Neler Yeni

Babamı laptop almak için kredi çekmeye nasıl ikna edebilirim?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Turkmangg123

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
248
İsim
Reşit Akalın
Allah için bu konuyu kilitleyin ya bu ne.
Hala diyor ki çok zor bişey değil. Çalışacak psikolojide değilim diyorsun. Ne kadar saçma bir cümle. Ne zaman kendini hazır hissedeceksin. Ne zaman çalışmayı öğreneceksin. Bir de zor bişey istemiyorum diyorsun üstüne oğlu olduğum için yapmalı diyorsun. Sen söyle bakalım bu güne kadar kaç defa babana fedakarlık yaptın. Bu boş düşünceleri bırakta git bir yerde çalış sıçtırtma psikoljine

Maeres

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Ayşegül Derya Altan
Alacağımız laptop 30-35 bin TL civarlarında, Acer Nitro 5, İ712700H, RTX4060 laptopu almak istiyorum ama babam "o kadar param yok, veremem o kadar" diyor, "baba kredi çeker halledersin, zaten temmuz ayında emekli maaşına zam yapılacak, ödersin kolay bir şekilde". dedim ama ikna edemiyorum bir türlü. Bu laptopa ihtiyacım var, bu zamana kadar hiç iyi bir laptopum olmadı, 21 yaşındayım. Bir baba, çocuğu için bu fedakarlığı yapabilmeli diye düşünüyorum. Sizin önerileriniz, düşünceleriniz nedir dostlar?
Ondan istemek yerine benim yaptığım gibi 7 bin lirasını biriktirip ona verdikten sonra üstünü tamamlama konusunda yardım etmesini rica edebilirsin. Eğer öğrenciysen ara dönem olarak (yaz tatili) değilsen de uzun süreli kasiyerlik başvurusu da yapabilirsin cv ni herhangi bir şubeye bırakman yeterli olacaktır. Şahsen 20 yaşındayım valorantta max 110 fps ve bir dakika içinde 5 6 kere fps imin 1 lere kadar düşmesiyle 5 yıl laptobuma katlandım. Şimdi masaüstüne geçeceğim üni dönemi boyunca kenara atarak biriktirdim ve anneme verdim o da ricamı kabul edip kasa almama yardım etti. Güzel bir monitör almak için kasiyerliğe gireceğim ara dönem olarak ve monitörden kalan parayı da anneme vereceğim çünkü 18 den sonra bize bakmak zorunda değiller ve hayatları yeterince zor.

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
645
İsim
Ahmet Hakan
Allah daha çok versin hocam, size kızmıyorum, tepkinizi anlayabiliyorum ancak dediğim gibi o laptopu çok istiyorum hocam :( İyi bir laptopumun olmasını istiyorum sadece ya. Bir babanın oğlu için kredi çekmesine neden kötü gözle bakılıyor? Temmuz ayında size de zam gelecek, babama da. Zam gelmeden alalım ki, daha ucuz olsun istiyorum.
Dostum imkanı olanın evladı için harcaması başka imkanı olmayan adamı sıkıntıya sokmak başka.

Bilmiyorum önüne düştü mü sosyal medyadan ama kurban kesim alanına sakatat toplayıp evine götürmek isteyen bir adam sakatat alamadığı için kendini astı bu ülkede. Kurban bayramında eti geçtim çocuklarına bir parça sakatat götüremediği için. Geçimi ve babalığı hafife alıyorsun. Israr ettikçe adamın psikolojisini yıpratıyorsun. Babanın iyiliğini düşünüyorsan şımarıklığına bir son ver bilgisayar ihtiyacın varsa orta karar işini görecek adamın bütçesini sarsmayacak bir şey al. Çalışmaya başlayınca git kendine uzay mekiği al istersen.

s31ndler

80+
Yahu verdiğin cevapları okudukça kahroluyorum . Git dışarıda çalış para kazan , kazanmayı öğren okadar cahilce davranıyorsunki burada babanı kandırmamız ile alakalı tüto istiyorsun . Elalemin babaları çıcuklarına alıyormuşda bilmem ne gibi saçma sapan cevaplar veriyorsun . 21 yaşında adamsın diyeceğim ama sen askerlik te yapmamışsın belliki.
Hocam cahilce davranmıyorum. Gayet aklım yerinde, imkansız bir istekte bulunmuyorum ben. Evet, şu an çalışmak bana zor geliyor ama bu laptopu istiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Güzel kardeşim niyetin iyi olabilir ama emekli adam geçim zor aldığı maaş belli kredi çekip aileni zor durumda bırakma bence
Hocam kredi çekmekten başka çaremiz yok, 20 bin TL kredi çekse, geri kalanı da elden verse halleder benim babam.

