Neler Yeni

BARIŞ ÖZCAN YARGI DAĞITTI ! Alper Gezeravcı Uzayda Değil Diyen Topluluk !

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,785
İsim
Eren Güven
Aylardır bunun için eğitim alıyor. Kapısına birileri gelip yarın uzaya çıkıyorsun demedi.
Asker geçmişi olan biri dayanıklıdır ve pilot olduğu için çoğu zaman basınç altında durmasına alışkın olduğunu gösterir ve kendisinin zekası da ileri seviyede ki bu kadar eğitimi eksiksiz tamamlayıp göreve gönderildi.
Bu bir turistik gezi değil Alper Gezeravcı artık tasdikli astronottur ve kendisi bu alanda eğitimini tamamladığı için geri döndüğünde bu konularda rehber olacaktır. Astronot olmak için zaten eğitimler çok ağırken birde üstüne devlet tarafından görev yüklendi ve kendisi bütün bu sorumlulukları üstlenip riskleri çok fazla yüksek olan bu göreve gitti. Şuan üstündeki baskının , sorumluluğun milyonda birini yaşamayan kişiler uzaktan 'ne gerek vardı yhaa' diyor.
Bu olay sayesinde bir çok çocukta uzay bilinci oluştu kaldı ki Türkiye'de gündem olması bile bir çocuğun kafasına bir hayal tohumu ekmesi demek.
başlangıç için önemli bi olay tabi ki ama demek istediğim yok işte bilimsel deney yapacakmış falan filan bunlar masal. Sadece türkiye için bir tecrübe oldu. Yoksa gidip bilimsel çalışmalar yapmasını beklemek bomboş bir hayal. Aldığı eğitim uzay yolculuğunda ve istasyonda karşılaşabileceği sorunlar için verildi. Üç beş ayda uzayda bilimsel keşifler yapabilmemizi sağlayacak eğitim alınabiliyosa hemen gidip ben de alayım o eğitimi.

GirayHan

80+ Platinum
hadi yormayım en basit örneği vereyim. kendisi nasada çalışıyor.

Dr. Umut Yıldız

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
664
İsim
Sinan
evet bende bunun üstünde duruyorum. gönderilsin elbette sonuna kadar destekleriz. fakat alanında uzman kişileri göndermek gerekiyor. Bir bilim adamı yada bu alanda eğitim almış tanınan akademik makaleleri olan kişileri. nasada türk yok mu ? var. ufak bi araştırın göreceksiniz.
Bu görev nedeniyle NASA da kiler dahil dünyanın her yerindeki Türk bilim insanlarına bakanlık tarafından çağrıda bulunuldu. Bunu o gün yayına bağlanan Doktor Ayşegül Tümer söylüyor.

GirayHan

80+ Platinum
Bu görev nedeniyle NASA da kiler dahil dünyanın her yerindeki Türk bilim insanlarına bakanlık tarafından çağrıda bulunuldu. Bunu o gün yayına bağlanan Doktor Ayşegül Tümer söylüyor.
çağrıda bulunulur ama o çağrılar nedense doğru kişilere gitmez. toz pembe gözlüklerle bakmayalım hocam :) anladın ne demek istediğimi. çağrıyla olmaz o işler davetiye yollandı mı ? dr. umut yıldız'a instasından ulaşıp bunu sorabilirsin mesela :)

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
664
İsim
Sinan
hadi yormayım en basit örneği vereyim. kendisi nasada çalışıyor.

Dr. Umut Yıldız

Kendisi Türkiye'ye dönüş yaptığını söylüyor bu tip görevler bir başlangıçtı ve son hızla gidilecek gibi gözüküyor.

Bu da röportajında söylediği söz : “Türkiye'nin bu potansiyeli bir anda doğru yere kanalize olduğunda, çok güçlü bir şekilde iş yapabileceğimizi gördük.”

ChristianSerratos

80+ Silver
Bunla övünen var mı?

GirayHan

80+ Platinum

Kendisi Türkiye'ye dönüş yaptığını söylüyor bu tip görevler bir başlangıçtı ve son hızla gidilecek gibi gözüküyor.

Bu da röportajında söylediği söz : “Türkiye'nin bu potansiyeli bir anda doğru yere kanalize olduğunda, çok güçlü bir şekilde iş yapabileceğimizi gördük.”
hocam allayıp pullamayalım siz benim ne demek istediğimi çok iyi anladınız. Bu ülkede hiç bir başarı cezasız kalmaz diye bir laf var bilirsin. umut yıldız bu ülkedeyken başvurduğu 10 işin 9'undan red yemiş sonra nasanın kaptığı bir adam. :D her nedense umut yıldız'a teklif gitmiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

edit :
bu arada ek bilgi konuşmanın sonunda alpergezer avcı'da bilim insanları bazı deneyler yapıyor bende bilgi topluyorum diyor. yani alper gezer avcı aslında bilim adamlarının olduğu bir ortamda olduğunun farkında :D biz diyoruz ki neden alpergezeravcıyı yolladın neden o bilim adamları deney yaparken bizim alper komutan gözlem yapmak zorunda. yolla işte sende bilim adamını. bu kadar basit yani

şu konuda bir havacı albay ile bir bilim adamını da kapıştırmayalım lütfen. :D selametle iyi forumlar herkese.

