Öncelikle lütfen konunun altına İslam hakkında ileri geri kötü şeyler yazmayalım, bu konu zaten Müslümanları ilgilendiren bir konudur.
Cashback üzerine bir araştırma yaptım çok fazla Türkçe kaynak yok o yüzden bu konuyu açıyorum. Genel olarak cashback helaldir deniyor. Fakat promosyon için haramdır kelimesi kullanıyor, amaca baktığımız zaman ikiside gel benim kartımı kullan sana para vereyim diyor, kafa karıştıran kısmıda bu, mesela nays gibi kartlar direk indirim yapsa sıkıntı değil fakat daha sonradan hesabımıza para yüklediği için sıkıntıya düşebiliyor. Bu durumdada gelen paranın nasıl kazanıldığına bakmalıyız. Mesela bu cashback sistemi petrol ofislerindede vardır 400 tllik yakıt alana 40 TL yakıt hediye. Bu 40 TL yi bize veren kuruma baktığımız zaman ticaret yaptığını benzin satarak parasının çoğunluğunu kazandığını ve bu yüzden bi sakıncası olmadığını söyleyebiliriz fakat nays ve papara gibi sanal kartlara baktığımızda arkalarında bir banka vardır ve bankaların para kazanmasının çoğunluğu faiz ile gerçekleşir buda gelen paranın helal olup olmamasında sıkıntı çıkarıyor. Hadiste eğer bir işlemin harammı helalmi bilemediğiniz durumlarda uzak durulması gerektiği söylenmektedir, bu durumda cashbacklerden BENCE uzak durulmalıdır. Sizde fikirlerinizi belirtebilirsiniz.