Neler Yeni

Bakan: "Türkiye ekonomisi 2. Çeyrekte büyüdü"

3.George

80+ Bronze
İşte iyi bir noktaya parmak bastın çal çal bitirmedikler için o para sana bana gelmiyor 😀😅
E zaten öyle fakat cumhuriyet tarihinin en yüksek alım gücünü de şu anki iktidar başardı, ayrı bir ironi bu da. Türkiye G20 ülkesi olmasına rağmen biz türkiye milleti neden ikide bir ülkemizi gömüyoruz. Alım gücü düşük evet ama ekonomimiz gayet yerinde sayılır.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
"Sen maaş alıyorsun, en fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin; ama ben bu iş düzelmezse eğer 1000 çalışanımla beraber bütün varlığımı kaybederim, bunu göze alır mıyım."

1661935514166.png

1661935971929.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,169
İsim
Burak Karadağ

Lonvardw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Kingosman
E zaten öyle fakat cumhuriyet tarihinin en yüksek alım gücünü de şu anki iktidar başardı, ayrı bir ironi bu da. Türkiye G20 ülkesi olmasına rağmen biz türkiye milleti neden ikide bir ülkemizi gömüyoruz. Alım gücü düşük evet ama ekonomimiz gayet yerinde sayılır.
hocam kafandaki ekonomiye bir şey demek istemiyorum

seok

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Mustafa Demir
Türkiye ekonomisi iyi bir ekonomi fakat bazı insanlar alım gücünü ekonomi sandığı için türkiye ekonomisini çok fakir sanıyor. Bu ekonomiyle yunanistan gibi pek çok devleti geride bırakıyoruz. Devletin yanlış politikaları yüzünden ekonomi gelişse bile biz hissedemiyoruz.
Hocam hala mı ekonomi güzel diyorsunuz... Geçen sene baktığım 6k lık sistem şimdi 15k. Ekonomiyi savunamazsınız bence, ayrıca alım gücümüzde berbat. Ve ünlü ekonomistler hala doların euronun artıcagı, zamların olacağını söylüyor. Ülkeyi sattılar hocam. Yüksek mevkisi olan birisinin buna dur demesi lazım. Halk yapamıyor çünkü artık halk değil. Bir kukla...

Mertdvrim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
797
İsim
Mert
Maaşının yüksek olması hiçbir anlam ifade etmiyor 10 bin tl olsada fark etmez yağ 450 tl olduktan sonra . Ekonomi iyi dersen kendini kandırırsın bu arada deli gibi eflasyon var ülkede

Mertdvrim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
797
İsim
Mert
Ben burda ekonomi ve alım gücü arasında ki farkı dedim.
Ve ayrıca alım gücüne göre şekillenir ekonomi senin alım gücün varsa bankadan para çekersin kredi çekersin banka kazanıe yüksek enflasyonda kazanamaz banka haberin olsun aç insanlar kredi nasıl çeksin de bankaya kazandırsın. Bana onları savunma bilgin yoksa a haberden izleyeiğ lütfen forumu işgal etmeyin

3.George

80+ Bronze
Hocam hala mı ekonomi güzel diyorsunuz... Geçen sene baktığım 6k lık sistem şimdi 15k. Ekonomiyi savunamazsınız bence, ayrıca alım gücümüzde berbat. Ve ünlü ekonomistler hala doların euronun artıcagı, zamların olacağını söylüyor. Ülkeyi sattılar hocam. Yüksek mevkisi olan birisinin buna dur demesi lazım. Halk yapamıyor çünkü artık halk değil. Bir kukla...
Ben ekonomiye iyi dedim, alı gücüne demedim. Lütfen okuduğunuzu anlamıyorsanız yazmayın. Ünlü ekonomistleri bende takip ediyorum. Benim bahsettiğim ülke ekonomisi yani hayrisafi yurtiçi hasıla ve bizim ülkenin ekonomisi buna göre berbat değil. Malesef araştırmama seziyorum. Türkiye ekonomisi abarttığınız kadar kötü değil ama alım gücü abarttığınız kadar düşük.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Maaşının yüksek olması hiçbir anlam ifade etmiyor 10 bin TL olsada fark etmez yağ 450 TL olduktan sonra . Ekonomi iyi dersen kendini kandırırsın bu arada deli gibi eflasyon var ülkede
Sanki orada öyle bir şey dedim. Ben maaştan bahsetmedim bile. Enflasyon var doğru. Enflasyona rağmen ekonominin büyümesi şaşırtıcı bu da doğru. Ben burda alım gücü yüksek deseydim haklıydın ama onuda demedim. Ekonomi iyi ama alım gücü kötü.

Mertdvrim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
797
İsim
Mert
Ben ekonomiye iyi dedim, alı gücüne demedim. Lütfen okuduğunuzu anlamıyorsanız yazmayın. Ünlü ekonomistleri bende takip ediyorum. Benim bahsettiğim ülke ekonomisi yani hayrisafi yurtiçi hasıla ve bizim ülkenin ekonomisi buna göre berbat değil. Malesef araştırmama seziyorum. Türkiye ekonomisi abarttığınız kadar kötü değil ama alım gücü abarttığınız kadar düşük.

Sanki orada öyle bir şey dedim. Ben maaştan bahsetmedim bile. Enflasyon var doğru. Enflasyona rağmen ekonominin büyümesi şaşırtıcı bu da doğru. Ben burda alım gücü yüksek deseydim haklıydın ama onuda demedim. Ekonomi iyi ama alım gücü kötü.
Büyümesi normal değil mi avrupanın 1 milyoncusu olduk ?

3.George

80+ Bronze
Ve ayrıca alım gücüne göre şekillenir ekonomi senin alım gücün varsa bankadan para çekersin kredi çekersin banka kazanıe yüksek enflasyonda kazanamaz banka haberin olsun aç insanlar kredi nasıl çeksin de bankaya kazandırsın. Bana onları savunma bilgin yoksa a haberden izleyeiğ lütfen forumu işgal etmeyin
Bu zamana kadar hiç A haber izlemedim. Hiç bir yandaş kanalı izlemedim. Genelde BBC ve DW internet sayfalarından gündemi takip ettim ve bir ekonomi banka ile mi oluşur cidden komiksin. Ülkenin ithalatı ve ihracatı önemli ekonomide, ülkenin dünyaya ne sattığı önemli. Alım gücü halkı etkiler devleti çok az etkiler. Devleti etkilemesi de şöyle olur. ALım gücü düşer halk isyan eder. Ben iktidar partisini savunmuyorum. Yanlış bildiğiniz şeyleri düzeltiyorum.

Büyümesi normal değil mi avrupanın 1 milyoncusu olduk ?
Avrupadan insanların gelmesi çok iyi aslında fakat büyümesinde en büyük etken bu olamaz. Sen en iyisi ülke ekonomilerini araştır. Bir de avrupadan milletin gelmesi paranın değersiz ürünlerin kaliteli olması. Malesef bende üzülüyorum. Ben sanki milletimiz çok güzel yaşıyor, alım gücü çok yüksek dedim. Konuyu ne güzel buralara çektin be güzel kardeşim.

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,500
İsim
Çağatay
Hangi okul ve bölüm mezunusunuz, ne iş yapıyorsunuz merak ediyorum.

Top Bottom