Son düzenleme:

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
664
İsim
Sinan
hocam allayıp pullamayalım siz benim ne demek istediğimi çok iyi anladınız. Bu ülkede hiç bir başarı cezasız kalmaz diye bir laf var bilirsin. umut yıldız bu ülkedeyken başvurduğu 10 işin 9'undan red yemiş sonra nasanın kaptığı bir adam. :D her nedense umut yıldız'a teklif gitmiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

edit :
bu arada ek bilgi konuşmanın sonunda alpergezer avcı'da bilim insanları bazı deneyler yapıyor bende bilgi topluyorum diyor. yani alper gezer avcı aslında bilim adamlarının olduğu bir ortamda olduğunun farkında :D biz diyoruz ki neden alpergezeravcıyı yolladın neden o bilim adamları deney yaparken bizim alper komutan gözlem yapmak zorunda. yolla işte sende bilim adamını. bu kadar basit yani

şu konuda bir havacı albay ile bir bilim adamını da kapıştırmayalım lütfen. :D selametle iyi forumlar herkese.
Keşke İlber Ortaylı ya da Celal Şengör gitseydi belki o zaman beğenirdiniz. Gerçi o zamanda daha genç yokmuydu derlerdi.
Hatta 10 15 tane aday çıkarsınlar oylama yapalım sonuçta bizim bilgimiz orda görevleri olanlardan daha fazla onlar kim ki !

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,191
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Bizim halkımız komplo teorileri çok sever o yüzden hiç şaşırmadım.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,774
İsim
Selim
Okuduğunuzu mu anlamadınız ben mi yazamadım anlamadım
Asla neden alperi gönderdiler demedim sadece insanlar konuyu boş yere abartıyor tamam adamı gönderdik bitti bu kadar bomboş her yerde konuşuluyor 55 milyon dolar ver git bu kadar neden bu adam gitti neden bu para verildi demedim. Sadece bu daha fazla üstüne konuşulması bile saçma.
Kırmızı perdeyle butonla heykel açılışı için protokol yapılan bir ülkede bu meselenin konuşulması mantıklı.

GirayHan

80+ Platinum
Keşke İlber Ortaylı ya da Celal Şengör gitseydi belki o zaman beğenirdiniz. Gerçi o zamanda daha genç yokmuydu derlerdi.
Hatta 10 15 tane aday çıkarsınlar oylama yapalım sonuçta bizim bilgimiz orda görevleri olanlardan daha fazla onlar kim ki !
Türk Bilim adamından anladığın max ilber ortaylı ve celal şengör ise yok değil. biri tarihçi diğeri coğrafyacı. uzay bilimi ile uzaktan yakından ilgileri yok onlar da olmaz!

Şöyle düşün bir araba fabrikasında ofis var bu ofiste iki tane mühendis var bunlar araba yapmayı planlıyorlar sonra kapı çalıyor içeri üretimden biri giriyor bende bakabilir miyim ne yapıyorsunuz diyor bu mühendislerde otur bi köşede bizi izle diyor tekniker izliyor gözlem yapıyor. sonra sen bu teknikeri çağırıyorsun ne öğrendin hadi gel bizim araba fabrikasında ki mühendislere öğret diyorsun. fıkra bu kadar.

Anlamakta güçlük çekmemen için örneklendirerek anlattım.

Mesele birinin sadece türk olduğu için uzaya gönderilmesi değil nitelikli bir türkün uzaya gönderilmesidir.

İstikbal'in göklerde olduğunu anlamak için önce likayati anlayacak bizim insanımız. sonra eğitim sonra bilim sonra da başarı.

Son düzenleme:
  • Muhteşem
Reaksiyonlar: Reav

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,774
İsim
Selim
Uzay turiziminde hiç bir ülke sizi uzayda 2 hafta tutmaz ya da karantinaya alınan ve dışardan en ufak hastalık gelmesin diye dünya kadar sağlık testlerinden geçtiğin bir yere sokmazlar. Çok uzun yıllardır da uzay turizmlerini izledik ne kadar süre kaldıklarını ve ne kadar para verdiklerini. Onun dışında bu tarz çalışmalar devlet gönderir ve orada ki bilimsel çalışmalarda ortak olur 👍 mesela nükleer santrallerin sadece elektrik üretimi için değil uranyum zenginleştirme ve bir çok alanda yani askeri batarya vb gibi alanlarda çok büyük katkısı olduğu için kuruluyor. Bir çok teknoloji uzay yolcuğu serüveninde bulundu ya da geliştirildi. Coğrafya kaderdir Atatürk zamanında savaş vardı ve diğer ülkeler teknolojik anlamda çok gelişmişti bu yüzden Atatürk döneminde uzay ya da üst düzey teknolojik çalışmalar yapamadık ama diğer devletler sömürge adı altında teknoloji göçü ve parasal anlamda sömürü yaptıkları için teknolojik olarak çok ileri gittiler bu yüzden şuan ki Türkiye 100 yıl önce yapılan şeyleri daha yeni yeni yapıyor yani bir yerden başlamak lazım 👍

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,963
Üyeler
164,072
Son üye
Babapiro_
Top Bottom