Beitong Kupeng 70 – İlk İzlenim

Kontrolcüyü biraz daha kullanma fırsatım oldu ve belirtmem gereken hem artı hem de eksi yönleri mevcut.

Öncelikle, yön tuşlarının başarılı olduğundan daha önce bahsetmiştim. Ancak benim gibi yön tuşları üzerinde parmağını kaydırarak kullanan biri için, çıkıntılı yapısından dolayı parmakta hafif tahriş oluşturabiliyor. Bu durum çoğu kullanıcı için sorun teşkil etmez, tamamen benim kullanım tarzımla ilgili bir durum. Bu açıdan, Gamesir G7 Pro’nun yön tuşları bana daha uygun geldi. Gerçi bu kontrolcünün yön tuşları da değiştirilebilir yapıda ancak şu anda yedek tuşlar satışa sunulmamış.

Bunun dışında Force Feedback özelliğini Forza Horizon 5’te denedim. Bu özellik için yazılım üzerinden bir eklenti indirmeniz gerekiyor. Ardından birkaç ayar yapmanız lazım; bu biraz can sıkıcı olsa da oldukça basit işlemler. Sonrasında kontrolcü üzerindeki AI tuşuna basarak bir menü açabiliyorsunuz. Bu menüyü oyun içinde de açmak mümkün. Menü üzerinden birçok kontrol sağlanabiliyor, ayrıca Force Feedback’i bu kısımdan aktif edebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.

Yazılım gerçekten oldukça başarılı, ancak tamamen Çince olması büyük bir eksi. İngilizce dil desteği geldiğinde çok daha kullanışlı hale gelecektir.

Force Feedback destekli oyunlar üreticinin açıkladığı ve yazılımda gördüğüm kadarıyla şunlardır:

GTA V

Horizon Zero Dawn

Horizon Forbidden West

Forza Horizon 4 ve 5

Black Myth: Wukong

God of War: Ragnarok

Cyberpunk 2077

Stellar Blade

Geri