Hocam bence burada kaçırdığınız nokta şu: siz bir amatör olarak designer,niche markaların yaptığı kokuları ya da benzerini elde edemezsiniz. Tamam fazla esans kullanarak kalıcılık ve yayılımı yüksek bir parfüm yaparsınız ama koku? Parfümün asıl özelliği kokusu değil mi? Maalesef internetteki yalan yanlış esans oranlarıyla istediğiniz parfümü taklit edemezsiniz. Örnek olarak söylüyorum dünyaca ünlü, sadece parfümleri klonlama üzerine çalışan birsürü arap klon parfüm firması var(bu firmalar bargello,glabella gibi firmalardan çok daha üst seviye işler yapıyor). Bu firmalar bile bazı istisnai ürünler dışında başarılı işler ortaya koyamıyorlar çoğu zaman, üstelik adamlar kopyalayacakları ürünü üst düzey analiz makinalarıyla notaların oranlarını çıkarıp ona göre üretimi sağlıyorlar. Ama eğer derseniz ki benim burnum çok gelişmiş, ben koklaya koklaya usta bir parfümör gibi kendi kokumu oluşturacağım, o zaman size bol şans dilerim. Uzun lafın kısası bu parfüm yapma işi bu konularda tecrübesi olmayan insanlar için kolay yapılabilecek veya mantıklı bir iş değil. Yayılım ve kalıcılığı hayvani yapacağım diyerekten böyle bir işe kalkışmanın sonucu %99.9 hüsranla sonuçlanır. Tabi illa ben kendim yapacağım arkadaş diyorsan da kimse karışamaz.