B550-E Strix

Reaksiyon skoru
8
Merhaba
3 hafta önce aldığım rog b550 e anakartımda sorun mu var bilmiyorum ancak bazen bilgisayar açılmıyor ve dram ışığı yanıyor q code olara 0d veriyor.
bu tam olarak ne demek kitapçığa baktım ama anlayamadım.Dün bu sorun olduğunda ramleri çıkarmak için yatırdım taktım çıkardım çalıştı ancak bilgisayarı düz koyunca yine aynı hatayı verdi.
bu sabah yine açılmadı takıp çıkardım düzeldi. bu sorun neden olur bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Aynı anakartı kullanıyorum sorun yok.
0C – 0D Reserved for future AMI SEC error codes kodu diyorsan hata kodları için ayrılmıştır falan diyor
Kasada biryerde kısa devre vardır.

Aynı anakartı kullanıyorum sorun yok.
0C – 0D Reserved for future AMI SEC error codes kodu diyorsan hata kodları için ayrılmıştır falan diyor
Kasada biryerde kısa devre vardır.
yani anakartı göndermeyim değil mi çünkü bi kere ekran kartı kablosunu biraz ittirdiğimde pc otomatik açıldı ve sorunsuzdu onun kablosundan olabilir windows ram test ve burnintest diye bir şey yaptım sıkıntı çıkmadı. peki neden dram kısmındaki ışık yanıyor kısa devre olduğu için devam etmiyor mudur

yani anakartı göndermeyim değil mi çünkü bi kere ekran kartı kablosunu biraz ittirdiğimde PC otomatik açıldı ve sorunsuzdu onun kablosundan olabilir windows ram test ve burnintest diye bir şey yaptım sıkıntı çıkmadı. peki neden dram kısmındaki ışık yanıyor kısa devre olduğu için devam etmiyor mudur
kardeşim senin sorunu güç kaynağında hayırlı olsun. biryerden idarelik psu bul onu tak dene

kardeşim senin sorunu güç kaynağında hayırlı olsun. biryerden idarelik PSU bul onu tak dene
şöyle güç kaynağım rm750x onda sorun olduğunu düşünmüyorum ama kabloları ben biraz aşındırdım onla ilgili bir sorun olabilir mi çünkü kabloları güzel gözükmesi için oynadım ekran kartının biraz. birde uzatma kablosu aldım ancak ekran kartına uymayınca zorladım sonra uzatma kablosunu pazartesi düzelmesi için gönderdim galiba ben ekran kartı kablosunu bozdum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kardeşim senin sorunu güç kaynağında hayırlı olsun. biryerden idarelik PSU bul onu tak dene
şuan çalışıyor ama arada bi oluyo bu hata bir donanımda sorun yoktur değil mi psu çok önemli değil benim için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,234,879
Üyeler
201,603
Son üye
Alicanakman
Geri