Neler Yeni

Yardım B ehliyet ile 125cc Motor Kullanma Koşulları

emrctr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Emirhan ÇITIR
Arkadaşlar hayırlı forumlar.
Ben araba ehliyeti ile 125cc motor kullanabileceğimiz sanıyordum ama bu işin de ehliyet kurslarına en az 6-7bin TL para ödemem gereken bir tarafı varmış. Ticari amaçla kullanmayacağım. Tecrübe eden, kurstan o yeterlilik belgesini almadan araba ehliyetiyle 125 cc kullanan aramızda var mı? Yaşadığı bi sorun oldu mu? Bunu merak ettim çünkü kursa gitsen de ehliyetine bir şey işlemiyormuş anladığım kadarıyla.

wtka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
can
Ben araba ehliyeti ile 125cc motor kullanabileceğimiz sanıyordum ama bu işin de ehliyet kurslarına en az 6-7bin TL para ödemem gereken bir tarafı varmış. Ticari amaçla kullanmayacağım. Tecrübe eden, kurstan o yeterlilik belgesini almadan araba ehliyetiyle 125 cc kullanan aramızda var mı? Yaşadığı bi sorun oldu mu? Bunu merak ettim çünkü kursa gitsen de ehliyetine bir şey işlemiyormuş anladığım kadarıyla.
Mesaj otomatik birleştirildi:

yetersizlikten yersin

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
745
İsim
Rüveyda Akın
Onun yerine direkt A2 al kafan rahat olsun uğraşma boş iş o

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,093
İsim
.
6 7 ona vereceğine 5k ya burada a2 ehliyet veriyorlar

RiZZoN

80+
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
AuF

emrctr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Emirhan ÇITIR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
6 7 ona vereceğine 5k ya burada a2 ehliyet veriyorlar
nerde 6-7 nerde 5k hocam istanbulda yeterlilik için 8 istediler

Onun yerine direkt A2 al kafan rahat olsun uğraşma boş iş o
ehliyet değişecek, harç ödenecek, bi ton evrak işi çıkacak ama ben hayatım boyunca 125cc den büyük motora ihtiyaç duymayacağım çünkü araba kullanıyorum normalde motor pratik bi alet olduğu için istiyorum

yetersizlikten yersin
ne kadar yerim hocam? meraktan soruyorum cezası ne kadar haberin var mı

AliMert37

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
920
İsim
Ali Mert Okuducu

ehliyet değişecek, harç ödenecek, bi ton evrak işi çıkacak ama ben hayatım boyunca 125cc den büyük motora ihtiyaç duymayacağım çünkü araba kullanıyorum normalde motor pratik bi alet olduğu için istiyorum

10kdan fazla diye biliyorum yetersizlik

CoNKeR

80+ Bronze
B ehliyeti ile 50cc (ruhsatta) ve üzeri motor kullanamazsın. Kullanırsan direk ehliyet yetersizliğinden ceza yersin, bu da ciddi rakam.
B ehliyet ile 125 cc motor sürebilmek için, sürücü kursuna A1 ehliyeti sürücü kursu ücreti ne kadar ise onu ödemen lazım. Kütahya için 7-8k civarı.
A1 motosiklet direksiyon sınavı ücretini yatırıp geçmen lazım.
Sonrasında ise var olan ehliyetini değiştirmiyorsun, sisteme senin için A1 ibaresini de ekliyorlar, aynı sürücü belgenle kullanabilir hale geliyorsun.
Not: Direk sürücü kursundan alınmış olan bilgidir.
Arkadaşların dediği gibi A2 veya yaş yetiyorsa A almak çok daha mantıklı.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,093
İsim
.

Trabzonda 12 K istediler şaka gibi fiyat
Mersindeyim 1 ay önce araba ehliyetini 8K ya aldım motora da 5K istediler.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Ben de öyle diyordum. Hatta ehliyet de almamıştım 50cc motor kullanıyordum. Ne olduysa sonrasında şimdi 700cc motora biniyorum. Her şey çok hızlı gelişti. Motor zehir gibidir insanın içine işliyor. Hazır masrafa girmişken ehliyetinizi alın, ileride almaya kalkarsanız daha fazla para ödemeniz gerekir. Alınmış her zaman alınmıştır.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,093
İsim
.
Ben de öyle diyordum. Hatta ehliyet de almamıştım 50cc motor kullanıyordum. Ne olduysa sonrasında şimdi 700cc motora biniyorum. Her şey çok hızlı gelişti. Motor zehir gibidir insanın içine işliyor. Hazır masrafa girmişken ehliyetinizi alın, ileride almaya kalkarsanız daha fazla para ödemeniz gerekir. Alınmış her zaman alınmıştır.
ayıptır sormasıNe işle uğraşıyorsun hangi motoru aldın kral

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
ayıptır sormasıNe işle uğraşıyorsun hangi motoru aldın kral
Özel sektörde bir firmada yöneticiydim. Şirkette işler boka sarınca istifamı verdim. 1 aydır falan tatildeyim. XSR700 aldım keyifle biniyorum. 1 ayda 3000km kadar yol yaptım.

RiZZoN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
AuF
Özel sektörde bir firmada yöneticiydim. Şirkette işler boka sarınca istifamı verdim. 1 aydır falan tatildeyim. XSR700 aldım keyifle biniyorum. 1 ayda 3000km kadar yol yaptım.
Nc700, Tracer 700, Tenere700, Mt07 mi acaba diye düşünürken XSR700 hiç aklıma gelmezdi. Hem hayırlı olsun hem Allah kurtarsın diyelim. Bende 8 senedir sürüyorum 5. Motoruma sahibim. Motosikleti bağımlılık olarak değerlendiriyorum. Hem keyifli hem de sıkıntılı bir araç.

Top Bottom