Neler Yeni

Başlangıç için 500cc motosiklet alınır mı ?

firatness

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Fırat Kaya
Ben rs 200 ile başladım, öneririm şekil olarak da başlangıç içinde muazzam

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Alp Kaan CEYLAN
Hocam kısmetse bende scooterimi satmak istiyorum sonrasında ise nasip olursa bayiden sıfır Pulsar Rs/Ns yada Dominar çıkarmak istiyorum bakalım ne olucak nk250ye bende bulaşmak istemiyorum parçası çok pahalı motorun (Görünüşü çok iyi olsada)
Şimdiden hayırlı olsun hocam.
Bende yaza kadar almayı umuyorum bakalım hayırlısı.

KlausM

80+ Silver
Herkes motora 125cc ile başlıyor çünkü en iyi gaz dengesini öğrenebileceğin motor hacmi 125cc, motorun cc değeri yükseldikçe gaz hassasiyeti artar bu nedenle bir anlık dalgınlıkla veya sinirle açacağınız gaz tepkimesi size kaza sebebiyeti verebilir, anlık gaz tepkimesi sonucunda motorun arkası kayar daha ilk defa süreceksin nasıl toplayacaksın motoru? veye tank slapper yiyeceksin yüksek hızlarda nasıl zapt edeceksin motoru? her şeyi o kadar çok küçük düşünüyorsunuz ki anlam veremiyorum dışarıda görüyorsunuz bu şekil yüksek ccli motorları bende süreyim işte havam olur işte herkesi tokatlarım gibi gibi triplere giriyorsunuz 1 hafta sonra SeLÂnız okunuyor bu şekil düşünmeniz çok yanlış bilginiz olsun.

Ceasar123

80+ Silver
Arora var 50 lik satıyorum onu işte Ar50-11 mi neydi model numarasıda tam hatırlamıyorum.
80 lik falan yapıp hala kullanırsın bu arada ya. 100 lük 110 luk yapılamayabilir ama 80 lik yapıp birde limitörü kaldırıp yine kullanırsın.
Yine sıkılıyosan öyle satarsın.
Wing50 orijinal 50cc iken 60 ta limitör var.
80cc yapıp limitörü kaldırırsan 80-85 takılıyor güzel oluyor.

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Ferhat Bilgi
Daha önce hiç motor deneyimim olmadı 18 yaşındayım 1.85boy 95 kilo var ,daha önce hiç motor sürmedim
Hondanın 2025 model CBR500r modelini almayı düşünüyorum başlangıç için olur mu ?
Hocam konuyu trol amaçlı mı açtınız yoksa ciddi mi hani racing tip yatarak kullanılan bir motor nasıl başlangıç motoru olsun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hakim olamazsınız hem motora hem kendinize

Ölüm garantili allah korusun

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Olmaz diye bir şey yok olur ama 500r'ı kullanırken temkinli sürersin 10000km felan yapmadan ben oldum havasına girmezsen yaşarsın.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,700
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Şimdiden hayırlı olsun hocam.
Bende yaza kadar almayı umuyorum bakalım hayırlısı.
bakalım biri motor başına geldi az önce 19.000 dedik bakalım adamada uyarsa perşembe günü satıyorum. Ns200 vs düşünüyordumda sıfır raider almak daha cazip geldi şuanda hem ehliyette tam yeter ikinciye ehliyet masrafı yapmam

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Alp Kaan CEYLAN
bakalım biri motor başına geldi az önce 19.000 dedik bakalım adamada uyarsa perşembe günü satıyorum. Ns200 vs düşünüyordumda sıfır raider almak daha cazip geldi şuanda hem ehliyette tam yeter ikinciye ehliyet masrafı yapmam
A1 mi var ehliyet? tekrar hayırlı olsun diyim ben şimdiden ayrıca.