Maeres

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Ayşegül Derya Altan
Yok hocam o kadar olmuyor, 10 bin TL falan fark ediyor. Başka çocukların babaları nasıl alıyor o zaman hocam? Fedakarlık yapmalı bir baba, çocuğunu mutlu etmeli, maddi ve manevi yanında, yakınında olmalı.
O zaman millet cocuguna 18 inde dogum günü hediyesi olarak araba alıyor diyerek aglayalım istersen? laptop bile alınmayan insanlar var yani düşünce tarzın çok yanlış. Fedakarlık yapmalı ve çocuğunu mutlu etmeli diyorsun ama sen artık bir çocuk değilsin. O seni mutlu etmeli istediğini yapmalı diye düşünüyorsun ama sadece kendi isteklerini görüyorsun onun nasıl hissettiğini ve ne kadar zorlanacağını anlamıyorsun empatiden yoksun bi evlatsın gerçekten.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,500
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Hocam görüşünüz benim için değerli, teşekkür ederim ancak 20bin TL'ye 3050'li laptoplar var, ileride sorun olur hocam. Ben istiyorum ki Pahalı olsun, kaliteli olsun ki uzun seneler kullanayım, tekrardan masrafa girmeyelim diye düşünüyorum. Ucuz mal alacak kadar zengin değiliz hocam, bu felsefeyle bakıyorum.
çok istiyorsan 4050 laptop var 24k ya vatanda acer nitro
benimde düşüncem adam param yok demiş yani zorlamaman olucaktır yada kendin part time çalışabilirsin günlük işler kovalayabilirsin benim gibi
liseye gittiğim zamanlardada kovalıyordum ki cebime iyi bir para kaldı kenara harçlık olması adına koydum.

Atemix38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Atemix38
Hocam cahilce davranmıyorum. Gayet aklım yerinde, imkansız bir istekte bulunmuyorum ben. Evet, şu an çalışmak bana zor geliyor ama bu laptopu istiyorum.

Hocam kredi çekmekten başka çaremiz yok, 20 bin TL kredi çekse, geri kalanı da elden verse halleder benim babam.
Hocam ya 9-10K'ya 2.el laptop alıp babanızı zorlamadan laptop alın ya da çalışıp kendiniz alın.

çok istiyorsan 4050 laptop var 24k ya vatanda acer nitro
benimde düşüncem adam param yok demiş yani zorlamaman olucaktır yada kendin part time çalışabilirsin günlük işler kovalayabilirsin benim gibi
liseye gittiğim zamanlardada kovalıyordum ki cebime iyi bir para kaldı kenara harçlık olması adına koydum.
GTX 1050 bile yeterli hocam

Karasu7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ensar Keskin
Umarım başarılı olursunuz hocam. Tepkinizi anlayabiliyorum ancak ben bu laptopu istiyorum ve almalılar, almak zorundalar hocam. Ben imkansız bir şey istemiyorum, 20 bin TL'nin faizi ne kadar olabilir en fazla? Geri kalanı elden versek hallolacak zaten. Temmuz ayında emekli maaşına zam gelecek zaten, o zam ile birlikte alabilir diye düşünüyorum.
dostum bence artık zrundalar demeyi bırak sen 15 16 yaşında bir çocuk değilsin elalemin çocuklarıylada kendini kıyaslama bence bak kaç kere yazdıalr dostum emekli maaşına zam max 2 3 binlira kredi çekmek dmeke ayrı bi piskoloji diyosun ya hani psikolojim hazır değil çalışmaya diye belkide babanında şuan borç altında kalmaya psikolojisi hazır değil

s31ndler

80+
Dostum imkanı olanın evladı için harcaması başka imkanı olmayan adamı sıkıntıya sokmak başka.

Bilmiyorum önüne düştü mü sosyal medyadan ama kurban kesim alanına sakatat toplayıp evine götürmek isteyen bir adam sakatat alamadığı için kendini astı bu ülkede. Kurban bayramında eti geçtim çocuklarına bir parça sakatat götüremediği için. Geçimi ve babalığı hafife alıyorsun. Israr ettikçe adamın psikolojisini yıpratıyorsun. Babanın iyiliğini düşünüyorsan şımarıklığına bir son ver bilgisayar ihtiyacın varsa orta karar işini görecek adamın bütçesini sarsmayacak bir şey al. Çalışmaya başlayınca git kendine uzay mekiği al istersen.
Hocam haklısınız, bu haberi ben de görmüş ve çok üzülmüştüm, Allah kimseye yokluk yaşatmasın ama benim de şu an bir laptopa ihtiyacım var hocam.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom