Neler Yeni

Yardım Başlangıç Seviyesi Bilgisayar'a Çok Zarar Vermeden Mining Nasıl Yapılır?

Yvzhn24

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Yavuzhan AYDEMİR
Dostlar Herkese Merhaba GTX 1660 Super Ekran Kartı'm Var , Kart'a Çok Zarar Vermeden 0'dan Mining Nasıl Yapabilirim Babamın Binance Hesabını Kullanıcam , Maalesef Yaşım Yetmiyor :( , Hangi Uygulamalar , Hangi Komutlar , Ekran Kartı'mın Performansı Nasıl Olur , Başlamalı mıyım? Bİlgi Verir Misiniz?

En İyi Cevap
NiceHash Hakkında Biraz Bilgi Verebilir Misin Hocam? :)
Öncelikle mining programları çok çeşitlidir ancak ben Nicehash kısmında bilgili olduğumdan tek onu açıklayacağım.
Genel olarak ben Nicehash ile ilgilendiğimden onun hakkında daha çok detaya değineceğim diğer programlar hakkında bilgisi olan ekleme yapabilirler.

-Nicehash Nedir ?

Nicehash diğer programlara nazaran daha basit ve pratik bir mining uygulamasıdır. Hazır Overclock, Undervolt ayarlarıyla beraber mobil uygulamadan erişim imkanı sağlamaktadır böylece ek uygulamalar olmadan cihazınızın ısı, hashrate, değerlerini görebilir ve mining'i kapatıp açabilirsiniz.

-Nicehash eksileri ve farklılıkları
Komisyon oranı diğer uygulamalara nazaran biraz daha fazladır. Bakiye...

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,508
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Emeğinize Ellerinize sağlık Hocam Çok Teşekkürler Fakat Başka Kripto Para 'xrp rvn doge' gibi kripto paraları kasmak için ne yapabilirim hangi uygulama daha iyi olur?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Hudzell
Öncelikle alt alternatif olarak kazılan ve en bilindik coin RVN'dir ve bu tür coinler genelde VRAM'i 4 GB veya altında olan kartlar için tercih edilmesi gereken coinlerdir. Sizin kartınız 6 GB VRAM'e sahip, en verimli ve karlı kazancı elde etmeniz için ben ETH kazmanızı öneriyorum.

Altcoinler için açıkcası pek teknik bilgim yok ama aşağıya örnek olarak bırakacağım kanalın videolarına göz atabilirsiniz belki aradığınız sorunun cevabı orada vardır. (anlatımı iyi ve sade olduğundan ötürü öneriyorum reklam amaçlı değildir.)

Yvzhn24

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Yavuzhan AYDEMİR
Öncelikle alt alternatif olarak kazılan ve en bilindik coin RVN'dir ve bu tür coinler genelde VRAM'i 4 GB veya altında olan kartlar için tercih edilmesi gereken coinlerdir. Sizin kartınız 6 GB VRAM'e sahip, en verimli ve karlı kazancı elde etmeniz için ben ETH kazmanızı öneriyorum.

Altcoinler için açıkcası pek teknik bilgim yok ama aşağıya örnek olarak bırakacağım kanalın videolarına göz atabilirsiniz belki aradığınız sorunun cevabı orada vardır. (anlatımı iyi ve sade olduğundan ötürü öneriyorum reklam amaçlı değildir.)
Hocam ETH Neden Öneriyorsunuz? , Karlı mı Sizce? , Günlük Kaç Dolar Bırakır? , Hangi havuz Kullanılmalı? hangi site ve uygulama kullanılmalı sizce?

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,508
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Hocam ETH Neden Öneriyorsunuz? , Karlı mı Sizce? , Günlük Kaç Dolar Bırakır? , Hangi havuz Kullanılmalı? hangi site ve uygulama kullanılmalı sizce?
Ya phoenix miner ya da Nicehash.
Aslında bu sorunuzun cevabı "koca bir sayfa boyutunda" yazdığım o mesajın içinde duruyor.

Galatasaray8

80+ Bronze

Hocam unmineable indirdim hemen trojen uyarısı geldi.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,508
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Hocam unmineable indirdim hemen trojen uyarısı geldi.
Zararsız bir kodu virüs olarak bulmuş olabilir, kendim aylardır kullandığım uygulamanın açıklamasını yapıyorum zararlı olacağını bilsem önermem zaten.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,281
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
3000 serisi çıkalı :kekw:
Zarar vermek terimi yanlış olur çünkü zarar değil performansından düşer, sözde üreticiler 1 yılın sonunda* %10 kayıp olur diyor da ben pek sanmıyorum.
Daha çok kişisel mining olaylarının önüne geçmek için abartılıyor da olabilir gibime geliyor.

