Neler Yeni

Öneri B550 Anakart 4x8GB RAM

Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Barış Seyhan
Merhaba forum sakinleri.
Bilgisayarımda R5 5600 işlemci Asus Prime B550 M-K Anakart ve 2*8GB RAM var. Sistemdeki RAM'i 32 GB'ta yükseltmek istiyorum. Sizce 2*16 almak mı mantıklı yoksa aynı marka ve model 2*8 GB daha alıp yükseltme yapmak mı mantıklı? İşlemci Quad channel RAM desketlemediği için 4*8'de sorun yaşar mıyım? Amacım sadece RAM'i 16 dan 32 ye yükseltmek, extra performans alma derdim yok.
4 ram takarsan Ram kullanımı 16GB'yi geçtikten sonra dual-channel çalışmaz , quad channel desteği de Ryzen main işlemcilerde yok o yüzden 2x16 yapıp dual channal'dan faydalanmak daha doğru. Dual channel oyunlarda 15Fps etki edebiliyor.
Alıntıdaki arkadaş bu durumdan bahsetmiş. Bilgisi olan arkadaşlardan öneri bekliyorum.

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
282
İsim
ulaş dursun
Merhaba forum sakinleri.
Bilgisayarımda R5 5600 işlemci Asus Prime B550 M-K Anakart ve 2*8GB RAM var. Sistemdeki RAM'i 32 GB'ta yükseltmek istiyorum. Sizce 2*16 almak mı mantıklı yoksa aynı marka ve model 2*8 GB daha alıp yükseltme yapmak mı mantıklı? İşlemci Quad channel RAM desketlemediği için 4*8'de sorun yaşar mıyım? Amacım sadece RAM'i 16 dan 32 ye yükseltmek, extra performans alma derdim yok.

Alıntıdaki arkadaş bu durumdan bahsetmiş. Bilgisi olan arkadaşlardan öneri bekliyorum.
sorun olmaz ne sorunu hocam. 2 tane daha 8 çek aynı ramlerden olsun ama kaç tane 4 slot kullanan var boşuna mı koymuşlar o slotları:D

Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Barış Seyhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sorun olmaz ne sorunu hocam. 2 tane daha 8 çek aynı ramlerden olsun ama kaç tane 4 slot kullanan var boşuna mı koymuşlar o slotları:D
Bende sorun olmayacağını düşünüyorum fakat alıntısını eklediğim arkadaş kafamı karıştırdı.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,241
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Bu konu zaten net genelde 2*16 daha verimli, 4*8 bazı oyunlarda önde. FPS farkı timing ve mhz lere göre değişkenlik gösteriyor. Elindekini satıp 2*16 yapmak biraz aksiyona girmek olur 2*8 daha al geç hem görsel olarak daha şık duruyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Barış Seyhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu konu zaten net genelde 2*16 daha verimli, 4*8 bazı oyunlarda önde. FPS farkı timing ve mhz lere göre değişkenlik gösteriyor. Elindekini satıp 2*16 yapmak biraz aksiyona girmek olur 2*8 daha al geç hem görsel olarak daha şık duruyor.
Teşekkürler. Konuyu açma amacım beni rahatsız edecek kadar performans farkı olup olmayacağını bilmemekti. tabii ki 2*8 daha eklemek benim işime gelir. 8'likleri satmayla uğraşmak veya 2*16'lık almak neredeyse 2 kat fazla para vermek demek zaten.

Top Bottom