Neler Yeni

Baskıcı toplum tesiri !?

DoğuamaBatı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,278
İsim
........
Saçım uzun diye köyde millet karı diyordu artık köyde yaşayan kimse yok 😎

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dinin arka plani da var her sey gulluk gulistanlik degil. Tanri hem kendine dair kanit sunmuyor hem bana tapin yoksa sizi sonsuza kadar iskencelerle yakarim. Size zorla irin ve kaynar su iciririm diyor. Burada mantik nerede ? Sonsuz gucte bir tanri neden insanlarin ona tapmasini istiyor ve tapmazsa da sonsuz iskenceyle tehdit ediyor
Sunmuyor?
Evrenin işleyişi , Dünyanın dengesi , Küçük bir sperm hücresinden koskoca insan olmamız , Mükemmel bir doğa işleyişi bunlar bence iyi örnekler.
En kolayı mesela dünya şans eseri mi oluştu?
Hayır ayrıca çok belli müslümanlığı araştırmadığın Kuran'da birsürü ayet var Allah'ın varolduğunun kanıtı biraz araştır sonra gel.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dinin arka plani da var her sey gulluk gulistanlik degil. Tanri hem kendine dair kanit sunmuyor hem bana tapin yoksa sizi sonsuza kadar iskencelerle yakarim. Size zorla irin ve kaynar su iciririm diyor. Burada mantik nerede ? Sonsuz gucte bir tanri neden insanlarin ona tapmasini istiyor ve tapmazsa da sonsuz iskenceyle tehdit ediyor
Ayrıca ibadet edin ve yapın dediği şeyler hep iyi ve pozitiflik veren şeyler mesela hırsızlık yapan birisi cezasını hakeder.
Ayrıca İbadet ediyoruz (müslümanlık adına konuşuyorum) çünkü hem vücut için sağlıklı , hem vücudun hareket etmesini hem de huzur sağlıyor ibadete sadece allah ile kul arasında bakmak yanlış olur lütfen tekrar diyporum araştırın belli ki müslüman değilsiniz ama lütfen bir defa olsun araştırın.

Son düzenleme:

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,523
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Ben senin yerinde olsam sakinliğimi korur ve iğneleyeceği konuşurdum. Handikabı şu ki, mesajın doğru yere gitmeme ihtimali var :D
B___İN
Sonda ne kast ettiğinizi çözemesem de, iğneleyici konuşmak yapımda var :D Sadece babamın daha fazla dikkatini çekmemek için arkadaşlarıyla tartışmaya girmemeye gayret gösteriyorum.

