Cevdet Sunay
80+ Platinum
Dahası
Samsung C Die.
Samsung C Die.
o ne demek ?Samsung C Die.
Samsung üretim C tipi zar, kötü bir çip denebilir, manuel 3000 veya 3200 yapabilirsin, veya ver anakartı garantiye.o ne demek ?
Sorun RAM ise anakartı neden garantiye veriyorum ?Samsung üretim C tipi zar, kötü bir çip denebilir, manuel 3000 veya 3200 yapabilirsin, veya ver anakartı garantiye.
Sorun Ram de değil ki, çip kötü, istersen ver.Sorun RAM ise anakartı neden garantiye veriyorum ?
Sorun ramde değil zaten, sadece dandik bir ram ama sorunlu değil.Sorun RAM ise anakartı neden garantiye veriyorum ?
O zaman anakartta mı sorun var hocam anlamadım ?Sorun ramde değil zaten, sadece dandik bir ram ama sorunlu değil.
Ram dandik olduğu için değil bu sorun. Dandik olsa bile 3200 Mhz CL 16 olan DOCP değerlerini çalıştırabiliyor olabilmesi lazım ki çalışıtırıyor zaten çünkü memtest86'de hata çıkmamış. Dandik olmasının tek kötü yanı 3200 cl 16'dan öteye overclock yapamayacak olmanız ama konumuz overclock değil şuan zaten. Sorun anakart mı değil mi kesin bir şey diyemem ama ihtimali en çok onda görüyorum.O zaman anakartta mı sorun var hocam anlamadım ?
Ram dandik olduğu için mi bu sorun var, anakartta mı sorun var ?
Hocam bir de değerleri manuel gireyim dedim.Ram dandik olduğu için değil bu sorun. Dandik olsa bile 3200 Mhz CL 16 olan DOCP değerlerini çalıştırabiliyor olabilmesi lazım ki çalışıtırıyor zaten çünkü memtest86'de hata çıkmamış. Dandik olmasının tek kötü yanı 3200 cl 16'dan öteye overclock yapamayacak olmanız ama konumuz overclock değil şuan zaten. Sorun anakart mı değil mi kesin bir şey diyemem ama ihtimali en çok onda görüyorum.
Doğru yerdesiniz, trcdwr ve trcdrd ve dram ras #pre time yazanların hepsini 22 yapın. dram ras# act time yazanı da 42 yapın. Bir de DRAM Voltage diye bir ayar olacak onu 1.33 yapın. Ama DRAM Voltage bu az önce söylediğim gecikmelerin olduğu sekmede değil başka bir yerdeHocam bir de değerleri manuel gireyim dedim.
Doğru mu ilerledim, atladığım bir şey var mı ?
Bıos ekranında bekliyorum![]()
3200 MHz'de FCLK otomatik 1600 yapar zaten. 3600'ün üstüne çıkarken onu ayarlamak gerekiyor.FCLK'yı 1600 yap, yoksa 2:1:1'e atlar.
Atlamazmış, sabit kalırmış, uğraşmaFCLK'yı 1600 yap, yoksa 2:1:1'e atlar.