Dahası
- Reaksiyon skoru
- 11
- İsim
- Yusuf İslam YAVUZ
- Bütçe
- 3000
Merhabalar, 8+ yıllık bilgisayarımı parça parça yeniliyorum. İlk olarak 3-4 sene önce güç kaynağı (Cooler Master Rs600 600W) ve ekran kartı (Gtx 750 Ti) almıştım. Şimdi Ryzen 5 5600 ve Patriot Viper Steel DDR4 2x8 gb 3600 mhz ram aldım. Bu sisteme anakart olarak B550 almayı düşünüyorum. Biraz araştırdığımda birkaç model ile karşılaştom ve fiyatların birbirlerine yakın olduğunu gördüm. Bütçem 2000-2500₺ arası fakat 3000₺ civarına kadar önerebilirsiniz. Benim gözüme iki tane takıldı. ASUS PRIME B550M-K ve MSI B550M PRO-VDH. Bu ikisi dışında önerebileceğiniz anakart var mı ? Ve bu iki anakart arasında Wi-fi dışında gözle görülür bir fark var mı? Kararsızım çünkü uzun zamandır MSI gibi markaların kalitenin yanı sıra "gaming" oldukları için devasa farklara satıldığını gördüm. Hani kalitesiz farelerin bile "ışıklı mışıklı" olduğu için garip fiyatlara satılması gibi. Bu durum beni bu tip markalara karşı önyargılı yaptı.
Bu arada ekran kartı ve güç kaynağını alırken, o dönemi kurtarması için almıştım ve ihtiyacımı karşıladı. İşlemci, ram ve anakartı aldıktan sonra en azından ekran kartının yetersiz olduğunu biliyorum. Yani ekran kartını da bu yıl sonunda değiştireceğim. Rtx 3060 Ti düşünüyorum. Güç kaynağım bu ekran kartı için yeterli mi ? Duruma göre güç kaynağını da yükseltip daha iyi bir ekran kartı alabilirim.
Bu arada ekran kartı ve güç kaynağını alırken, o dönemi kurtarması için almıştım ve ihtiyacımı karşıladı. İşlemci, ram ve anakartı aldıktan sonra en azından ekran kartının yetersiz olduğunu biliyorum. Yani ekran kartını da bu yıl sonunda değiştireceğim. Rtx 3060 Ti düşünüyorum. Güç kaynağım bu ekran kartı için yeterli mi ? Duruma göre güç kaynağını da yükseltip daha iyi bir ekran kartı alabilirim.