Neler Yeni

Başlangıç için 500cc motosiklet alınır mı ?

imemircan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
491
İsim
Emir can Bozan
İlgilendiği Kategoriler
Gözüme ne çarparsa valla :)
80-85'e çıkmaya çalışsa bile motor zangır zangır titreyecek ki naked/Commuter tarzda bir viteslide ben daha rahat ettim scooter yerine Ehliyet alırken baskı balatası debriyaj kaçıran motorla tekte aldım (Benim arkamda bir çocuk daha vardı aynı motora binen çocuk bu saydığım 2 sebepten motoru tekere getirmişti istemeden ikide bir stop ettiriyordu falan.)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ölmedi, Yarışı erken bitirdi... farkettiğimde ince bir tebessüm oluştu yüzümde.

Sence 10k düşüğe 30k kmde ns200 mü yoksa tam 100k ya sıfır raider 125 mi ? şöyle bir etkende var raideri alıcaksam sonraki ay direk alabilirim ama ns'i alıcaksam en azından 3-4 ay para biriktirmem gerek birde bunun ehliyet alma kısmı var. a1 var elimde pekte ehliyet masrafı yapmak istemiyorum.
Hocam bütçeniz kısıtlı olduğu için bence raider alın geçin. Bunun daha plakalandırması, rodaj bakım parası vs. vs. olacak o yüzden ehliyet parasının 3 te 2 si falan gider. Yarının ne olacağı belli değil, hayalinizde var ise bütçeniz neye yetiyorsa alın. ns200 güzel motor ama 30k ya almak bir risk, sahibini falan tanımak lazım bence bunun için. Sıfır raider alın göz bebeğiniz olsun tecrübe edinin. Mümkünse çalışın, para biriktirip sıfır ns200 alırsınız.

Hocam bütçeniz kısıtlı olduğu için bence raider alın geçin. Bunun daha plakalandırması, rodaj bakım parası vs. vs. olacak o yüzden ehliyet parasının 3 te 2 si falan gider. Yarının ne olacağı belli değil, hayalinizde var ise bütçeniz neye yetiyorsa alın. ns200 güzel motor ama 30k ya almak bir risk, sahibini falan tanımak lazım bence bunun için. Sıfır raider alın göz bebeğiniz olsun tecrübe edinin. Mümkünse çalışın, para biriktirip sıfır ns200 alırsınız.
ek olarak bu süreçte de ehliyeti yükseltirsiniz.

MehmeTD

80+ Bronze
aynı tepkiyi bende verdim de arkadaş inatçı biraz yüksek motor istiyor hatta biri alabilir istiyosa adamın parası var dedi
Herşeyi geçtim şu racing özentiliğini anlamıyorum aşırı konforsuz oturuş pozisyonları var günlük için naked yada ağır olasalar bile boyu ideal olduğu için belki bi adventure daha iyi bence

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
top speedi yüksek değil makinanın ancak ara devirleri hızlı diye biliyorum (Yanlışım varsa düzeltirsiniz) bence 250 lik ile başlamak daha iyi olur (A2 ehliyete sahipseniz)
Aynen hiç yüksek değil 190 ne olacak ki. o hızda üşerse kalkar devam eder.

Başlangıç motoru 500cc olur ancak öncelikle eğitim alınması lazım. Bu 500cc grubu Avrupa'nın başlangıç motorları. Ninja 500, CBR500R, Yamaha R3. İnsanlar Avrupada bunlara başlangıç motoru diyor. Ancak oradaki eğitim ile buradaki eğitim seviyesi bir değil. O yüzden eğitim alman gerekiyor.

Ceasar123

80+ Silver
80-85'e çıkmaya çalışsa bile motor zangır zangır titreyecek ki naked/Commuter tarzda bir viteslide ben daha rahat ettim scooter yerine Ehliyet alırken baskı balatası debriyaj kaçıran motorla tekte aldım (Benim arkamda bir çocuk daha vardı aynı motora binen çocuk bu saydığım 2 sebepten motoru tekere getirmişti istemeden ikide bir stop ettiriyordu falan.)
Motordan motora değişir cappucino, wing gibi modeller 0 sıkıntı mesela 80cc yapınca.
Onun dışında ben hala scootercıyım ya.
Ehliyet olarakta öyle sıkıntısı olan bi motorda girmezdim ben sınava şikayetçi olurdum.
Ben sıkıntısız cb125 ile girdim sınava.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
ama gidipte 400k parası olan adama drift önerilmez en kötü cb125f yada cl250 falan alır (sıfır olarak) r25 falan alınır ama 400k parada driftL alınmaz.
tabii ki de 400K parası olan adama drift L önerilmez. Drift L bütçesi kısıtlı olup motosiklet kullanmak isteyen vatandaşa önerilir benim nezdimde. veya ki hastası olan vardır bu motorun gider o adam alır. naçizane tavsiyem CB250R gibi bir motosiklet ile başlamasıdır.

Başlangıç motoru 500cc olur ancak öncelikle eğitim alınması lazım. Bu 500cc grubu Avrupa'nın başlangıç motorları. Ninja 500, CBR500R, Yamaha R3. İnsanlar Avrupada bunlara başlangıç motoru diyor. Ancak oradaki eğitim ile buradaki eğitim seviyesi bir değil. O yüzden eğitim alman gerekiyor.
gözüm sizi aradı hocam, nerelerdeydiniz? bu konuda sizi görmek mutluluk verici.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,703
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Motordan motora değişir cappucino, wing gibi modeller 0 sıkıntı mesela 80cc yapınca.
Onun dışında ben hala scootercıyım ya.
Ehliyet olarakta öyle sıkıntısı olan bi motorda girmezdim ben sınava şikayetçi olurdum.
Ben sıkıntısız cb125 ile girdim sınava.
ben motora alıştığım için girdim motoru toplasan 5-6 saat en fazla sürmüşümdür ama çabuk alışmıştım viteslerin şakır şakır geçmesi için 5000 devire falan gelmesi gerekiyordu motoru
Ki bizim burası ilçe A sınıfı ehliyet haricinde A1-A2 motorlarının hepsi yıkık dökük hangi sürücü kursuna gidersen git.

Hocam sınıfındakilere göre yüksek değil benim demek istediğim. 190 la düşmeyi hayal edemiyorum zaten o bambaşka konu

ek olarak bu süreçte de ehliyeti yükseltirsiniz.
Şuanda zaten çalışarak alacağım temmuz gibi yılımı dolduruyorum sonrasında üniversite için çıkacağım çıkmayacak olsam sıfır Honda yada yamahaya girmeye çalışacaktım ondan dolayı raider alıp üniversite boyunca onu kullanmayı düşünüyorum o süreçte zaten A2'yi almış olurum üni bitiminde A'ya yükseltirim ehliyeti sonrasında ehliyetle ilgili birdaha düşünmeme gerek kalmaz.

Top Bottom