Neyse hiç bilgin yoksa nicehash kullanabilirsin.
Sözde üreticilere göre eğer 2.5-3 yıl mining yaparsak 6900XT RX 6800 oluyo :ROFLMAO:

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,508
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Bende 4.30 euro var şuan da onu çekemiyor muyum.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,097
İsim
Zeki Müren
Öncelikle mining programları çok çeşitlidir ancak ben Nicehash kısmında bilgili olduğumdan tek onu açıklayacağım.
Genel olarak ben Nicehash ile ilgilendiğimden onun hakkında daha çok detaya değineceğim diğer programlar hakkında bilgisi olan ekleme yapabilirler.

-Nicehash Nedir ?

Nicehash diğer programlara nazaran daha basit ve pratik bir mining uygulamasıdır. Hazır Overclock, Undervolt ayarlarıyla beraber mobil uygulamadan erişim imkanı sağlamaktadır böylece ek uygulamalar olmadan cihazınızın ısı, hashrate, değerlerini görebilir ve mining'i kapatıp açabilirsiniz.

-Nicehash eksileri ve farklılıkları
Komisyon oranı diğer uygulamalara nazaran biraz daha fazladır. Bakiye belli bir miktara ulaştıktan sonra her 4 saatlik ödeme başına cüzi miktarda komisyon keser.
ETH kazar ancak ödemeyi BTC olarak verir, ne kazdıysanız eksiksiz ödemesini verir ancak BTC şeklinde.
Nicehash neden BTC ile ödüyor ? açıklaması ;
Komisyon detayları ;https://www.nicehash.com/support/general-help/nicehash-service/fees

-Nicehash'in başlıca artıları

Pratik setup dosyası olması.
Kendi Overclock ve Undervolt profilleri olması, ayar yükseldikçe verimlilik artar. (Manual, Lite, Medium, High)
Alıntıyı görüntüle
(Not: ayarlar her zaman her GPU ile uyumlu olmayabiliyor.)
Mobil uygulamadan kontrol imkanı.
4 saatte bir bakiye hesabınıza yatar (ancak minimum miktar 0.001 BTC olmadan bakiyeyi çekemezsiniz.)

Game Mode:
Game Mode aktif edildiğinde ayarladığınız O.C ayarları uygulanır. (MSI afterburner ile aynı işleve sahip.)

Görüntü driver'ı çökme durumunda cihaza ne yapılacağını belirleme imkanı sunar.
(Sistemi yeniden başlatmak, Görüntü driver'ını yeniden başlatmak, kazımı yeniden başlatmak vs.)

CPU+GPU mining yapma imkanı sunar böylece aynı anda 2 bileşen kazım yapar.
(Tabii CPU güç tüketimine bakarsak ne kadar verimli olacağı tartışılır.)

Kart hedef ısı miktarını geçerse mining anlık olarak kapatılır ve tekrar açılır.
(örnek vermek gerekirse ben tuf 3060 ile kazım yapıyorum hedef hotspot ısı değeri 70 derece
kart fanlar 2500 rpm'in üzerinde dönse dahi bazen ısınabiliyor ve 70 dereceyi geçince kazım duruyor, kazım geri açılana kadar 50 derecelere kadar soğumuş oluyor tabii bu karttan karta değişebilir.)

-Nicehash nasıl kurulur ?

1-) Aşağıdaki linkten kendinize uygun uygulamayı seçin.
Ekran görüntüsünde üstte bulunan AMD+NVIDIA kartlar için, altta bulunan sadece NVIDIA kartlar için.
(Ben quickminer üzerinden anlatacağım.)
Alıntıyı görüntüle
2-) Karşınıza çıkan linkten altı çizili yeri seçin.
Alıntıyı görüntüle
3-) "NiceHashQuickMiner.exe" adlı dosyayı çalıştırın.
Ekranınıza gelen pencerede mavi yazıya tıklayın.
Alıntıyı görüntüle
Sol üstte bulunan "Mining adress" kısmına basın ve karşınıza çıkan kodu kopyalayın ve penceredeki kutucuğa yapıştırın.

