fiyata yine mosfetleri kaliteli olan daha ileriye dönük olur. Keşke bir hafta önce falan alsaydın 7-9 arasına güzel kartlar vardı. MSI ın pro modeli vardı 17 fazlı 80a mosfetli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,779
Üyeler
184,835
Son üye
_kariyerim54
Geri