B550M Sh2 SSD Çoklayıcı

GadRego

80+
Reaksiyon skoru
5
Bütçe
500
Merhaba,

Gigabyte B550M S2H anakarta sahibim. Elimde Lexar LNM610 PRO 1TB NVMe PCIe Gen3 x4 (Okuma 3300 MB/s – Yazma 2600 MB/s) M.2 SSD bulunuyor.
Bilgisayarımda zaten bir M.2 SSD takılı, fakat ekstra olarak bu Lexar SSD’yi de eklemek istiyorum. Ancak tam performansla çalıştırmak için nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.
Araştırdığım kadarıyla bir PCIe dönüştürücü kart almam gerekiyor, fakat hangi modeli almam gerektiğini ve tam performans alıp alamayacağımı tam olarak anlamadım.
Tam performans alabileceğim bir dönüştürücü konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,

Gigabyte B550M S2H anakarta sahibim. Elimde Lexar LNM610 PRO 1TB NVMe PCIe Gen3 x4 (Okuma 3300 MB/s – Yazma 2600 MB/s) M.2 SSD bulunuyor.
Bilgisayarımda zaten bir M.2 SSD takılı, fakat ekstra olarak bu Lexar SSD’yi de eklemek istiyorum. Ancak tam performansla çalıştırmak için nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.
Araştırdığım kadarıyla bir PCIe dönüştürücü kart almam gerekiyor, fakat hangi modeli almam gerektiğini ve tam performans alıp alamayacağımı tam olarak anlamadım.
Tam performans alabileceğim bir dönüştürücü konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Pcie 3.0 x1 yuvan mevcut ve güzel bir yere konumlandırılmış. 900-1000mb civarında okuma yazma hızı alırsın. Maalesef tam hız alamazsın.

NVME'ler Pcie yolunu x4 hattından kullanıyor, senin anakartında pcie olarak boşta kalan son yuvan x1 slotu. Oraya bir dönüştürücü ile m2'ni takabilirsin ama x1 slotu yavaş old için 900-1000 mb/s alacaksın. Yani orjinal hızlarının 3'de 1'i ama o hızlar üzmez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,598
Üyeler
183,143
Son üye
keremipk
Geri