Neler Yeni

Babamı laptop almak için kredi çekmeye nasıl ikna edebilirim?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Ahmet Hakan
ek iş yapmasına gerek yok. kendi oynayacak o bilgisayarla. 40 yaşında ki babası cs atmayacak ya. kendi çalışıp alsın. allah yardımcısı olsun yazmışsın ya birde :D sanki ölüm kalım meselesi olan çok ihtiyaç olan bir şey
Ek iş yaptığını sanmıyorum cümlesinden kastım konuda sadece emekli maaşının gelir olarak belirtilmesi. Yaşı da genç olsaydı çalışırdı diye düşünüyorum. 50-60 vardır babasının yaşı. Babasına üzülüyorum açıkçası.

Umarım başarılı olursunuz hocam. Tepkinizi anlayabiliyorum ancak ben bu laptopu istiyorum ve almalılar, almak zorundalar hocam. Ben imkansız bir şey istemiyorum, 20 bin TL'nin faizi ne kadar olabilir en fazla? Geri kalanı elden versek hallolacak zaten. Temmuz ayında emekli maaşına zam gelecek zaten, o zam ile birlikte alabilir diye düşünüyorum.
Hocam 18 yaşından sonra artık bir çocuk değilsiniz ve ailenizin size bakma gibi bir yükümlülüğü yo hukuken. Ben anlamıyorum adamcağızı neden bu kadar borcun altına sokmak istiyorsunuz. Siz elalem misiniz. Şu ülkede zaten ne çıkıyorsa elalem ne der'den çıkıyor.

s31ndler

80+
Kredi çekilerek laptop alınmaz benim fikrimce çocukluğu bırak adamı zorlama çok istiyorsan yazın bir işe gir para biriktir bir kısmını topla gerisini tamamlar.
Hocam dediğim gibi çalışmak bana bu dönemde zor geliyor, illaki çalışacağım ama bu dönemde babamın desteğini görmek istiyorum ki laptop bir ihtiyaçtır, o laptopa ihtiyacım var. Ben de oyun oynamak istiyorum, eğlenmek istiyorum hocam. Neden bu kadar tepki görüyorum ben, sadece bir laptop istedik diye?

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,534
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Hocam dediğim gibi çalışmak bana bu dönemde zor geliyor, illaki çalışacağım ama bu dönemde babamın desteğini görmek istiyorum ki laptop bir ihtiyaçtır, o laptopa ihtiyacım var. Ben de oyun oynamak istiyorum, eğlenmek istiyorum hocam. Neden bu kadar tepki görüyorum ben, sadece bir laptop istedik diye?
Kendin çalışmayıp istediğin için olmasın, önceki yazımdada belirttim ortadoğu burası ekonomik kriz olan bir ülke amerikada değilsinki onların dertlerine sahip olasın.

charliechaplin

80+ Bronze
Ek iş yaptığını sanmıyorum cümlesinden kastım konuda sadece emekli maaşının gelir olarak belirtilmesi. Yaşı da genç olsaydı çalışırdı diye düşünüyorum. 50-60 vardır babasının yaşı. Babasına üzülüyorum açıkçası.
babasına neden üzülüyorsun ki? burada üzülmemiz gereken kişi konu sahibi. emekli olmuş babasından kredi çekmesini istiyor. bu kadar aciz bir şekilde konu açıyor birde "babamı nasıl ikna edebilirim" diye. edemezsin kardeşim kendin git çalış al. ek iş yapsa bile bu şartlarda bir pc alması zor.

Atemix38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Atemix38
Hocam 21 yaşından sonra babadan laptop istemek insanlara garip geliyor ve çalışman gerekiyor bu yaşta. Üniversiteye gidiyor musun?
Mesaj otomatik birleştirildi:

bir de baban asgari ücret ile o laptopu alması zor

s31ndler

80+
Hocam 18 yaşından sonra artık bir çocuk değilsiniz ve ailenizin size bakma gibi bir yükümlülüğü yo hukuken. Ben anlamıyorum adamcağızı neden bu kadar borcun altına sokmak istiyorsunuz. Siz elalem misiniz. Şu ülkede zaten ne çıkıyorsa elalem ne der'den çıkıyor.
Hocam ama elalemin çocukları nasıl alıyor? Onların babaları da borcun altına girip alıyor, çocukları için yapıyorlar bunu. Benim babam da benim için fedakarlık yapsın, beni mutlu etsin istiyorum.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,534
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Hocam ama elalemin çocukları nasıl alıyor? Onların babaları da borcun altına girip alıyor, çocukları için yapıyorlar bunu. Benim babam da benim için fedakarlık yapsın, beni mutlu etsin istiyorum.
sende diyorsun ''ÇOCUK'' diye çocuk sen artık 21 yaşındasın hadi üniversiteye gidiyor bile olsan part time işler var girer kazanırsın üstüne yardım yapmasını istersin adamın sen 21 yaşına gelene kadar yaptığı fedakarlıkların haddi hesabı yoktur.

Sergeant Cross

80+ Bronze
Nerde gördün reis? Her baba o kadar fedakâr değilmiş o zaman. 15 yaşındayım geçen yazda kazandığım paramla kendime telefon aldım aileme yük olmayayım diye. 21 yaşında olup da ailesinden sistem istemek garip geliyor bana

Sir Degonet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Kemal
Hocam sıfır laptop almak istiyorum, babamı da bu konuda ikna edebilirim diye düşünüyorum. Bir de Acer Nitro 5, hep hayalimdi, almayı çok istiyorum ama bu önerinizi de dikkate alacağım, çok teşekkür ederim.
Senin bu hayatta sadece hayallerin olacak asla sahip olamayacağın hayaller…

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,716
Üyeler
164,366
Son üye
Alperen01101
Top Bottom