Arkada oyun gameplayi gösterilip, bir konu hakkında bilgilendirme yapman veya fikrini söylemen de sıkıntı yok şayet böyle konseptler çokça mevcut. Fakat dinlerken yoruldum resmen, çok hızlı ve açıklayıcı olmayan biçimde anlatıyorsun. Ses vurgularına dikkat etmiyorsun, dengesiz bir anlatış biçimi oluşuyor ve bu da insanı yoruyor ve bir süre sonra ne anlattığını anlamıyoruz, her ne kadar anlaşılır biçimde anlatsan da dinleme keyfi yok oluyor.
Burada yapman gereken konuyu aldığın gibi ezbere sunma, şayet amacın bu şekilde bilgilendirmek ise, senin tercihin olduğu gibi insanların tercihi de Google olur. Bu konseptte yapman gereken konuyu doğru kaynaktan öğrenip, inceleyip. Kendi fikirlerinle harmanlaman, ve video içinde ezbere yazı okuyor gibi değil de bilgilendirme yapıp kendi fikirlerini de arada sunman. Onun dışında ses dengesini iyi sağlamalısın, aniden ses tonunu yükseltip düşürmemelisin, belli bir çizgide ilerlemelisin. Yoksa bir şey hakkında tepkini de koysan yada sevinsen, ses tonu sürekli alçalıp yükseldiği için duyguları iyi yansıtamazsın ve duygusuz bir anlatım ortaya çıkar düz yazı okuyormuş gibi.
Son olarak da böyle eleştirin beni diye konu açmak gelişimini fazla sağlamaz. Dışarıdan seni hiç tanımayan, eleştirin konusunu görmeden YouTube sayfasında çıkan bir kişi gelip videonu izlerse ve yorumda eleştirirse bu daha faydalı olur. Ayrıca kendi imza stilinde olmalı ki insanlar o stili beğenip gelsin videolarına, ( Örneğin: Aynı konsepti yapan diğer youtuberların hepsinin kendine has konuyu anlatış ve işleyiş şekilleri olur onları izleme nedenimiz de budur. Yoksa Google dan ufak bir araştırma yaparak da birçok bilgiye ulaşabiliriz veya senin açtığın gibi biz de bir konu hakkında fikir sahibi olmak için forumlarda konu açabiliriz
)