BAS GİTARA BAŞLAYACAĞIM ÖNERİLERİNİZ NEDİR?

ömer3547

80+
Reaksiyon skoru
19
Bas gitara başlamak istiyorum ve birkaç sorularım var.
Gerekebilecek bilgiler:
Rock tarzı şeyler çalmak istiyorum. Daha önce enstrüman geçmişim olmadı. Notalara vesaire de çok hakim değilim. Belki okul grubu kurabiliriz ve gerçekten öğrenmek istiyorum.
Sorular:
1- Kaç yıla uzmanlaşırım?
2- Bas öğrenimini kolaylaştırmak için önce klasik gitar öğrenmek gerekir mi?
3- Klasik gitar kursunda notaları da öğrenir miyim?
4- Amfi ve bas gitar dışında neye ihtiyacım var?
5- Diğer önerileriniz nelerdir?

Sorular:
1- Kaç yıla uzmanlaşırım?
2- Bas öğrenimini kolaylaştırmak için önce klasik gitar öğrenmek gerekir mi?
3- Klasik gitar kursunda notaları da öğrenir miyim?
4- Amfi ve bas gitar dışında neye ihtiyacım var?
5- Diğer önerileriniz nelerdir?
Bas çalmıyorum ama sorularını cevaplamaya çalışayım.

1) Değişir.
2) Hayır.
3) Evet ama sol anahtarıyla öğrenirsin. Bas gitarda fa anahtarı kullanılır.
4) Başlangıçta başka bir şeye gerek yok.
5) Metronomla çalış, ritm duygunu geliştir.

Bas gitar çalmıyorum ama cevaplayabilirim sonuçta ikisi de aynı prensibe sahip enstrümanlar.

1) Sana bağlı bir durum. Günlük çalışmayı aksatmaman lazım. Ortalama 1 2 yılda gayet iyi seviyeye gelirsin düzgün çalışmayla.
2) Hayır
3) Öğrenirsin ama @Evil Belief'in de dediği gibi sol ve fa anahtarı mevzusu var.
4) Başlangıç için sadece bas gitar yeterli olabilir. İleride amfi, gerekirse pedal da alabilirsin.
5) Metronom

Son düzenleme:
Bas gitar çalmıyorum ama cevaplayabilirim sonuçta ikisi de aynı prensibe sahip enstrümanlar.

1) Sana bağlı bir durum. Günlük çalışmayı aksatmaman lazım. Ortalama 1 2 yılda gayet iti seviyeye gelirsin düzgün çalışmayla.
2) Hayır
3) Öğrenirsin ama @Evil Belief'in de dediği gibi sol ve fa anahtarı mevzusu var.
4) Başlangıç için sadece bas gitar yeterli olabilir. İleride amfi, gerekirse pedal da alabilirsin.
5) Metronom
Bas çalmıyorum ama sorularını cevaplamaya çalışayım.

1) Değişir.
2) Hayır.
3) Evet ama sol anahtarıyla öğrenirsin. Bas gitarda fa anahtarı kullanılır.
4) Başlangıçta başka bir şeye gerek yok.
5) Metronomla çalış, ritm duygunu geliştir.
Çok sağ olun. Peki fa anahtarı ile öğrenebileceğim bas gitar kursu var mı?

Çok sağ olun. Peki fa anahtarı ile öğrenebileceğim bas gitar kursu var mı?
Küçük bir şehirde yaşamıyorsan mutlaka bas kursu veren bir yer ya da biri vardır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çevrende bas çalan biri varsa ondan alarak ya da bir müzik markette biraz zaman geçirerek gerçekten bas gitarı sevip sevmediğini bir görmelisin bence. Çalımı biraz zorlayabilir. Parmakların fiziksel olarak yeterli değilse perdelere doğru basamayabilirsin. Gitar geçmişi olan biri olarak beni zorlamıştı mesela. Ama imkansız diye bir şey yok, çalışmayla aradaki farkı kapatabilirsin.

Küçük bir şehirde yaşamıyorsan mutlaka bas kursu veren bir yer ya da biri vardır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çevrende bas çalan biri varsa ondan alarak ya da bir müzik markette biraz zaman geçirerek gerçekten bas gitarı sevip sevmediğini bir görmelisin bence. Çalımı biraz zorlayabilir. Parmakların fiziksel olarak yeterli değilse perdelere doğru basamayabilirsin. Gitar geçmişi olan biri olarak beni zorlamıştı mesela. Ama imkansız diye bir şey yok, çalışmayla aradaki farkı kapatabilirsin.
tamamdır çok sağ olun

Geri