Neler Yeni

Babam anlaşma sundu ama ders çalışmaya odaklanamıyorum

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Babam bana harçlık verirken kahve alırken hep laf sokuyordu işte bir şeyler söylüyordu.
Dedi ki bugün eğer ki sen tam takır ders çalışmaya başlarsan kazan veya kazanma ama çaba gösterirsen her ay kahveni veririm haftalık harçlığını da alırsın.
Şöyle bir sorun var.
Ders çalışmak içimden gelmiyor. Hani diyeceksiniz ders dışında eğlence falan içinden geliyor ama yok eğlence de içimden gelmiyor.
Depresyonumdan ötürü hiçbir şey içimden gelmiyor.

Soru şu: ders çalışmaya kendimi nasıl ikna edebilirim?

CemSultan01

80+ Bronze
Babam bana harçlık verirken kahve alırken hep laf sokuyordu işte bir şeyler söylüyordu.
Dedi ki bugün eğer ki sen tam takır ders çalışmaya başlarsan kazan veya kazanma ama çaba gösterirsen her ay kahveni veririm haftalık harçlığını da alırsın.
Şöyle bir sorun var.
Ders çalışmak içimden gelmiyor. Hani diyeceksiniz ders dışında eğlence falan içinden geliyor ama yok eğlence de içimden gelmiyor.

Bu çocuk aynı ben ya

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,922
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Şöyle bir sorun var.

Hocam nasıl istemiyorsunuz ki ? Oturacaksınız 3-4 saat çalışacaksın .

2mApoo

80+ Silver
Şöyle bir sorun var.

Knk zaten biraz ileri görüşlü olursan otomatikmen çalışmaya başlıyosun.
İşsiz kalcan laaaa çalışmayıpta ne yapacan
Ayrıca illa ders değil , gidip bir meslekte öğrenebilirsin ama sonuçta ÇALIŞMAK zorundasın. Bu gerçekten ne kadar kaçarsan senin için o kadar işler zorlaşır.

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Hedefinin olması moral motivasyon anlamında yardımcı olur. Kendine bir hedef belirle, onun için çalış. Ortada bir şey yokken tabii ki çalışasın gelmeyecek.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hedefinin olması moral motivasyon anlamında yardımcı olur. Kendine bir hedef belirle, onun için çalış. Ortada bir şey yokken tabii ki çalışasın gelmeyecek.
Hedef psikiyatr ama heralde bu yeterli değil anladığım kadarıyla.

''Wolfred!ghT

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,420
İsim
''Wolfred!ghT
Şuan kendinizi Sevr'e zorla oturtturulmuş Osmanlı Hükümeti gibi hissediyor olabilirsiniz.
Lakin bir de şöyle düşünün, bir işe kendinizi yeterince verirseniz hem problemli düşüncelerden kurtulursunuz hem de zaman kavramının önemini yaşayarak öğrenip anı yaşamaya bundan sonra olabildiğince dikkat etme yetisi kazanırsınız.

Neyse bu işin polyannacılık kısmı idi.
Diğer taraftan bakalım.

Babanın yaptığı hiç etik değil.
İçki veya uyuşturucu gibi şeyler için para istiyormuşsun gibi sana laf atması zaten kabul edilemez.
Yapması gerekeni yapmak için bir de sana şart koşmuş.

Sen düşünen birisin.Kendi geleceğini nasıl şekillendireceğini iyi bilirsin.
Babanın yaptığı şey doğru ama yanlış biçimde yapıyor.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,246
İsim
Taha Efe
Kahve Kokusunu Aklınıza getirin. Bu dahi iyi motivasyon verir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular