Neler Yeni

Babamı laptop almak için kredi çekmeye nasıl ikna edebilirim?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,534
İsim
Emre
Discord
necromancerr

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Ahmet Hakan
babasına neden üzülüyorsun ki? burada üzülmemiz gereken kişi konu sahibi. emekli olmuş babasından kredi çekmesini istiyor. bu kadar aciz bir şekilde konu açıyor birde "babamı nasıl ikna edebilirim" diye. edemezsin kardeşim kendin git çalış al. ek iş yapsa bile bu şartlarda bir pc alması zor.
Adamın psikolojisini düşünüyorum 😔 Bu şımarıklık bir günde olmaz çünkü…

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,445
İsim
Hamza Ziya Üstün
Konunun trol olduğunu düşünüyorum ancak bir ihtimal trol değilse diye de yazıyorum:
Yahu fedakarlık yapsın diyorsun ama doğduğundan beri afedersin gökhanını kim sildi? 21 yaşına gelene kadar karnını kendi kendine mi doyurdun sen? Belki koymuşsundur orasını bilemem ama kendi emeğinle cebine kaç kuruş koydun? 10 yaşındaki ÇOCUKların yaptığını yapıyorsun ve farkında değilsin.

Emre230

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Emre
Hocam haklı olabilirsiniz lakin "Allah düşmanımın başına vermesin." gibi cümleleriniz beni üzdü. Ben imkansız bir şey istemiyorum. 20 bin TL kredi çekse, faizi olur 4-5 bin TL. Zaten maaşına zam gelecek hocam, ödeyebilir, neden ödeyemesin? Bana şu an çalışmak zor geliyor, psikolojik olarak kendimi çalışmaya hazır hissetmiyorum ve şu an laptop almak istiyorum ve bunu ailemden, babamdan istiyorum. Yanımda, yakınında olmalarını istiyorum, desteklerini hissetmek istiyorum hocam.
Kardeşim sana şöyle bir açıklama yapayım. Bak sen benim abim sayılırsın ben 15 yaşındayım 10 yaşımda ben kendi telefonumu aldım o telefonu babamın 7 yaşımdan beri verdiği paraları biriktirerek aldım ben 10 yaşımdayken 1k civarındaydı samsung galaxy a10 şu anda piyasada yok çokda fazla donan bir cihaz ancak beni idare ediyor oynadığım oyun 1 2 tane var onun dışında geçen ay 25k sistem 3k mouse+klavye 5k da monitör aldım ve sana şöyle söyliyeyim bu paranın ben yüzde 70 ni geçen yıl yaz ayında 3 ay çalışarak aldım geri kalan yüzde 30 kısmınıda bu 9 ay okul zamanında arttırarak hallettim ayrıca benim annem ev hanımı babam çalışıyor birtek babam asgari ücret kazanıyor ve ablamda üniversiteye gidiyor babam ablamın yurt parasını harçlığını veriyor ve ona rağmen bizi geçindiriyor insana çalışmak bu kadar zor gelmemeli git şimdi 3 ay çalış düzgün adam gibi çalışırsan 3 ayda istediğin bilgisayarı alırsın.

Atemix38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Atemix38
Hocam sıfır laptop almak istiyorum, babamı da bu konuda ikna edebilirim diye düşünüyorum. Bir de Acer Nitro 5, hep hayalimdi, almayı çok istiyorum ama bu önerinizi de dikkate alacağım, çok teşekkür ederim.
Temiz 2.el bulursan fark etmez sıfırı ile. Acer Nitro 5 bende de var da sen al bunu iyidir

s31ndler

80+
Konunun trol olduğunu düşünüyorum ancak bir ihtimal trol değilse diye de yazıyorum:
Yahu fedakarlık yapsın diyorsun ama doğduğundan beri afedersin gökhanını kim sildi? 21 yaşına gelene kadar karnını kendi kendine mi doyurdun sen? Belki koymuşsundur orasını bilemem ama kendi emeğinle cebine kaç kuruş koydun? 10 yaşındaki ÇOCUKların yaptığını yapıyorsun ve farkında değilsin.
Hocam ama laptop bir ihtiyaç, ben üniversiteye gidiyorum. İyi bir laptop alayım ki ileride sorun olmasın. Güçlü, Kaliteli bir şey olsun ki uzun seneler kullanayım istiyorum.

Atemix38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Atemix38
Hocam ama laptop bir ihtiyaç, ben üniversiteye gidiyorum. İyi bir laptop alayım ki ileride sorun olmasın. Güçlü, Kaliteli bir şey olsun ki uzun seneler kullanayım istiyorum.
Hocam GTX 1050'de seni idare eder üniversite bitene kadar ondan sonra yenilersin kendin.

Sergeant Cross

80+ Bronze
10 yaşında bile çalışanlar var adam 21 yaşında babasından laptop istiyor .d

YazılımKafa

80+ Silver
Alacağımız laptop 30-35 bin TL civarlarında, Acer Nitro 5, İ712700H, RTX4060 laptopu almak istiyorum ama babam "o kadar param yok, veremem o kadar" diyor, "baba kredi çeker halledersin, zaten temmuz ayında emekli maaşına zam yapılacak, ödersin kolay bir şekilde". dedim ama ikna edemiyorum bir türlü. Bu laptopa ihtiyacım var, bu zamana kadar hiç iyi bir laptopum olmadı, 21 yaşındayım. Bir baba, çocuğu için bu fedakarlığı yapabilmeli diye düşünüyorum. Sizin önerileriniz, düşünceleriniz nedir dostlar?
Ben 22 yaşındayım. Babamın durumu oldukça iyi olduğu halde kendim çalışıp aldım. 21 yaşındayken kendin yazın yan gelip yatarken birde babana bu yüzden kredi mi çektireceksin? Git çalış 2 ay al. Fedakarlıkmış. Sanki ev geçindirmek kolay. Sen evde yan gelip yat diye baban sıkıntı mı çeksin. 21 yaşında bir insan nasıl böyle oluyor anlamıyorum

Hocam ama elalemin çocukları nasıl alıyor? Onların babaları da borcun altına girip alıyor, çocukları için yapıyorlar bunu. Benim babam da benim için fedakarlık yapsın, beni mutlu etsin istiyorum.
Hocam babanız emekli birisi. Başkalarının borca girip aldığını nereden biliyorsunuz? Ekonomik durumlarının sizden daha iyi olabileceğini niye hesap etmiyorsunz? Babanızı Alla kurtarsın!

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,036,716
Üyeler
164,366