Selamlar,
1tb m2 ssd yeterli gelmemeye başladı. ialve etmek istiyorum fakat. Mevcut anakartım 2. bir ssd destekliyor mu? destekliyorsa hangi model yada özelliklerde ssd destekliyor? ve 2.ssdyi nereye takacağım gibi sorulara cevap arıyorum. Hiç bilgi sahibi değilim. Biraz araştırdım. anakartın şemasında 2. bir yuva olduğunu öğrendim. lakin ekran kartım o yuvayı kapatıyor. ssd takıldığında üzerine ekran kartını takabilecek miyim?
yapay zekaya konuyu danıştığımda;
yanıtını verdi. sallıyor mu doğru mu söylüyor bilmiyorum.
Özetle ve sonuç olarak.
bu anakarta 2.bir ssd takmam mümkün mü?
Mümkünse hangisini takabiliyorum?
Nereye, Nasıl takabiliyorum?
Destekleriniz için şimdiden teşekkürler
GIGABYTE B550M DS3H 4000MHZ(OC) DDR4 SOKET AM4 M.2 HDMI DVI MATX ANAKART model anakartım var.
MLD 1TB M500 7000/4700 MB NVME GEN4 M.2 SSD model ssd var.
GAINWARD GEFORCE RTX 4060TI GHOST 8GB GDDR6X 128 BIT EKRAN KARTI var.
1tb m2 ssd yeterli gelmemeye başladı. ialve etmek istiyorum fakat. Mevcut anakartım 2. bir ssd destekliyor mu? destekliyorsa hangi model yada özelliklerde ssd destekliyor? ve 2.ssdyi nereye takacağım gibi sorulara cevap arıyorum. Hiç bilgi sahibi değilim. Biraz araştırdım. anakartın şemasında 2. bir yuva olduğunu öğrendim. lakin ekran kartım o yuvayı kapatıyor. ssd takıldığında üzerine ekran kartını takabilecek miyim?
yapay zekaya konuyu danıştığımda;
- Mevcut SSD’niz büyük olasılıkla M2A_CPU slotuna takılıdır (PCIe 4.0 x4 destekli).
- Anakartınızda kalan diğer slot M2B_SB, bu da sadece PCIe Gen3 x2 NVMe SSD destekler.
İkinci SSD olarak, çok üst düzey Gen4 bir SSD yerine daha uygun fiyatlı bir PCIe Gen3 NVMe SSD tercih edebilirsiniz; çünkü slot zaten Gen3 x2 ile sınırlı.
yanıtını verdi. sallıyor mu doğru mu söylüyor bilmiyorum.
Özetle ve sonuç olarak.
bu anakarta 2.bir ssd takmam mümkün mü?
Mümkünse hangisini takabiliyorum?
Nereye, Nasıl takabiliyorum?
Destekleriniz için şimdiden teşekkürler
GIGABYTE B550M DS3H 4000MHZ(OC) DDR4 SOKET AM4 M.2 HDMI DVI MATX ANAKART model anakartım var.
MLD 1TB M500 7000/4700 MB NVME GEN4 M.2 SSD model ssd var.
GAINWARD GEFORCE RTX 4060TI GHOST 8GB GDDR6X 128 BIT EKRAN KARTI var.