BeamNG.Drive AMD Kartlarda Stabil Değil Mi?

SebekeSuyu

80+ Silver
Reaksiyon skoru
892
Arkadaşlar uzun hikaye büyük ihtimal haftasonu tam olarak ne olduğunu yazarım ama benim 5070ti hazır sistem siparişi vardı, o iptal. Ben de kendim toplarım o zaman dedim 9070xt ye gözümü diktim ama sonra beamngnin kendi forumunda bi konuyla karşılaştım. Konuyu bulursam koyarım , konuda 6 kişi yorumda bulunmuş, 5i amdnin beamngde stabilite sorunu olduğunu (hatta 5060ti'a, 3090a falan geçince düzeldiğini söyleyenler var) yazmış, bir kişi de nötr kalmış. Şimdi sorum şu: doğru mu? Özellikle amd kart kullananlar deneme şansı olanlar %1 ve %0,1 değerlerini yazarlarsa sevinirim.

beamng vulkanda nvidia kart ile bile daha düzgün çalışıyor diye biliyorum, amd vulkanı nvidia dan daha iyi desteklemiyor mu ? belki forumda beamng dışında amdnin bir sürücü sorunundan bahsediyordur çünkü vulkan beamng de çok daha akıcı oluyor

beamng vulkanda nvidia kart ile bile daha düzgün çalışıyor diye biliyorum, amd vulkanı nvidia dan daha iyi desteklemiyor mu ? belki forumda beamng dışında amdnin bir sürücü sorunundan bahsediyordur çünkü vulkan beamng de çok daha akıcı oluyor
Bilmiyorum hocam dx11 vulkan falan muhabbeti geçmemişti

Bilmiyorum hocam dx11 vulkan falan muhabbeti geçmemişti
vulkan olarak başlatınca oyun çok daha düzgün çalışıyor ondan ötürü amd beamng açısından daha mantıklı olması gerek ama bilemiyorum karşılaştırmalara bakarak almak en iyisi

vulkan olarak başlatınca oyun çok daha düzgün çalışıyor ondan ötürü amd beamng açısından daha mantıklı olması gerek ama bilemiyorum karşılaştırmalara bakarak almak en iyisi
Beamngde ekran kartı kıyaslaması yok gibi bir şey zaten. Anca 1 kanal sadece işlemcileri karşılaştırıyor

Bende mobil 4070 var. Oyunu normal açınca 80fps aldığım yerde vulkanla açınca 120fps alıyorum çok saçma bir oyun.

Bende mobil 4070 var. Oyunu normal açınca 80fps aldığım yerde vulkanla açınca 120fps alıyorum çok saçma bir oyun.
Bende de arc a750 vardı vulkan açınca normaş grafiklerde bile kasıyodu dxe geçince düzeliyodu 😃 saçma bir durum intelin driverlarına veriyorum

Beamngde ekran kartı kıyaslaması yok gibi bir şey zaten. Anca 1 kanal sadece işlemcileri karşılaştırıyor
ilk mesajda bahsettiğin forum o redditteki tek konu ise arkadaşın onu deme sebebi nvidianın dx modunda stabil çalışması, arkadaş orada vulkanı "deneysel" olarak nitelemiş, ki haklıda. Deneysel olsa da iyi çalışıyor ve oyun mantığa düz oturuyor ise vulkan modu ile amd daha iyi çalışıyor olması gerek ama karşılaştırma yoksa bile benchmark 1-2 tane bulabilirsen incele ama amd vulkan ile daha iyi çalışıyor olsa gerek. beamng biraz da oyun içindeki AI sürücüler dolayısı ile işlemciye yüklenen bir oyun eğer AI ile uğraşıyorsan oyun için işlemcini yüksek tutmanı öneririm onun dışında herhalde AMD daha mantıklıdır.

okudukların muhtemelen eski ya da inatla DX11 API kullanan arkadaşların yorumlarıdır.

ilk mesajda bahsettiğin forum o redditteki tek konu ise arkadaşın onu deme sebebi nvidianın dx modunda stabil çalışması, arkadaş orada vulkanı "deneysel" olarak nitelemiş, ki haklıda. Deneysel olsa da iyi çalışıyor ve oyun mantığa düz oturuyor ise vulkan modu ile amd daha iyi çalışıyor olması gerek ama karşılaştırma yoksa bile benchmark 1-2 tane bulabilirsen incele ama amd vulkan ile daha iyi çalışıyor olsa gerek. beamng biraz da oyun içindeki AI sürücüler dolayısı ile işlemciye yüklenen bir oyun eğer AI ile uğraşıyorsan oyun için işlemcini yüksek tutmanı öneririm onun dışında herhalde AMD daha mantıklıdır.
Hayır bahsettiğim konu beamngnin kendi forumunda buldum bu

Hayır bahsettiğim konu beamngnin kendi forumunda buldum bu

2 3 tane çıkıyor, link atabilir misin bir bakayım bende ?
edit: tamam düzenlemeyi gördüm

forumdaki arkadaşların bahsettikleri doğrudur 5070ti yansıma detaylarından dolayı daha performanslı diyorlar. Bu DX modu mu vulkan mı bilmediğimden tam bir şey söyleyemiyorum ama şu videoda;
(XT modeli değil) şehir içinde(bina pencerelerinde çok yansıma var) 9070 çok daha iyi performans veriyor vulkan kullanarak dx ile verdiğinden. Yüksek ihtimal vulkan ile daha iyi bile olmasa hakkını vericek bir performans alırsın amd kart kullanarak. Benim fikrim daha çok işlemciye odaklanman çünkü iki kartta mutlu edicek performans verir fakat daha güçlü işlemci kullanır isen daha mutlu edebilir diye düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,519
Üyeler
192,391
Son üye
splintersensei
Geri