Aynısı ise çalışırTek olan
Hocam konuyu yanlışlıkla açtım 2. kez.Aynısı ise çalışır
Aynısı olması şart da değil hocam önemli olan değerler her türlü çalışır ama aynı frekans ve cl değerleri olması lazım uyumluluk için.Aynısı ise çalışır
Evet hocam ama ddr4'te işler biraz kolaydı. ddr5 olunca en ufak hatada uyumsuz oluyor.Aynısı olması şart da değil hocam önemli olan değerler her türlü çalışır ama aynı frekans ve cl değerleri olması lazım uyumluluk için.
Kuzenimin PC’sinde 8Gb 3200 MHz cl16 gskill ram ile 8 GB 3200 MHz cl16 hikvision Ramleri sorunsuz kullanıyoruz.
Hocam konuyu yanlışlıkla açtım 2. kez.
Ramler şu modeller.
Tek olan
XPG 16GB (1x16GB) Lancer Siyah RGB DDR5 6000MHz CL30 1.35V PC Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
XPG 16GB (1x16GB) Lancer Siyah RGB DDR5 6000MHz CL30 1.35V PC Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Kit olan
XPG 32GB (2x16GB) Lancer Siyah DDR5 6000MHz CL30 1.35V RGB Dual Kit PC Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
XPG 32GB (2x16GB) Lancer Siyah DDR5 6000MHz CL30 1.35V RGB Dual Kit PC Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Evet hocam haklısınız yeni olduğu için ama yine çalışırlar 4800mhz’de sadece istenen verim olmaz neyse ki arkadaşın durumu farklı.Evet hocam ama ddr4'te işler biraz kolaydı. ddr5 olunca en ufak hatada uyumsuz oluyor.
6000 MHz olarak kullanacağım. Expo desteği de var zaten. 6000 üzeri biraz sorunlu diye direkt 6000 MHz bakıyorum. Neden 4800 MHz dediniz siz?Hocam tek olandan iki tane alın çok saçma bi fiyatlandırma yapmışlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Evet hocam haklısınız yeni olduğu için ama yine çalışırlar 4800mhz’de sadece istenen verim olmaz neyse ki arkadaşın durumu farklı.
Zaten direkt aynı modellerse bı sorun olmaz ama ikisi de farklı markaysa DDR aynı olduğundan emin ol ikisinin de özelliklerine bak fark varsa çalışmayabilir ama özellik konusunda aynıysalar farklı markalar olsa bile çalışır sadece birilerine uyumluluklarina bakman yeter aynı marka ise kesin çalış <3Tek olan
Ddr5 ramlerin genelde basic değeri 4800’dür eğer uyumsuz olurlarsa ikisi de vadettiği değeri vermez o sebepten basic değeri söyledim hocam.6000 MHz olarak kullanacağım. Expo desteği de var zaten. 6000 üzeri biraz sorunlu diye direkt 6000 MHz bakıyorum. Neden 4800 MHz dediniz siz?
Teşekkürler hocam. 2 adet alıyorum o zaman aynı ramdenHocam o fiyat bantlarında bi şey arıyorsanız eğer anakartınız destekliyorsa bunu alın derim .
![]()
Patriot PVV532G700C32K Viper Venom 32 GB 2 x 16 GB DDR5 7000Mhz Cl32 Gaming Ram Fiyatları ve Özellikleri
Patriot PVV532G700C32K Viper Venom 32 GB 2 x 16 GB DDR5 7000Mhz Cl32 Gaming Ram en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.www.n11.com
Eğer fiyat düşerseniz ve rgb de isterseniz bunu alın derim.
https://www.sinerj .gen.tr/patriot-32gb-2x16-viper-venom-rgb-6000mhz-cl30-ddr5-expo-ram-pvvr532g600c30k-p-53873?utm_campaign=akakce&v=1.92
Ddr5 ramlerin genelde basic değeri 4800’dür eğer uyumsuz olurlarsa ikisi de vadettiği değeri vermez o sebepten basic değeri söyledim hocam.
Ama sizin attığınız tek modül ramden iki tane alırsanız sorun olmadan kullanırsınız.
Hocam sorununuz cevabı bu örnekteki gibi kendim aynı model ramlerden (tek modül bunlar) ikinci elden iki farklı satıcıdan aldım ve şu an sorunsuz kullanıyorum.Çalışır hocam şu an hatta ben şu an şu ramden iki tane almıştım ikinci elden kullanıyorum.
![]()
Gskill RIPJAWS S5 F5-5200J4040A24GX1-RS5K 24 GB DDR5 5200 MHZ CL40 Ram Fiyatları ve Özellikleri
Gskill RIPJAWS S5 F5-5200J4040A24GX1-RS5K 24 GB DDR5 5200 MHZ CL40 Ram en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.www.n11.com
Önemli değil hocam ,hayırlı olsun.Teşekkürler hocam. 2 adet alıyorum o zaman aynı ramden
Teşekkürler.Hocam sorununuz cevabı bu örnekteki gibi kendim aynı model ramlerden (tek modül bunlar) ikinci elden iki farklı satıcıdan aldım ve şu an sorunsuz kullanıyorum.
Önemli değil hocam ,hayırlı olsun.