Ben BIOS'a girmeye korkuyorum nedense

Dostum CMOS pili GPU'nun neredeyse altında o yüzden benim 100% kesin hatasız yapmam lazım ve bende parça takmak çıkarmaktan anlamam.
secure boot ve tpm açarken zaten hata yapman zor. anakart modelini youtubea yazıp yanına tpm yazarsan rehber bir video bulursun. hemen hemen bütün anakartlar için videolar mevcut.

secure boot ve tpm açarken zaten hata yapman zor. anakart modelini youtubea yazıp yanına tpm yazarsan rehber bir video bulursun. hemen hemen bütün anakartlar için videolar mevcut.
Secure boot'u açmasam TPM'ı açsam bide XMP açsam windows 11'e yükseltebilirmiyim?

Dostum şimdi technopat'ta bir kullancı XMP'yi açmış sonra BSOD yemiş oda benim korkumu artırdı tabiiki bende öyle olurmu sanırsam RAM 3000MHz ama 2400MHz'de çalışıyor.
YouTube ram frekans arttırma yaz, ve yapılan adımları tek tek yap bir şey olmaz.

Merak etme BIOS'a girmek olağanüstü bir durum değil :D Sen bilgisayarı açarken korkarak mı açıyorsun? Hayır? O zaman BIOS'a girerken de DEL tuşunu kırarak giriyoruz ve istediğimiz zaman da çıkıyoruz :D

Biliyorum sadece RAM tam performansla çalışsın diye onu açıcam.
bilgisayar konusunu denemeden öğrenemezsin. ekran kartı takmak lego birleştirmek kadar kolay. tpm ve secureboot açmak 2-3 tıkla olacak kadar kolay. ya başına her gelen sorunda başkalarından yardım bekleyeceksin, ya da gözünü karartıp kendi işini kendin yaparak, her defasında daha iyi öğreneceksin. bana kimse bilgisayar kullanmayı, bilgisayar toplamayı öğretmedi. deneye deneye, videolardan baka baka kendim öğrendim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,494
Üyeler
192,379
Son üye
Joell
Geri