Neler Yeni

Ben Duygusuz Bir Ayı mıyım?

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,720
Charmquell'in yaptığı canlı yayını ve videoyu izleyene kadar ben de duygusuz bir ayı olduğumu düşünüyordum.
charm neden hep yayın açıp ağlıyorki en sağlıklısı bir süre başka işler ile uğraşıp kafa dağıtmak değilmi hadi desenizki oyun oynuyor kafası dağılıyor onuda yapmıyor bilmiyorum bence charmın psikolojisi şu anda aşırı bozuk

Megan

80+ Silver
Deprem sonrasında yakınlarım öldü 50K ya yakın kişşi öldü, şehirler yerle bir oldu, sürüsüyle hayali olan insan sekteye uğradı. Ruhsuz dediğim ablam bile ağladı deprem dolayısıyla.

AMA BEN GRAM DUYGULANAMIYORUM

haberleri izlerken meraktan değil zevkine izliyorum, ölenlere "hmm geçmiş olsun" diyip geçiyorum. Kısaca çok önemsemiyorum. Ben ruhsuz bir ayı mıyım? Yoksa moralimi bozmaktan kaçınmaya filan mı çalışıyorum sadece.
Küçük bebekler çıkarılınca da mı üzülmüyorsun? Veya mesela enkaz altındaki çocuğunun elini tutan adamı görünce de mi duygulanmıyorsun? Bunlara duygulanmıyorsan biraz kalpsiz olabilirsin. Veya batıda mı yaşıyorsun bilmiyorum ama hissetmediysen yaşamadıysan umursamayabilirsin. Ben izmir depreminde falan da üzülüyordum ama kendin yaşayınca veya hayatının geçtiği şehir yok olunca farklı oluyor insan

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
charm neden hep yayın açıp ağlıyorki en sağlıklısı bir süre başka işler ile uğraşıp kafa dağıtmak değilmi hadi desenizki oyun oynuyor kafası dağılıyor onuda yapmıyor bilmiyorum bence charmın psikolojisi şu anda aşırı bozuk
Yayın açıp ağlamıyor charm. Video izleyip dertleşiyor. Dertlerini diğer insanlara anlatmak, onların dertlerini dinlemek dertlerini her zaman azaltır. Tek senin kötü durumda olmadığını bilmek bir nebze insanı ferahlatır. Son yayınlarında zaten deneyimlerini anlattı, bir arkadaşını çağırdı onun deneyimlerini anlattı, deprem bölgesine baktı. Konuyu özümsedi yani. Konuya gelicek olursak. Empati yapma yeteneğin yoksa ağlaman zor. Bu durumlar için empati yapabilmen lazım o zaman üzülürsün.

Rulep

80+ Gold
bazı insanlar ailesini ölüm haberini aldıklarında ağlamazlar sebebini bilmiyorum ama duygusuz oldukları için değil. birikiyor galiba sonra ağlıyorlar

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Deprem sonrasında yakınlarım öldü 50K ya yakın kişşi öldü, şehirler yerle bir oldu, sürüsüyle hayali olan insan sekteye uğradı. Ruhsuz dediğim ablam bile ağladı deprem dolayısıyla.

haberleri izlerken meraktan değil zevkine izliyorum, ölenlere "hmm geçmiş olsun" diyip geçiyorum. Kısaca çok önemsemiyorum. Ben ruhsuz bir ayı mıyım? Yoksa moralimi bozmaktan kaçınmaya filan mı çalışıyorum sadece.
Evet ruhsuzsun, bende öyleyim. Bu kötü bir şey muhtemelen.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Bazıları İstanbul gibi merkez üssüne uzak bölgelerde oturup depremi hissetmemesine rağmen ağlıyor. Rüyalarına haberlerde gördükleri giriyor, içi huzursuz oluyor. Bazısı ailesini bile kaybediyor, hayatın gerçeği sonuçta deyip en ufak bir duygusallığa kapılmıyor. Mental problemleri olmayan sağlıklı her insan içten içe üzülür, bu olay karşısında sevinmez. Fakat bazısı bunu hiç yansıtmaz, bazısı çok etkilenir. Bünyeden bünyeye değişir bu. Herkes duygusal değil. Bunu bir eksiklik yahut meziyet olarak görmemek gerek.

Rulep

80+ Gold
anılar, birlikte kurulan hayaller bunları hatırladıkça anlatırken ağlıyor. gayet normal

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Hezekiel

Hipergerçeklik seni duyarsız yapıyor. sosyolog jean baudrillard hipergerçekliğine okumanı tavsiye ederim. Baudrillard a göre bir izleyici televizyonda ki savaş haberini herhangi tuvalet kağıdı reklamını aynı duyarsızlıkla izliyor. televizyonu kapattıktan sonra savaş devam etse bile İzleyici için bu savaş televizyonu kapattığı an bitmiştir. Yani senin açından bakacak olursak ölen kişiler senin için sadece bir sayı, yıkılan binalar senin için yeniden yapılabilir. Bu durumdan kurtulmak istiyorsan bana kalırsa bu haberlerin gerçek olduğunun farkına varabilmek için deprem bölgesinde yaşanan kötü durumu olduğu gibi gösteren videoları izle depremzedelerden orada neler olup bittiğini birinci ağızdan dinle bence bunları yaptıktan sonra duyarsızliğından kurtulabilirsin.

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,766
İsim
SANANE
Bazıları İstanbul gibi merkez üssüne uzak bölgelerde oturup depremi hissetmemesine rağmen ağlıyor. Rüyalarına haberlerde gördükleri giriyor, içi huzursuz oluyor. Bazısı ailesini bile kaybediyor, hayatın gerçeği sonuçta deyip en ufak bir duygusallığa kapılmıyor. Mental problemleri olmayan sağlıklı her insan içten içe üzülür, bu olay karşısında sevinmez. Fakat bazısı bunu hiç yansıtmaz, bazısı çok etkilenir. Bünyeden bünyeye değişir bu. Herkes duygusal değil. Bunu bir eksiklik yahut meziyet olarak görmemek gerek.
:kizginpeepo:

melidoas6

80+ Silver

Telefonla çok fazla vakit geçirip duyarsızlaşmışsın. Empati yoksunu bencil biri olmuşsun bu normal bi durum değil...

The Batman

80+ Silver
ben tamamen tayyibi akp si mhpsi chpsi hepsini suçluyorum çok bir duygusal degişikligim olmadı ama göz göre göre geldi

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18

Ben de aynıyım zamanla kaybettik o duyguyu

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

FurkanIIy

80+ Bronze
Kanka depremi yaşamayanın bile psikolojisi bozuldu. Adamın en yakın arkadaşları, annesi vs. vefat etmiş, psikolojisi normal kalsa garipserdim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,906
Üyeler
168,053
Son üye
djelle
Top Bottom