Arkadaşlar selam, Acil ayağımın kırıldığını söyledi. Yarın ortapediye görüneceğim. Röntgeni pek anlayamadım, tehlikeli bir durum var mı? iyileşmesi kaç hafta sürer? Nelere dikkat etmeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler
Teşekkür ederim cevabın için, tehlikeli bir durum olur mu? eskisi gibi olabilir mi? Sözleşmeli askerlik yapmak istiyorum. Bir engel yaratmaz umarum.fibula kemiğin kırılmış 3-4 hafta alçıda kalacak en az geçmiş olsun
Ben ayağımı çok kötü burkmuştum doktor kırsan daha iyi demişti çünkü kırık iyileşip tutarsa fizik tedavi ile nerdeyse eski haline yakın olur ama ben fizik tedavi almama rağmen iki ağır eşya taşıyım hemen ağrı sızı o yüzden iyi bir doktordan sonra mutlaka alçı çıktıktan sonra fizik tedavi al ve ayak korseleri var tamamen iyileşene kadar onlardan tak ayak ağırlığını ve ani hareket yapmanı engeller ve son olarak beslenme önemliArkadaşlar selam, Acil ayağımın kırıldığını söyledi. Yarın ortapediye görüneceğim. Röntgeni pek anlayamadım, tehlikeli bir durum var mı? iyileşmesi kaç hafta sürer? Nelere dikkat etmeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Teşekkür ederimayağını kullanmamaya çalış ağırlık verme kesinlikle yoksa kötüleşir.
tehlikeli bir şey olarak gözükmüyor yinede ortopedi uzmanı görsün ama alçı şart. Askerlik olayı için bir bigim yok ne yazık ki.
iyleştikten sonra spor yaparak yavaş yavaş güçlendire bilirsin eskisi gibi olması için biraz zaman lazım
Acil alçıya aldı, yarın da ortapediye gideceğim.Doktora gidip alçıya aldırmalısın
Zamanımı bilgisayarda geçiyorum çoğunlukla, Ayağımın altına minder koydum. Bir zarar vermez değil mi?Ben ayağımı çok kötü burkmuştum doktor kırsan daha iyi demişti çünkü kırık iyileşip tutarsa fizik tedavi ile nerdeyse eski haline yakın olur ama ben fizik tedavi almama rağmen iki ağır eşya taşıyım hemen ağrı sızı o yüzden iyi bir doktordan sonra mutlaka alçı çıktıktan sonra fizik tedavi al ve ayak korseleri var tamamen iyileşene kadar onlardan tak ayak ağırlığını ve ani hareket yapmanı engeller ve son olarak beslenme önemli
Teşekkür ederimGeçmiş olsun olabildiğince üzerine basıp zorlama. Doktorun dediği tarihten önce çıkartma. Kontrollerini aksatma. Ayağını yattığında belden aşağıda değil belden yukarıda tut yani ayağını yukarı doğru uzat. Ödem yapmasın ve şişkinlik oluşmasın.
Yok gelmez zaten ayağını biraz kalp hızandan yukarı tutman gerekli ki ödemi atasın .Acil alçıya aldı, yarın da ortapediye gideceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Zamanımı bilgisayarda geçiyorum çoğunlukla, Ayağımın altına minder koydum. Bir zarar vermez değil mi?