4-) Kazım otomatik olarak başlayacaktır.
5-) Az önce ekrana gelen "Rig Manager" bölümüne tekrar gelip hazır overclock ayarlarını deneyebilirsiniz.
Not: "High" ayar pek stabil olmayabiliyor ve kartınız yeterince güçlü olmadığından kullanıp kullanmamak sizin tercihiniz oluyor.
Kartınızın soğutma performansına güveniyorsanız seçin yoksa seçmenizi önermem zaten uyarı kutucuğu da aynı şeyi söylüyor.
Alıntıyı görüntüle

Ek ayarlar ;
"Name" bölümünden sisteminizi adlandırabilirsiniz.
"Autostart" bölümünde kutucuğu tiklerseniz uygulama Windows ile açılır. (Eğer cihaz mining kapalı iken kapatılırsa, cihaz açıldığında program açılır ancak kazım başlamaz. Yani kazım açık bir şekilde kapanırsa bu geçerli olur.)

"Error handling" bölümünde hata durumunda ne olacağını seçebilirsiniz. Yukarıda seçeneklerin türkçe anlamını belirttim.

-Nicehash bakiyemi nasıl kripto para hesabına aktarabilirim ?
1-) Rig manager ekranında sağ üstte BTC türünde yazan bakiyenize tıklayın.
2-) Withdraw seçeneğine tıklayın.
Alıntıyı görüntüle
3-) Burası önemli ! Yatırma ağı olarak doğrudan BTC ağ adresinizi kullanmalısınız yoksa para boşa gidebilir.
Yukarıya BTC adresini aşağıya da adres için belirlediğiniz bir ismi girebilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
4-) Adresi girdikten sonra minimum tutar 0.001 BTC veya üzerini seçin, seçtikten sonra burada da transfer için komisyon kesecek.
Komisyon miktarı altta belirir ancak bende minimum tutar olmadığından gözükmüyor. (Genelde yaklaşık 20 TL olur.)
(Not: ekran görüntüsündeki BTC adresini kullanmayın kendi adresimdir, aksi takdirde paranız benim hesabıma gelir.)

Bu mesajı yazmak için 1 saattir uğraşıyorum eksiğim varsa belirtiniz yine yardımcı olurum ve işinize yaradıysa en iyi mesaj olarak raporlamayı lütfen unutmayın.
Teşekkürler.
Hocam elinize sağlık ben de 4 kartla kazım yapıyorum ama bundan daha detaylı anlatamam beğenip tebrik edeyim bari.

3000 serisi çıkalı :kekw:
Zarar vermek terimi yanlış olur çünkü zarar değil performansından düşer, sözde üreticiler 1 yılın sonunda* %10 kayıp olur diyor da ben pek sanmıyorum.
Daha çok kişisel mining olaylarının önüne geçmek için abartılıyor da olabilir gibime geliyor.

Neyse hiç bilgin yoksa nicehash kullanabilirsin.
Hocam bu arada kart ile 1 yıl boyunca oyun oynasanız miningden fazla zarar verir ben şahsen 45c°de sabit kullanıyorum kartı sabit kalmasının avantajı sürekli bellek ısın soğu ısın doğu olmadığı için kartın kaynakları zarar görme ihtimali düşüyor bir de undervoltlu kullandığımız için çipler daha uzun ömürlü dahi olabilir. Ekran kartını %100 yükte kullanmaktan fazlası yok yani.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,508
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Hocam elinize sağlık ben de 4 kartla kazım yapıyorum ama bundan daha detaylı anlatamam beğenip tebrik edeyim bari.

Hocam bu arada kart ile 1 yıl boyunca oyun oynasanız miningden fazla zarar verir ben şahsen 45c°de sabit kullanıyorum kartı sabit kalmasının avantajı sürekli bellek ısın soğu ısın doğu olmadığı için kartın kaynakları zarar görme ihtimali düşüyor bir de undervoltlu kullandığımız için çipler daha uzun ömürlü dahi olabilir. Ekran kartını %100 yükte kullanmaktan fazlası yok yani.
Doğru, özetinde zaten core clock düşürüldüğünden sadece belleklere yükleniliyor bu da hem verimli çalışmasına hem de çekirdeğin yorulmamasına sebep oluyor. Tek eksisi termal padler hotspot değeri belleklerden ötürü yüksek olacağından normal kullanıma göre etkisini çabuk kaybedebilir. (buna dair kaynak bulamadım sadece fikrim bu yönde, gerçekleşmeyebilir de.)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,404
Üyeler
160,691
Son üye
AyBoOoO
Top Bottom