Neler Yeni

Avrupa'nın En Büyük Kağıt Fabrikası Yıl Sonunda Hizmete Geçecek

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Muhtemelen ucuzlayacak. Tabi tamamı dışa ihraç edilmezse ki yüksek ihtimalle dış açığı kapatmak için dışa ihraç edilecek.
Biz normalde dışarıdan alıyoruz. Açığı kapatmak için, dışarıdan almayıp kendimiz kullanmalı değil miyiz? Dışarıya satarsak, aynı şekilde dışarıdan da alacağız. Dış açık kapanmaycak yani, öyle yaparsak.

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Kağıt üretileceğine göre kitap fiyatları zamlanabilir

Bura.K

80+ Silver
Biz normalde dışarıdan alıyoruz. Açığı kapatmak için, dışarıdan almayıp kendimiz kullanmalı değil miyiz? Dışarıya satarsak, aynı şekilde dışarıdan da alacağız. Dış açık kapanmaycak yani, öyle yaparsak.
İçe satarsak ülkeye döviz girmez. Dışa satarsak fiyatlar inmez ancak ülkeye döviz girer.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
İçe satarsak ülkeye döviz girmez. Dışa satarsak fiyatlar inmez ancak ülkeye döviz girer.
200 milyon dolarlık ihracat yapılacakmış. 300 milyon dolarlık ithalatın da önüne geçilecekmiş.

Hedefler tutturulursa, fiyatlar ucuzlayacak gibi görünüyor.

EKRHN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,545
İsim
Efe Karahan
İyi yaptıkları şeyleri de övmek gerekiyor tebrik ediyorum gerçekten ülkemiz için güzel oldu ama kusura bakmayın artık gideceksiniz yeter bu milletin sizden çektikleri.

EKRHN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,545
İsim
Efe Karahan
Aday Kılıçdaroğlu olursa oy verecek misin?
Kılıçdaroğluna oy vermem bunu da söyleyeyim.
Ayrıca neden güldün?
RTE nin bu millete çektirdiği eziyetler yeter artık yeni bir kan gerekiyor ülkeye.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Daha önce de böyle demiştin de, fikrin değişti mi diye merak ettiğimden sordum.

Ayrıca neden güldün?
Cümlenin başında, "İyi yaptığınız şeyleri övmeli..." diye başlayıp sonunda "Bu millet sizi bitirecek." demene güldüm 😅

RTE nin bu millete çektirdiği eziyetler yeter artık yeni bir kan gerekiyor ülkeye.
Eziyet çektirme konusu, baya göreceli... Bu milletin içinde PKK'lısı da var, Fetö'cüsü de var. Daha fazla eziyet çeksinler mümkünse :)

"Yeni bir kan gerekiyor." kafasında olmanız da bana epeyce tuhaf geliyor. Bir rakip çıksa karşısına, "Bu adam Teknofest'i ülke genelinde yapıyor, ben dünya genelinde yapılan bir organizasyon hâline getireceğim. Daha fazla bütçe ayıracağım." gibi vaatlerde bulunsa; halkta doğal olarak, "Bu adamı seçmeliyiz. Daha iyi şeyler yapacağını vaat ediyor." der. Fakat Türkiye'de böyle bir muhalefet yok. Çözüm üretemeyen, her şeyi eleştiren, sadece Erdoğan düşmanlığından nemalan bir muhalefet var. Kimileri, Erdoğan düşmanlığını devam ettirmek için ülkenin çıkarlarına aykırı da davranabiliyor. (SİHA'ların teröristler üzerinde kullanılmasını eleştiren muhalefet mesela.) Bu yüzden de asla iktidar olamayacaklar.

Berke Fitness

80+ Bronze
Teknik Özellikleri ve Üretim Kapasitesi
Türkiye'nin 250,000,000 Dolarlık Kağıt İthalatını sonlandırarak hazineye 200,000,000 Dolarlık bir Rezerv sunacak, ihracat yapacak olan Avrupa'nın En Büyük Kağıt Fabrikası açıldı. Fabrika 2 etapta açılışını gerçekleştirecek. Birinci etapta 800 kişi iş imkanı bulacak iken, İkinci Etapta 600 kişilik daha yer açılacak ve 21 Milyon Ağacın kesilmesini önleyecek. Projenin bedeli 1 Milyar Dolar olarak açıklandı. Bir sorun çıkmazsa 2022'nin sonunda fabrikayı işleyişte göreceğiz. Bu durum kitap, kağıt fiyatlarının etkilenmesine, düşmesine yol açacaktır.

Kaynak-1
Kaynak-2
Kaynak-3
Bunlarin yaptigi hic bir seye guvenmiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca neden güldün?
Kilicdarogluna oy vermem diyorsan yukarda yazdigin gibi bunlar bize eziyet cektirmeye devam ederler. mozambik liderinin karsisina maymun ciksin ona oy vermeyen de ne bileyim

Son düzenleme:

EKRHN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,545
İsim
Efe Karahan
Bunlarin yaptigi hic bir seye guvenmiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kilicdarogluna oy vermem diyorsan yukarda yazdigin gibi bunlar bize eziyet cektirmeye devam ederler. mozambik liderinin karsisina maymun ciksin ona oy vermeyen de ne bileyim
Kılıçdaroğlunun rte den farklı bir şey yapacağını zannetmiyorum o yüzden oy vermem.

EKRHN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,545
İsim
Efe Karahan
Daha önce de böyle demiştin de, fikrin değişti mi diye merak ettiğimden sordum.

Cümlenin başında, "İyi yaptığınız şeyleri övmeli..." diye başlayıp sonunda "Bu millet sizi bitirecek." demene güldüm 😅

Eziyet çektirme konusu, baya göreceli... Bu milletin içinde PKK'lısı da var, Fetö'cüsü de var. Daha fazla eziyet çeksinler mümkünse :)

"Yeni bir kan gerekiyor." kafasında olmanız da bana epeyce tuhaf geliyor. Bir rakip çıksa karşısına, "Bu adam Teknofest'i ülke genelinde yapıyor, ben dünya genelinde yapılan bir organizasyon hâline getireceğim. Daha fazla bütçe ayıracağım." gibi vaatlerde bulunsa; halkta doğal olarak, "Bu adamı seçmeliyiz. Daha iyi şeyler yapacağını vaat ediyor." der. Fakat Türkiye'de böyle bir muhalefet yok. Çözüm üretemeyen, her şeyi eleştiren, sadece Erdoğan düşmanlığından nemalan bir muhalefet var. Kimileri, Erdoğan düşmanlığını devam ettirmek için ülkenin çıkarlarına aykırı da davranabiliyor. (SİHA'ların teröristler üzerinde kullanılmasını eleştiren muhalefet mesela.) Bu yüzden de asla iktidar olamayacaklar.
Hocam size katılıyorum ben biraz demek istediklerimi de yanlış anlattım o zaman şöyle diyim şu anda rte nin yaptığı her şey kötü değil ama daha iyisini ve daha fazlasını yapması lazım bence cb değişmeli kendi şahsi fikrim böyle ama sizin fikirlerinize de sonsuz saygı duyuyorum.

Top Bottom