Berke Fitness

80+ Bronze
Sunmuyor?
Evrenin işleyişi , Dünyanın dengesi , Küçük bir sperm hücresinden koskoca insan olmamız , Mükemmel bir doğa işleyişi bunlar bence iyi örnekler.
En kolayı mesela dünya şans eseri mi oluştu?
Hayır ayrıca çok belli müslümanlığı araştırmadığın Kuran'da birsürü ayet var Allah'ın varolduğunun kanıtı biraz araştır sonra gel.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca ibadet edin ve yapın dediği şeyler hep iyi ve pozitiflik veren şeyler mesela hırsızlık yapan birisi cezasını hakeder.
Ayrıca İbadet ediyoruz (müslümanlık adına konuşuyorum) çünkü hem vücut için sağlıklı , hem vücudun hareket etmesini hem de huzur sağlıyor ibadete sadece allah ile kul arasında bakmak yanlış olur lütfen tekrar diyporum araştırın belli ki müslüman değilsiniz ama lütfen bir defa olsun araştırın.
Doğa mükemmel işlemiyor ayrıca işlese bile evrim denen bir yasa var bu tanrının varligina delil olamaz.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Doğa mükemmel işlemiyor ayrıca işlese bile evrim denen bir yasa var bu tanrının varligina delil olamaz.
Tamam evrim var ancak bu evrim şans işi olamaz.
Çünkü evrim bir şeye göre işliyor evrim zaten bence allahın kanıtı.
He sen inanırsın inanmazsın ama buna saçma deme hakkını kimse vermiyor sana veya dinlere.
Buradan başta saygı ile yaklaşmalısın zaten sen inanmak istemiyorsan doğal inanma ama bu işleyiş mucize eseri olamaz veya canlıların çevre koşullarına göre adapte olması da allahın olduğunun bir örneği burada inanın inanmayın bunlar bana göre bir allah'In var olduğuna örnek.
He sen inanmazsın normal .
Ama böyle konuşmaya da hakkın yok bence belli yere kadar burada zaten dediğin mantıksız din saçma değildir sana göre kusurludur ama saçma yapmaz.
Zaten bu işleyişin adı evrimdir ve evrim'in işleyişini mükemmel buluyorum ayrıca mükemmel olmamasının sebebi biziz kardeşim.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,091
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Herkese iyi geceler umarım keyfiniz yerinizdedir. Benim iki kulağımda toplam 5 adet delik var ve küpe takmayı seviyorum kendime yakıştırıyorum ve önemli olanın bu olduğunu düşünüyorum. Bugün toplu taşımadaydım ve koltukta oturuyordum. İki yaşlı teyze arka koltuğumdaydı. Ben müzik dinliyordum ve anlık gelen bunaltı ile kulaklığımı çıkarttım. Çok zaman geçmeden fısıltıları duydum ; '' şu oğlanın kulağa bak hele erkekler kız, kızlar erkek olmuş vışş bunlar dini de umursamıyorlar .''.Beni bu sözler o kadar sinirle doldurdu ki. Birincisi şu sanane benim küpemden kulağımdan ikincisi şu benim inancım seni ne kadar ilgilendirir. Bu sadece dün yaşadığım bir olaydı. Yaşlılar ve eskiden gördükleri toplum daha farklıydı katılıyorum kuşak değişti ona da tamam ama bir yere kadar kayıtsız kalabiliyorum. İnsanlarımız hala ülkelerin dini olmadığını anlayamadı mesela. Türkiye Cumhuriyeti müslüman değildir. Devletlerin, ülkelerin dini olmaz. Din bireyseldir. Umarım hayatımızı esir alan siyasal islam etkisinden kurtuluruz ve her birey özgür yaşar.
Türkiye'de böyle örümcek kafalı insanlar dolu. Takmayacaksın bir şey yapamazlar.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Umarım hayatımızı esir alan siyasal islam etkisinden kurtuluruz ve her birey özgür yaşar.
Çok zor. Hatta imkansız diyebiliriz. 1 nesil daha değişirse belki.

• Beğen
Reaksiyonlar: NeeK

Tre-x

80+ Silver
Herkese iyi geceler umarım keyfiniz yerinizdedir. Benim iki kulağımda toplam 5 adet delik var ve küpe takmayı seviyorum kendime yakıştırıyorum ve önemli olanın bu olduğunu düşünüyorum. Bugün toplu taşımadaydım ve koltukta oturuyordum. İki yaşlı teyze arka koltuğumdaydı. Ben müzik dinliyordum ve anlık gelen bunaltı ile kulaklığımı çıkarttım. Çok zaman geçmeden fısıltıları duydum ; '' şu oğlanın kulağa bak hele erkekler kız, kızlar erkek olmuş vışş bunlar dini de umursamıyorlar .''.Beni bu sözler o kadar sinirle doldurdu ki. Birincisi şu sanane benim küpemden kulağımdan ikincisi şu benim inancım seni ne kadar ilgilendirir. Bu sadece dün yaşadığım bir olaydı. Yaşlılar ve eskiden gördükleri toplum daha farklıydı katılıyorum kuşak değişti ona da tamam ama bir yere kadar kayıtsız kalabiliyorum. İnsanlarımız hala ülkelerin dini olmadığını anlayamadı mesela. Türkiye Cumhuriyeti müslüman değildir. Devletlerin, ülkelerin dini olmaz. Din bireyseldir. Umarım hayatımızı esir alan siyasal islam etkisinden kurtuluruz ve her birey özgür yaşar.
Bende bir kere denk geldim bu tiplere gerçekten irite ediciler
İnsanlarımız hala ülkelerin dini olmadığını anlayamadı mesela. Türkiye Cumhuriyeti müslüman değildir. Devletlerin, ülkelerin dini olmaz. Din bireyseldir. Umarım hayatımızı esir alan siyasal islam etkisinden kurtuluruz ve her birey özgür yaşar.
Burada yanlışınız var ülkelerin resmi dini vardır resmi dini olmayan ülkeler
- Türkiye
- Japonya
Siyasal İslam hayatımızı esir falan almadı iki kişi sana böyle deyince Siyasal İslam hayatımızı etkisi altına almış olmuyor şeriat gelmiş olmuyor en ufak olayda bu kavramları kullanmayı bırakın artık amacınız ne

• Beğen
Reaksiyonlar: NeeK
Top Bottom