BarisSeyhan
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 152
- İsim
- Barış Seyhan
Merhaba forum sakinleri.
Bilgisayarımda R5 5600 işlemci Asus Prime B550 M-K Anakart ve 2*8GB RAM var. Sistemdeki RAM'i 32 GB'ta yükseltmek istiyorum. Sizce 2*16 almak mı mantıklı yoksa aynı marka ve model 2*8 GB daha alıp yükseltme yapmak mı mantıklı? İşlemci Quad channel RAM desketlemediği için 4*8'de sorun yaşar mıyım? Amacım sadece RAM'i 16 dan 32 ye yükseltmek, extra performans alma derdim yok.
Bilgisayarımda R5 5600 işlemci Asus Prime B550 M-K Anakart ve 2*8GB RAM var. Sistemdeki RAM'i 32 GB'ta yükseltmek istiyorum. Sizce 2*16 almak mı mantıklı yoksa aynı marka ve model 2*8 GB daha alıp yükseltme yapmak mı mantıklı? İşlemci Quad channel RAM desketlemediği için 4*8'de sorun yaşar mıyım? Amacım sadece RAM'i 16 dan 32 ye yükseltmek, extra performans alma derdim yok.
Alıntıdaki arkadaş bu durumdan bahsetmiş. Bilgisi olan arkadaşlardan öneri bekliyorum.4 ram takarsan Ram kullanımı 16GB'yi geçtikten sonra dual-channel çalışmaz , quad channel desteği de Ryzen main işlemcilerde yok o yüzden 2x16 yapıp dual channal'dan faydalanmak daha doğru. Dual channel oyunlarda 15Fps etki edebiliyor.