Neler Yeni

Baştan Sona CNC Öğrenmek İstiyorum

Eren Kurtuluş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
Eren Kurtuluş
Merhabalar,

CNC işine girmek, bu alanda kendimi geliştirmek istiyorum. Bu işi nereden öğrenebileceğim konusunda yardıma ihtiyacım var. Halihazırda gittiğim bir meslek okulu var, AutoCAD ve Rhino yazılımlarını kullanabiliyorum. Anladığım kadarıyla bu uygulamalarda bir tasarımı oluşturup CAM uygulamalarına aktarıyormuşuz. Oradan da CNC'ye tabi. Bu 2 aşamayı tek uygulamada buluşturan yazılımlardan bahsedenleri de duydum.

Dışardan bakınca bu işin operatör kısmı ile tasarım kısmı ayrıymış gibi gözüküyor. Yani bu tasarımı yapan kişi aynı zamanda CNC'yi kullanmıyor galiba. Ben ikisini de yapmak, yapabilmek istiyorum. İleride CNC'nin işinin bitmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum ve bu konuda her türlü eğitimi almak istiyorum. Eve küçük bir cihaz alsam büyük sanayi tipi cihazların bir ön izlemesi gibi olur mu? O küçük makine (10k TL civarına satılan lazerli makineler) ile işin özünü kavrayıp büyük makineye geçersem devasa bir fark olur mu yoksa temelde iş aynı mı? Bu işi bilen arkadaşlar, siz nasıl öğrendiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
İdris Kerem ALEMDAR
İlgilendiği Kategoriler
Araç,Teknoloji,Sosyal Medya
Instagram
idriskeremalemdar
Steam
https://steamcommunity.com/id/roxantares/
Discord
! R Ø X Y И#8996
Merhaba,

Konu hakkında araştırma yapıyordum bu yazıya denk geldim.Bende şuan aktif olarak yazılım okuyorum fakat AutoCad henüz görmedik.Nasıl bir yol izleyeceğin hakkında bir sonuca vardınmı? Eğer birşeyler bulabildiysen yazarsan sevinirim

Eren Kurtuluş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
Eren Kurtuluş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba,

Konu hakkında araştırma yapıyordum bu yazıya denk geldim.Bende şuan aktif olarak yazılım okuyorum fakat AutoCad henüz görmedik.Nasıl bir yol izleyeceğin hakkında bir sonuca vardınmı? Eğer birşeyler bulabildiysen yazarsan sevinirim
Bu iş tamamen tecrübe gibi. Küçük makine ile büyük makine arasında ciddi fark olacaktır. Malzemeye hangi uç ile hangi devirde ne kadar hız ile yaklaşacağını bilsek yetiyor gibi (operatörlük kısmı). İşin çizim aşaması için webden autocad gibi programlar öğrenilebilir o iş daha basit. operatörlük kısmı ya cnc işi yapan işletmelerde öğrenilebilir ya da üçüncü binyıl akademi gibi bu eğitimleri veren kurslar var onlar aracılığı ile öğrenilebilir. İnternetten öğrenilebilecek bir şey olmadığına emin oldum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
İdris Kerem ALEMDAR
İlgilendiği Kategoriler
Araç,Teknoloji,Sosyal Medya
Instagram
idriskeremalemdar
Steam
https://steamcommunity.com/id/roxantares/
Discord
! R Ø X Y И#8996
Bu iş tamamen tecrübe gibi. Küçük makine ile büyük makine arasında ciddi fark olacaktır. Malzemeye hangi uç ile hangi devirde ne kadar hız ile yaklaşacağını bilsek yetiyor gibi (operatörlük kısmı). İşin çizim aşaması için webden autocad gibi programlar öğrenilebilir o iş daha basit. operatörlük kısmı ya cnc işi yapan işletmelerde öğrenilebilir ya da üçüncü binyıl akademi gibi bu eğitimleri veren kurslar var onlar aracılığı ile öğrenilebilir. İnternetten öğrenilebilecek bir şey olmadığına emin oldum.
Yardımcı olduğun için teşekkür ederim.Operatörlük kısmı daha zevkli gibi geldi açıkçası :) Bende yaz tatilinde bu işi çalışarak öğrenmeyi düşünüyorum.İyi Akşamlar.

Top Bottom