Neler Yeni

BenQ Zowie Monitörlerde İndirim

oktayxkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
983
İsim
Oktay
İlgilendiği Kategoriler
PC ve Telefon
Kariyer planlarınız yoksa veya üst elo oyuncusu değilseniz almanızın bir anlamı yok. Onun harici Hz olayı gayet anlaşılır. Yan yana koyduğunuzda 144/240/360 arasındaki farkı görmüyorsanız kısa süre içerisinde doktora gitmeniz gerekiyor.

Monitör dışı ürünlerde Benq ürünlerde piyasanın gerisinde fakat Monitör kısmında hala top seviye'deki sınıfl içinde denilebilir. Arkadaşlarıyla random oyun oynayan insanlar, burda insanlara donanım önerisi veriyor :)
Bende bundan bahsediyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu yorumdan çıkarabileceğimiz tek şey; zowie monitörler hakkında zerre kullanım deneyiminizin olmaması. Zowie ürünlere zaten günlük bir kullanıcı bakmaz, hitap ettiği kesim bambaşka.
Kesim bambaska zaten ayni cumleyi kuruyoruz ama bunlar azınlık diyorum sabahtan beri. Monitörün kalitesini kotuleyen olmadi bana ceo su gibi savunmaniza gerek yok. Sadece çerçeve ve f/p acisindan elestiri yaptim.

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
541
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
Noluyo monitör kendi kendine mi vuruyo milleti Allah aşkına. Ne abarttınız ya, alt tarafı ghosting önleyici var, normal bi monitördeki ghostingi bile oyun içinde görmek mümkün değil. Tamamen reklam ve popüler kültürden ibaret bi marka.
Yok sana gösterebileceği şeyi olabilecek en düşük gecikme ile minimum hata ile sana sunuyor. Ayrıca oyun içinde ghosting görebiliyoruz, senin görememen mümkün. Sıradan kullanıcıya hitap etmiyor zaten. Sıradan kullanıcı olarak yorumda yapmayın bence.

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,786
İsim
Eren Güven
Yok sana gösterebileceği şeyi olabilecek en düşük gecikme ile minimum hata ile sana sunuyor. Ayrıca oyun içinde ghosting görebiliyoruz, senin görememen mümkün. Sıradan kullanıcıya hitap etmiyor zaten. Sıradan kullanıcı olarak yorumda yapmayın bence.
Oyun içinde ghostingi görebildiğin bi monitörün varsa direk camdan dışarı fırlat.

Gjea

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Gökhan Kundakçı
Yanlış anlaşılma.

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
541
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
Oyun içinde ghostingi görebildiğin bi monitörün varsa direk camdan dışarı fırlat.
144Hz Samsung da görmüştüm, 1ms MPRT olmasına rağmen. Ama camdan fırlatmadım, elden çıkarıp monitör değiştirdim. Boş yere yorma kendini. Daha iyisinin olmadığını sende biliyorsun.

Gjea

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Gökhan Kundakçı
Bende bundan bahsediyorum

Kesim bambaska zaten ayni cumleyi kuruyoruz ama bunlar azınlık diyorum sabahtan beri. Monitörün kalitesini kotuleyen olmadi bana ceo su gibi savunmaniza gerek yok. Sadece çerçeve ve f/p acisindan elestiri yaptim.
Hocam profilinden silverlık akıyor de git ötede gez lütfen

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,786
İsim
Eren Güven
144Hz Samsung da görmüştüm, 1ms MPRT olmasına rağmen. Ama camdan fırlatmadım, elden çıkarıp monitör değiştirdim. Boş yere yorma kendini. Daha iyisinin olmadığını sende biliyorsun.
Aynen knk. Daha iyisi yok, hemen gidip 144 hz tn panel benq ya 6 7 k bayılayım. Benq sonuçta, minimum hatayla görüntü veriyo. Çerçeve yokmuş gibi davranırsak tabi xD

Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Onur Altunay
Unlem koydum senin gibiler anlamaz diye yine anlamamışsın alti ustu gunde 3 5 saat valo oynuyorsun iki monitor yan yana koysak farkedeneyeceksin gelmis burda fanboyluk yapıyorsun, ust seviye bir oyuncu değilsen bunlari almak mantiksiz. Rampage bambaska bir alt seviye ben onu mu onerdim sence?

Hertz farkiyla diger özellikler bir mi zeka kupu arkadaşım?

Monitör tabii ki özellikleri ve kalitesi tartisilmaz fakat orta ve alt seviye oyuncu kitlesinin ağır yoğunlukta olduğu ülkemizde benq ya bu paralari bayılmak ya zengin işi ya da profesyonel.
ben hertz ile diğer özellikler bir mi dedim?
şundan bahsediyorum, bir oyuncu 144 veya 165 hzden, artık ben daha iyi bir hertz monitöre geçmek istiyorum deyip 240 almaya karar vermişse evet, diğer markalarla benq nun farkını anlayabilir derecede oynuyordur. Ha diyelim anlamayacak seviyede, o zaman zaten 240 hz almaz. Benq zowie diğer markalarla karşılaştırılabilecek bir marka değil.

oktayxkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
983
İsim
Oktay
İlgilendiği Kategoriler
PC ve Telefon
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Kürşad Hasgül
Unlem koydum senin gibiler anlamaz diye yine anlamamışsın alti ustu gunde 3 5 saat valo oynuyorsun iki monitor yan yana koysak farkedeneyeceksin gelmis burda fanboyluk yapıyorsun, ust seviye bir oyuncu değilsen bunlari almak mantiksiz. Rampage bambaska bir alt seviye ben onu mu onerdim sence?

Monitör tabii ki özellikleri ve kalitesi tartisilmaz fakat orta ve alt seviye oyuncu kitlesinin ağır yoğunlukta olduğu ülkemizde benq ya bu paralari bayılmak ya zengin işi ya da profesyonel.
oğlum hayatında benq kullanmamışsın. köylü aklınla yorum yapma

Kariyer planlarınız yoksa veya üst elo oyuncusu değilseniz almanızın bir anlamı yok. Onun harici Hz olayı gayet anlaşılır. