Neler Yeni

Banka hesabım boşaltılmış

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,257
İsim
Muhammed emin efe
kredi kartı ise bankaya gidip harcama itirazı oluştur
Hocam ikiside benim patladı kardeşimin sadece kredi. Banka hesabı için itirazı açtım. Kredi kartı için önce hesap hareketlerine düşmesini bekleyin sonra online işlemler üzerinden itiraz edebilirsiniz dedi bana bankacı kadın.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,685
İsim
Selim
Sigortanız yoksa para iadesi alamazsınız 👍 telefonunuz ya da bilgisayarınız siber saldırıya uğrarsa para iadesi alırsınız ama kredi kartlariyla kart korumasız internet sitelerinden alışveriş yapıp ya da kart bilgilerini girdiğiniz taktirde ve ya 3.parti onay almamış torrent gibi ya da vb. Uygulamalardan kaynaklı dolandırılma olaylarında sigortasız ödeme alamazsınız. Bankalar boşuna sigorta opsiyonunu sunmuyor ve bundan belli bir ücret alıyor.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,257
İsim
Muhammed emin efe
Sigortanız yoksa para iadesi alamazsınız 👍 telefonunuz ya da bilgisayarınız siber saldırıya uğrarsa para iadesi alırsınız ama kredi kartlariyla kart korumasız internet sitelerinden alışveriş yapıp ya da kart bilgilerini girdiğiniz taktirde ve ya 3.parti onay almamış torrent gibi ya da vb. Uygulamalardan kaynaklı dolandırılma olaylarında sigortasız ödeme alamazsınız. Bankalar boşuna sigorta opsiyonunu sunmuyor ve bundan belli bir ücret alıyor.
Hayır hocam bahsettiğiniz hiçbir işlemi veya linke tıklama gibi bir işlem yapmadım. Banka da yüksek ihtimal iade yaparlar dedi. Şikayetvar uzerinden şikayetlere baktım ve orda bir kaç kişinin de aynı şeyi yaşayıp para iadesi aldıklarını okudum. Yasaları da araştırdım sigorta olmasada banka suçlu gözüküyor. Bi kaç avukata da danıştım ve mahkeme kayıtlarına baktım linke basmış olsamda %60 banka,%30 ürün satın alınan firma ve %10 kullanıcı suçlu çıkmış kayıtlarda. 3.parti hile programı vb şeyde kullanmıyorum.

Farex

80+ Silver
Kardeşim rahat ol bir şey olmaz senin yapmadığın ortaya elbet çıkar çünkü işlem yapılan tarafın ıp si kontrol ediliyor bir vpn veya proxy e bağlımı araştırılıyor eğer değil ise ve gerçekten yurtdışından yapılmışsa direk iade yapılıyor yasal gün 30-180 arası ama bazen daha erken yapıyolar kredi kartlarında belli bir limite kadar iade olur o da sözleşmede yazar ona dikkat et banka hesabından çekilen uğraştırır ama eninde sonunda iade olur kredi kartı ona rağmen daha kolay ve hızlı olur aslında kredi kartının değil banka hesabının patlamasından kork. Mail şifreleri banka şifreleri sosyal medya şifreleri ayrı olsun oyunlarda veya sağda solda girdiğin şifre ayrı olsun bilgisayarınız varsa onları formatlayın başka da bişi kalmaz.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,685
İsim
Selim
Hayır hocam bahsettiğiniz hiçbir işlemi veya linke tıklama gibi bir işlem yapmadım. Banka da yüksek ihtimal iade yaparlar dedi. Şikayetvar uzerinden şikayetlere baktım ve orda bir kaç kişinin de aynı şeyi yaşayıp para iadesi aldıklarını okudum. Yasaları da araştırdım sigorta olmasada banka suçlu gözüküyor. Bi kaç avukata da danıştım ve mahkeme kayıtlarına baktım linke basmış olsamda %60 banka,%30 ürün satın alınan firma ve %10 kullanıcı suçlu çıkmış kayıtlarda. 3.parti hile programı vb şeyde kullanmıyorum.
Ozaman iade alırlar çok rahat şekilde ama biraz baskı yapın bunlar uyuşuk oluyor 👍 ayrıca Chrome yasal olmayan eklentilerden uzak durun yeni virüsler ortaya çıkmış orada.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,257
İsim
Muhammed emin efe
Ozaman iade alırlar çok rahat şekilde ama biraz baskı yapın bunlar uyuşuk oluyor 👍 ayrıca Chrome yasal olmayan eklentilerden uzak durun yeni virüsler ortaya çıkmış orada.
Kardeşim rahat ol bir şey olmaz senin yapmadığın ortaya elbet çıkar çünkü işlem yapılan tarafın ıp si kontrol ediliyor bir vpn veya proxy e bağlımı araştırılıyor eğer değil ise ve gerçekten yurtdışından yapılmışsa direk iade yapılıyor yasal gün 30-180 arası ama bazen daha erken yapıyolar kredi kartlarında belli bir limite kadar iade olur o da sözleşmede yazar ona dikkat et banka hesabından çekilen uğraştırır ama eninde sonunda iade olur kredi kartı ona rağmen daha kolay ve hızlı olur aslında kredi kartının değil banka hesabının patlamasından kork. Mail şifreleri banka şifreleri sosyal medya şifreleri ayrı olsun oyunlarda veya sağda solda girdiğin şifre ayrı olsun bilgisayarınız varsa onları formatlayın başka da bişi kal
Hocam benim bankada patladı kredi de, kardeşimde sadece kredi, ne olur ne olmaz onun banka kartını da kapattık. Yani ikimizde hem kredi hem banka kartını kapadık. Yani tüm kartları kapadık. Kardeşimin mail benim mail de kurtarma maili idi muhtemelen onun ki de ondan patladı. Telefonları sıfırladık, kartlar kapatıldı, mail şifrelerini ikimizde değiştirdik, online işlem şifresi değiştirdik vs daha yapmam gereken şey varsa söyleyin sizden ricam. Onun dışında banka işte 3d ödeme açık değilse kod vs gelmez dedi bende açtırdım. Suçlarını kabul edecek değillerdi zaten. Herneyse şikayetvara yazdım, sony ve ziraat e mail attım kendimi güvene almak için atmadın vs demesinler diye. Onun dışında Banka hesabım için şikayet dün oluşturdum ama kredi için provizyonda ki işlemlerden çıkıp dönem içi hareketlerde gözükmesi imiş şikayet için. Bakın size nereden çekildiğini de göstereyim paranın. Ps store london falan yazıyor. Zaten banka aradı beni yemek yerken bu işlemleri siz mi yapıyorsunuz dedi. Hayır ben yapmıyorum dedim tamam bloke koyuyorum siz bankayı arayıp iptal edin dediler. Onlarda fark etmiş yani benim yapmadığımı. Zaten o zaman ki konumuma baksalar İstanbul da olduğumu görürler.

Ekler

• Screenshot_20240819_131429_Gallery.jpg
    Screenshot_20240819_131429_Gallery.jpg
    402.6 KB · Hit: 28

nawpor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
sezer ser
Selam hocam, geçmiş olsun. Benim de başıma benzer bir olay geldi zamanında. Gmail şifremi kırmışlar, ardından Google Play'de kayıtlı kartımla kendi oyunlarından oyun içi alışveriş yapmışlar. Gmail’de Google Play’i direk silme talimatı vermişler, bu yüzden e-mailleri görememişim. Tabii, ekstrede fark edince hemen bankayı aradım, sonra Google'ın merkez ofisiyle de irtibata geçtim. Banka, iki gün sonra bir şey yapamayacaklarını söyledi ama Google, dolandırıcının oyunlarını sildikten sonra parayı iade etti. Bu tamamen yabancı şirketlerle ilgili bir durum. O yüzden Sony ile iletişime geç, daha geç olmadan.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,257
İsim
Muhammed emin efe
Selam hocam, geçmiş olsun. Benim de başıma benzer bir olay geldi zamanında. Gmail şifremi kırmışlar, ardından Google Play'de kayıtlı kartımla kendi oyunlarından oyun içi alışveriş yapmışlar. Gmail’de Google Play’i direk silme talimatı vermişler, bu yüzden e-mailleri görememişim. Tabii, ekstrede fark edince hemen bankayı aradım, sonra Google'ın merkez ofisiyle de irtibata geçtim. Banka, iki gün sonra bir şey yapamayacaklarını söyledi ama Google, dolandırıcının oyunlarını sildikten sonra parayı iade etti. Bu tamamen yabancı şirketlerle ilgili bir durum. O yüzden Sony ile iletişime geç, daha geç olmadan.
Hocam Allah'tan dün gece mail attım. Kardeşim için ayrı ve kendim için ayrı mail attım. İsmimi ve kartın son 4 hanesini belirttim onlara birde ne kadar çekildiğini. Otomatik mesaj olarak Sorununuz bir geri ödeme talebi ise, biz davanızı işlerken geri ödeme almak istediğiniz içeriği indirmemeli veya yayınlamamalısınız;çünkü bu, geri ödemeye uygunluğunuzu etkileyebilir. Yazmışlar aynı sorunu yaşayan başka bi arkadaşa Sony iade etmiş parasını. Benim kartlar iptal edildi diyelim ki geri ödendi bu tutarlar yeni çıkarttığım kartlara mı aktarılacak? Yani banka dedi ki eski kartlar ile ilgili tüm borç ve işlem geçmişi bu yeni olanlara aktarıldı dedi sanırım sorun olmaz. Ek olarak benim mail ellenmemişti veya erken fark ettim bilmiyorum. Bankacılık,mail vb şifreleri sıfırladım. Kardeşimin, kendimin telefonlarını ve bilgisayarı sıfırladım. Ekstra şeye gerek var mıdır deneyiminize istinaden soruyorum.

nawpor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
sezer ser
Senin hangi banka bilmiyorum ama benim banka kapattıgım karttaki borcu silmişti direk. Sonra sıfır yeni kart gönderdiler.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,257
İsim
Muhammed emin efe
Senin hangi banka bilmiyorum ama benim banka kapattıgım karttaki borcu silmişti direk. Sonra sıfır yeni kart gönderdiler.
Bende ziraat. Yeni kart gelecek ama borcu silecekler mi bilmiyorum itiraz açmam lazımmış.

Farex

80+ Silver
Hocam benim bankada patladı kredi de, kardeşimde sadece kredi, ne olur ne olmaz onun banka kartını da kapattık. Yani ikimizde hem kredi hem banka kartını kapadık. Yani tüm kartları kapadık. Kardeşimin mail benim mail de kurtarma maili idi muhtemelen onun ki de ondan patladı. Telefonları sıfırladık, kartlar kapatıldı, mail şifrelerini ikimizde değiştirdik, online işlem şifresi değiştirdik vs daha yapmam gereken şey varsa söyleyin sizden ricam. Onun dışında banka işte 3d ödeme açık değilse kod vs gelmez dedi bende açtırdım. Suçlarını kabul edecek değillerdi zaten. Herneyse şikayetvara yazdım, sony ve ziraat e mail attım kendimi güvene almak için atmadın vs demesinler diye. Onun dışında Banka hesabım için şikayet dün oluşturdum ama kredi için provizyonda ki işlemlerden çıkıp dönem içi hareketlerde gözükmesi imiş şikayet için. Bakın size nereden çekildiğini de göstereyim paranın. Ps store london falan yazıyor. Zaten banka aradı beni yemek yerken bu işlemleri siz mi yapıyorsunuz dedi. Hayır ben yapmıyorum dedim tamam bloke koyuyorum siz bankayı arayıp iptal edin dediler. Onlarda fark etmiş yani benim yapmadığımı. Zaten o zaman ki konumuma baksalar İstanbul da olduğumu görürler.
Ama proxy ve vpn kullanıldığı zaman konum farklı gösterir ıp değşiyor çünkü bunun tespiti yapılınca düşer dediğim gibi kredi kartında süreç çok daha hızlı ama banka hesabı olunca iş uzuyor.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,257
İsim
Muhammed emin efe
Ama proxy ve vpn kullanıldığı zaman konum farklı gösterir ıp değşiyor çünkü bunun tespiti yapılınca düşer dediğim gibi kredi kartında süreç çok daha hızlı ama banka hesabı olunca iş uzuyor.
Hocam kardeşimden 25k çekildi kredi den onun sorun çözülsün de diğeri daha uzun sürsün sorun yok. Yani ben yemek yerken banka bi aradı şok oldum. Zaten üstte mesajda da attım Playstation network London yazıyor. Aynı şikayeti yaşayan herkeste London yazıyor. 2 kişi parasını almış ama umarım bende alırım dua edin. Çalanlar ya direkt yurtdışından ya da dediğiniz gibi vpn ile yapmış.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,239
Üyeler
161,009
Son üye
sgsbsbs
Top Bottom