Babamın Kredi Kartı Çalındı, Nasıl Çalınmış Olabilir ?

Pompake

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
4,646
Merhaba forum üyeleri, bugün saat gece 5 te bizim yapmadığımız "Defacto" sitesinden 650 TL bir satın alma işlemi olmuş. İlk gördüğümüzde bizim yapmış olabileceğimizi düşündük. Bankayı arayıp sorduğumuzda başka bir ilden yapıldığı söylendi ( Ankara ) kısaca çalındığını söyledi para iadesi oldu ve kartı iptal etti. Asıl merak ettiğim, bizim Kartımızda 3D secure sistemi vardı, İster 10 tl alışveriş yap, ister 500.000 yap Hem kod istiyor Hem de banka arıyordu, hatta daha önce 204 TL tutarında bir kitap almıştım, o zamanda banka arama yapmıştı ve 3D secure kod gelmişti şimdi neden gelmedi ? ve kart bilgilerimizi nasıl bulmuş olabilirler ?

@Treyarch Bu konuda bilgilisiniz diye sizi etiketledim sizce neden olmuş olabilir ?

Son düzenleme:
Kart bilgileriniz bir şekilde 3. şahısların eline geçmiş. Bilmediğiniz bir siteye kart bilgilerinizi yüklemiş olabilirsiniz. Örnek: Oltalama tekniği denilen "kart ücretlerini iade ediyoruz" reklamına tıklayıp kart bilgilerinizi dolandırıcılara vermiş olabilirsiniz ve daha nice yöntemle 3. şahıslar kart bilgileriniz almış.

Her site 3D güvenliğe sahip olmayabilir. 2D güvenlik, yani kart bilgileriyle alışveriş yapılabilir. Tavsiyem, sanal kart kullanmanız ve sanal kartı 6 ayda bir numaralarını güncellemeniz.

Son olarak kart güvenliği kart hamiline aittir bilgisini de hatırlatırım, gelecekte yine yaşayacağınız benzer bir olayda alışveriş yapılan firma ücreti geri vermeyebilir. Bu durumda tüketici mahkemelerinde uğraşır durursunuz. :)

Güvenli alışverişler.

Bazı sitelerde 3D Secure seçenek olarak sunuluyor bazılarında ise hiç istenmiyor. Kart bilgilerinizi çakma websitelerden birine girmiş olabilirsiniz veya büyükşehirde yaşıyorsanız ATM'lere veya kasadan geçirirken dikkat etmenizi öneririm. Büyük kayıp olmadan kurtarmışsınız.

Kredi kartınızın fotoğrafını dijital ortama geçirmek, bir yerde düşürmek, ATM kart giriş yerine takmak, güvenilir olmayan POS makinesinde işlem yapmak.
Aklıma bunlar geldi.
ATM kart girişlerinden olduğunu düşünüyoruz bizde.
Yasal yollara başvurun, benim elimden hiçbir şey gelmez.
Yasal yollara başvurduk geri iade oldu. Adresi hakkında bilgi olamadı Tor kullanıyormuş.
Yasal yollara başvurun.
Geri iade oldu ama adres bulunamamış.
suç duyurusunda bulunun belki bulunur.
Bulunduk ama VPN ve Tor kullanıyormuş adresi bulunamıyor şuanlık.

Merhaba forum üyeleri, bugün saat gece 5 te bizim yapmadığım "Defacto" sitesinden 650 TL bir satın alma işlemi olmuş. İlk gördüğümüzde bizim yapmış olabileceğimizi düşündük. Bankayı arayıp sorduğumuzda başka bir ilden yapıldığı söylendi ( Ankara ) kısa çalındığını söyledi para iadesi oldu ve kartı iptal etti. Asıl merak ettiğim, bizim Kartımızda 3D secure sistemi vardı, İster 10 TL alışveriş yap, ister 500.000 yap Hem kod istiyor Hem de banka arıyordu, hatta daha önce 204 TL tutarında bir kitap almıştım, o zamanda banka arama yapmıştı ve 3D secure kod gelmişti şimdi neden gelmedi ? ve kart bilgilerimizi nasıl bulmuş olabilirler ?

@Treyarch Bu konuda bilgilisiniz diye sizi etiketledim sizce neden olmuş olabilir ?
Kartın kopyalanmış olabilir örnek verecek olursak gittiğin bir lokantada bakkalda soktuğun pos cihazı veya bankamatikte kartı soktuğunda kartını aparat yardımı ile kopyalamış olabilirler. Bankaların içinde çalışan bazı insanlarında bilgilerini sattığını daha önce duymuştuk bir çok şey sebep olabilir.

Merhaba forum üyeleri, bugün saat gece 5 te bizim yapmadığımız "Defacto" sitesinden 650 TL bir satın alma işlemi olmuş. İlk gördüğümüzde bizim yapmış olabileceğimizi düşündük. Bankayı arayıp sorduğumuzda başka bir ilden yapıldığı söylendi ( Ankara ) kısaca çalındığını söyledi para iadesi oldu ve kartı iptal etti. Asıl merak ettiğim, bizim Kartımızda 3D secure sistemi vardı, İster 10 TL alışveriş yap, ister 500.000 yap Hem kod istiyor Hem de banka arıyordu, hatta daha önce 204 TL tutarında bir kitap almıştım, o zamanda banka arama yapmıştı ve 3D secure kod gelmişti şimdi neden gelmedi ? ve kart bilgilerimizi nasıl bulmuş olabilirler ?

Kredi kartı bilgilerinin çalmanın çok fazla yolu var. 3D Secure kod istemeyen siteler var ayrıca 3D Secure kod için banka alanmaz, telefona mesaj gelir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Geri iade oldu ama adres bulunamamış.
Adres bulmak çok kolay.

Kredi kartı bilgilerinin çalmanın çok fazla yolu var. 3D Secure kod istemeyen siteler var ayrıca 3D Secure kod için banka alanmaz, telefona mesaj gelir.
Mesaj olarak bir kod geliyor onu kullanıyoruz genelde ama bazen banka yüklü miktar satın alımlarında bizi arıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,831
Üyeler
184,506
Son üye
Scortl
Geri