Berke Fitness
80+ Bronze
afferimwalla bad boy berkeye ilk defa katılıyorum
afferimwalla bad boy berkeye ilk defa katılıyorum
Sunmuyor?Dinin arka plani da var her sey gulluk gulistanlik degil. Tanri hem kendine dair kanit sunmuyor hem bana tapin yoksa sizi sonsuza kadar iskencelerle yakarim. Size zorla irin ve kaynar su iciririm diyor. Burada mantik nerede ? Sonsuz gucte bir tanri neden insanlarin ona tapmasini istiyor ve tapmazsa da sonsuz iskenceyle tehdit ediyor
Ayrıca ibadet edin ve yapın dediği şeyler hep iyi ve pozitiflik veren şeyler mesela hırsızlık yapan birisi cezasını hakeder.Dinin arka plani da var her sey gulluk gulistanlik degil. Tanri hem kendine dair kanit sunmuyor hem bana tapin yoksa sizi sonsuza kadar iskencelerle yakarim. Size zorla irin ve kaynar su iciririm diyor. Burada mantik nerede ? Sonsuz gucte bir tanri neden insanlarin ona tapmasini istiyor ve tapmazsa da sonsuz iskenceyle tehdit ediyor
Sonda ne kast ettiğinizi çözemesem de, iğneleyici konuşmak yapımda var Sadece babamın daha fazla dikkatini çekmemek için arkadaşlarıyla tartışmaya girmemeye gayret gösteriyorum.Ben senin yerinde olsam sakinliğimi korur ve iğneleyeceği konuşurdum. Handikabı şu ki, mesajın doğru yere gitmeme ihtimali var
B___İN
Doğa mükemmel işlemiyor ayrıca işlese bile evrim denen bir yasa var bu tanrının varligina delil olamaz.Sunmuyor?
Evrenin işleyişi , Dünyanın dengesi , Küçük bir sperm hücresinden koskoca insan olmamız , Mükemmel bir doğa işleyişi bunlar bence iyi örnekler.
En kolayı mesela dünya şans eseri mi oluştu?
Hayır ayrıca çok belli müslümanlığı araştırmadığın Kuran'da birsürü ayet var Allah'ın varolduğunun kanıtı biraz araştır sonra gel.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ayrıca ibadet edin ve yapın dediği şeyler hep iyi ve pozitiflik veren şeyler mesela hırsızlık yapan birisi cezasını hakeder.
Ayrıca İbadet ediyoruz (müslümanlık adına konuşuyorum) çünkü hem vücut için sağlıklı , hem vücudun hareket etmesini hem de huzur sağlıyor ibadete sadece allah ile kul arasında bakmak yanlış olur lütfen tekrar diyporum araştırın belli ki müslüman değilsiniz ama lütfen bir defa olsun araştırın.
Tamam evrim var ancak bu evrim şans işi olamaz.Doğa mükemmel işlemiyor ayrıca işlese bile evrim denen bir yasa var bu tanrının varligina delil olamaz.
Türkiye'de böyle örümcek kafalı insanlar dolu. Takmayacaksın bir şey yapamazlar.Herkese iyi geceler umarım keyfiniz yerinizdedir. Benim iki kulağımda toplam 5 adet delik var ve küpe takmayı seviyorum kendime yakıştırıyorum ve önemli olanın bu olduğunu düşünüyorum. Bugün toplu taşımadaydım ve koltukta oturuyordum. İki yaşlı teyze arka koltuğumdaydı. Ben müzik dinliyordum ve anlık gelen bunaltı ile kulaklığımı çıkarttım. Çok zaman geçmeden fısıltıları duydum ; '' şu oğlanın kulağa bak hele erkekler kız, kızlar erkek olmuş vışş bunlar dini de umursamıyorlar .''.Beni bu sözler o kadar sinirle doldurdu ki. Birincisi şu sanane benim küpemden kulağımdan ikincisi şu benim inancım seni ne kadar ilgilendirir. Bu sadece dün yaşadığım bir olaydı. Yaşlılar ve eskiden gördükleri toplum daha farklıydı katılıyorum kuşak değişti ona da tamam ama bir yere kadar kayıtsız kalabiliyorum. İnsanlarımız hala ülkelerin dini olmadığını anlayamadı mesela. Türkiye Cumhuriyeti müslüman değildir. Devletlerin, ülkelerin dini olmaz. Din bireyseldir. Umarım hayatımızı esir alan siyasal islam etkisinden kurtuluruz ve her birey özgür yaşar.
Çok zor. Hatta imkansız diyebiliriz. 1 nesil daha değişirse belki.Umarım hayatımızı esir alan siyasal islam etkisinden kurtuluruz ve her birey özgür yaşar.
Bende bir kere denk geldim bu tiplere gerçekten irite edicilerHerkese iyi geceler umarım keyfiniz yerinizdedir. Benim iki kulağımda toplam 5 adet delik var ve küpe takmayı seviyorum kendime yakıştırıyorum ve önemli olanın bu olduğunu düşünüyorum. Bugün toplu taşımadaydım ve koltukta oturuyordum. İki yaşlı teyze arka koltuğumdaydı. Ben müzik dinliyordum ve anlık gelen bunaltı ile kulaklığımı çıkarttım. Çok zaman geçmeden fısıltıları duydum ; '' şu oğlanın kulağa bak hele erkekler kız, kızlar erkek olmuş vışş bunlar dini de umursamıyorlar .''.Beni bu sözler o kadar sinirle doldurdu ki. Birincisi şu sanane benim küpemden kulağımdan ikincisi şu benim inancım seni ne kadar ilgilendirir. Bu sadece dün yaşadığım bir olaydı. Yaşlılar ve eskiden gördükleri toplum daha farklıydı katılıyorum kuşak değişti ona da tamam ama bir yere kadar kayıtsız kalabiliyorum. İnsanlarımız hala ülkelerin dini olmadığını anlayamadı mesela. Türkiye Cumhuriyeti müslüman değildir. Devletlerin, ülkelerin dini olmaz. Din bireyseldir. Umarım hayatımızı esir alan siyasal islam etkisinden kurtuluruz ve her birey özgür yaşar.