Ucuz diye herkes aldı e bir anda tabi psikolojik olarak herkes para verdiği ürünü savunmaya başladı. Bahsettiğiniz kadar üst düzey bir ürün olmuş olsaydı profesyonellerin tercihlerinde görürdük veya bütçe sınırlaması olmadan yapılan klavye tavsiye videolarında tavsiye edilirdi kablosuz klavyeler arasında ama sıralamaları inceleyince aula f75 veya epomaker olsun akko olsun bu markalar orta alt segment ürünlerde yarışabiliyorlar sadece üst segmentte mesela logitechin klavyeleri razerin steelseriesin asusun klavyelerinin yanına dahi yaklaşamıyorlar.
Az önce custom klavyelerle, çoğu markanın manasız pahalıya sattığı klavyeleri mi karşılaştırdın? Custom klavye kullanan bir sürü profesyonel var bu arada. Profesyonel adam gidip 2.5k'lık custom klavye kullanmaz. Yada gidip indirimde diye 750tl'lik klavye peşinde koşmaz. Bomboş karşılaştırma. F75 birkaç eksisi dışında f/p olarak neredeyse 3-3.5k'lık klavyelerle kapışıyor.
Bende bundan bahsediyorum. Bu markaların yanında çinden 500 tl ye alınmış bir klavyeyi bu markaların ürünlerinden daha iyi diye savunmak tamamen saçmalık bana göre. Klavye karşılaştırmak basittir mesela blackwidow v4 pro veya mini hyperspeed ile aula f75i karşılaştırınca hangisinin daha iyi olduğu söylenir bütçe farkını gözetmeksek 100 kişiye sorsak bu işlerden anlayan 99u belki de v4ü seçer anlatmak istediğim bu yoksa ben gaming klavye ve mouse kullanıma rampage ile başladım hayatımda ilk kez.
Mesaj otomatik birleştirildi:
V4 Mini hyperspeedi söyleseydim konu açılmadan kapanırdı zaten
Dostum neden bütçe farkı gözetmeksizin karşılaştırıyoruz anlamadım. Bütçe her şeydir. Karşılaştırmanın ana etmeni zaten bütçe, f/p. Örneğin normalinin 2 katı olan proart sistemin normalinden 2 kat fazla performans söyleyebilir misin? Ya da fiyat olarak 1.5 katı olan hepsi gigabyte olan 4070 aorus, 4070 eagle'ı, windforce'u 2ye katlar diyebilir misin?
Ne kadar ekmek o kadar köfte. 900 liraya tablet için küçük kablosuz klavye zor alınıyor. Ben bozuk gelse yine üzülmem diyerek aldım. Sağlam gelir beğenmezsem de tv tablet laptopta kullanırım dedim. Bir eksisini görmedim.
Bence sizdeki popülizm karşıtlığı, fiyat takıntısı falan değil. Bir şeyi çok kişinin beğenmesi size itici geliyor. Ben de müzik, dizi, filmlerde popüler olanları izleyip dinlemiyorum. Sizdeki ön yargı da onun bir benzeri sanırım.