Egean

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Ege
Daha önce motor sürmedin, 18 yaşındasın, günlük hayatta kullanıcaksın ve racing mi alıyorsun hemde yüksek hacim ve nereden baksan 40 beygirlik?
aynı tepkiyi bende verdim de arkadaş inatçı biraz yüksek motor istiyor hatta biri alabilir istiyosa adamın parası var dedi

imemircan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
491
İsim
Emir can Bozan
İlgilendiği Kategoriler
Gözüme ne çarparsa valla :)
Başlangıç olarak ns200ug öneririm sebebi ise parçaları ucuz allah korusun olası bir kazadan sonra parçaları diğer japon modellerine göre daha ucuz. Kendim 125cc ile başladım ve inanın ki okula gitgelde kullanmak için aldım ve hızı yetmiyor merkezde de yetmemeye başladı. Ki çoğu 125cc motorda abs bile yok olanlar da aşırı pahalı motorlar, onları almak yerine 200 & 250cc abs'li (çinli olmasın) motor almak daha mantıklı. Ayrıca bu ekonomi şartlarda motor almak zor alabilmişken bi tık daha güçlü almak daha iyidir. Para kazanmak kolay değil. Ki artık 125cc motorlar 2.el piyasasında satılmamaya başladı. Sonuç olarak tavsiyem 2.el hint grubunda bir motosiklet olacaktır. TVS, Bajaj vs. Servise uğratmayacak motor alırsanız ve bir gün motor değişip sorun çıkardığında ne yapılacağını bilmemektense ilk motorumun japon değil hint olup çok fazla sorun çıkarmayandan bulup tek tük sorunları kendim çözebilcek kadar bilgi sahibi olmayı tercih ederim.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,700
İsim
Emre
Discord
necromancerr
A1 mi var ehliyet? tekrar hayırlı olsun diyim ben şimdiden ayrıca.
A1 var evet A2 ye yükseltmek istiyordumda bu sefer motor taksidine para yetişmez vs 125 lik alayım yeterli 100 km hızı görüyor sonuçta akan yolda 90-100 görsün bana yeterli

cNaiNN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
156
İsim
emircan özütemiz

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,700
İsim
Emre
Discord
necromancerr
80 lik falan yapıp hala kullanırsın bu arada ya. 100 lük 110 luk yapılamayabilir ama 80 lik yapıp birde limitörü kaldırıp yine kullanırsın.
Yine sıkılıyosan öyle satarsın.
Wing50 orijinal 50cc iken 60 ta limitör var.
80cc yapıp limitörü kaldırırsan 80-85 takılıyor güzel oluyor.
80-85'e çıkmaya çalışsa bile motor zangır zangır titreyecek ki naked/Commuter tarzda bir viteslide ben daha rahat ettim scooter yerine Ehliyet alırken baskı balatası debriyaj kaçıran motorla tekte aldım (Benim arkamda bir çocuk daha vardı aynı motora binen çocuk bu saydığım 2 sebepten motoru tekere getirmişti istemeden ikide bir stop ettiriyordu falan.)

kimse cevap vermemiş ama inceydi bu AEA ya burdan rahmetle diyelim.
Ölmedi, Yarışı erken bitirdi... farkettiğimde ince bir tebessüm oluştu yüzümde.

Başlangıç olarak ns200ug öneririm sebebi ise parçaları ucuz allah korusun olası bir kazadan sonra parçaları diğer japon modellerine göre daha ucuz. Kendim 125cc ile başladım ve inanın ki okula gitgelde kullanmak için aldım ve hızı yetmiyor merkezde de yetmemeye başladı. Ki çoğu 125cc motorda abs bile yok olanlar da aşırı pahalı motorlar, onları almak yerine 200 & 250cc abs'li (çinli olmasın) motor almak daha mantıklı. Ayrıca bu ekonomi şartlarda motor almak zor alabilmişken bi tık daha güçlü almak daha iyidir. Para kazanmak kolay değil. Ki artık 125cc motorlar 2.el piyasasında satılmamaya başladı. Sonuç olarak tavsiyem 2.el hint grubunda bir motosiklet olacaktır. TVS, Bajaj vs. Servise uğratmayacak motor alırsanız ve bir gün motor değişip sorun çıkardığında ne yapılacağını bilmemektense ilk motorumun japon değil hint olup çok fazla sorun çıkarmayandan bulup tek tük sorunları kendim çözebilcek kadar bilgi sahibi olmayı tercih ederim.
Sence 10k düşüğe 30k kmde ns200 mü yoksa tam 100k ya sıfır raider 125 mi ? şöyle bir etkende var raideri alıcaksam sonraki ay direk alabilirim ama ns'i alıcaksam en azından 3-4 ay para biriktirmem gerek birde bunun ehliyet alma kısmı var. a1 var elimde pekte ehliyet masrafı yapmak istemiyorum.

Top Bottom