Bench Press ile ilgili

ArdaTrqt

80+
Reaksiyon skoru
35
Beyler yaş 16 71 kg yım 2 aydır spor yapıyorum diğer bölgelerde sürekli ağırlık arttırabiliyorum ama bench presste 30 kg nin üstüne çıkamıyorum bide formu ne kadar düzgün yaparsam yapim omzum ağırıyor

ağırlık arttırmak istiyosan haftada en az 2 kere bench press girmelisin giremem diye zorlama kiloları biraz yükselterek az tekrar yapabilirsin zamanla tekrarlar artacak omuz ağrısı için ne desek boş doktara görünmelisin bence

Beyler yaş 16 71 kg yım 2 aydır spor yapıyorum diğer bölgelerde sürekli ağırlık arttırabiliyorum ama bench presste 30 kg nin üstüne çıkamıyorum bide formu ne kadar düzgün yaparsam yapim omzum ağırıyor
Daha 16 yaşındasın. Sakin ilerle. Arttıriyim derken sakatlanırsan toparlanamazsın

Bench press çok kolay kilo arttırabileceğin bir hareket değil. 2 aydır spor yapmana rağmen başlangıç ile aynı kiloda basıyorsan. Arttırabilmek için öncelikle kolların güçlü olmalı. Omuz ağrılarının sebeplerinden birisi de budur. Arkadaşın dediği gibi 35 kilo tak 6-8 tekrar yap. Ve her zaman ilk harekette Bench press ile gir. Bileklerini, kollarını ve omuzlarını esnetmeyi ve ısınmayı unutma. Normalde göğüs programın nasıl yazabilir misin ?

Bent over hareketinde ağırlığı hafiften yükseltirsen bench presste de rahat edebilirsin.
İlk hareket bench press olmalı
Isınmadan girilmemeli
Ufak -örn. 5 kg- şekilde arttırarak ayda 1 veya duruma göre 2,3 kere gelişim katedebilirsin
30 kg senin aşağı yukarı konfor alanın olmaya başlamış olmalı veya öyle olmuş galiba bu yüzden o kilodan yukarı çıkınca kendini yapamıcakmış gibi hissediyorsun ama, bilmen lazım ki konfor alanından çıkmadığın sürece gelişim olmaz. Bu dediğimi sadece spor için düşünme hayatının her alanında konfor alanından çıkıp kendini geliştir.

Destek alarak ağırlık yükselt Bench te tek başına kaldiramicagin ağırlığı takma sakatlık çıkar hiç spor yapamazsın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,285
Üyeler
188,737
Son üye
Ttt32
Geri