B450 Anakart Ram Uyumu

Reaksiyon skoru
2
Merhaba elimde b450 tomahawk max ve Asus prime b450mk anakart var. Bu G.Skill RipjawsV 16GB (2x8GB) 3600MHz DDR4 Ram F4-3600C18D-16GVK
Ramlerle uyumlumudur. Anakart uyumluluk listesinde göremedimde

İki anakarta da uyumlu merak etmeyin. Ancak neden 2 anakart :D
Bence o kadar kesin konuşmayın. İmzamdaki sistemimde Corsair RGB PRO 3600Mhz ramleri kullanamadım sistem yük altında sürekli reset atmaya başladı. Görüntü geliyordu evet ama ilginç bir şekilde oyun içinde ve benchmark testlerinde reset atıyordu. Sonradan anakart uyumluluk listesinde baktım ve orada görünmüyordu.

Bence o kadar kesin konuşmayın. İmzamdaki sistemimde Corsair RGB PRO 3600Mhz ramleri kullanamadım sistem yük altında sürekli reset atmaya başladı. Görüntü geliyordu evet ama ilginç bir şekilde oyun içinde ve benchmark testlerinde reset atıyordu. Sonradan anakart uyumluluk listesinde baktım ve orada görünmüyordu.
Başka bir ram ile denediniz mi, yine aynı sorun deva mmı etti. Yani demek istediğim sorunun ramden kaynaklandığına emin misiniz

Başka bir ram ile denediniz mi, yine aynı sorun deva mmı etti. Yani demek istediğim sorunun ramden kaynaklandığına emin misiniz
Evet sorunun ramden kaynaklandığına eminim. Eski ramlerimi taktım (apacer panther 2x8 3000mhz)her türlü stres ve benchmark testleri yaptım ve ayın 17 sinden beri bir kere bile kapanmadı sistem.

Sorununun anakartın uyumluluğu ile uzaktan yakından alakası yok. 3600MHZ'de reset atıyorsa manuel o.c yapıp çözeceksin bu kadar basit.

Sorununun anakartın uyumluluğu ile uzaktan yakından alakası yok. 3600MHZ'de reset atıyorsa manuel o.c yapıp çözeceksin bu kadar basit.
hocam şu konuyu bir inceler misiniz ben foruma yazdım bu konuda bilgim yok bence de olay çok anlamsız. Bana böyle söylenildi ve bende resmi sisteden kontrol edip böyle bir sorunla karşılaşınca durumun bundan kaynaklandığını düşündüm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam şu konuyu bir inceler misiniz ben foruma yazdım bu konuda bilgim yok bence de olay çok anlamsız. Bana böyle söylenildi ve bende resmi sisteden kontrol edip böyle bir sorunla karşılaşınca durumun bundan kaynaklandığını düşündüm
Ramler daha elimde duruyor yarın iade için götürecektim kargoya şimdi dediğin şeyi yapıp test edeceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Son düzenleme:
XMP kapatıp elle 3600 yazıp denedim sistem tekrar reset attı. Hiç karışmayıp stok ayarlarda (2666 MHz) yazdığımda daha kapanmadı anladığım kadarıyla elle oc yapmam gerekecek ama ram oc hakkında çok bilgim yok. Ne yapmam gerek yardımcı olabilecek var mıdır ?
- 3200 ile de sorunsuz çalıştı ve testlerde reset atmadı

Son düzenleme:
XMP kapatıp elle 3600 yazıp denedim sistem tekrar reset attı. Hiç karışmayıp stok ayarlarda (2666 MHz) yazdığımda daha kapanmadı anladığım kadarıyla elle oc yapmam gerekecek ama ram oc hakkında çok bilgim yok. Ne yapmam gerek yardımcı olabilecek var mıdır ?
- 3200 ile de sorunsuz çalıştı ve testlerde reset atmadı
Thaipoon burner indirip EEPROM kısmına gel en altta iki tane seçenek var bunlardan birine tıkla ve Ss'ini at, aşağıdaki resim gibi olacak.
Thaipoon Burner 1.png

Ekler

• 123.png
    123.png
    63.6 KB · Hit: 40
1800 MHz FLCK
3600 MHz Memory Clock
1.4 DRAM Voltage
16-20-20-20-40
Bunları denermisin. Görüntü gelmezse BİOS sıfırlaman gerekecek.

elimde ryzen 5 5600G İşlemci var ve anakart olarak MSI B550M-P 4400mhz(OC) M.2 AM4 mATX Anakart Alıcağım G.Skill 16GB(2x8) RipjawsV 3600mhz CL18 DDR4 Ram (F4-3600C18D-16GVK)

ram(yani toplamda 16GB) bu sisteme Gainward Geforce RTX 3060 Ghost 12GB GDDR6 192 Bit HDMI GPU Ekran Kartı almak istiyorum parçalarım uyumlumudur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,204
Üyeler
188,899
Son üye
Carry
Geri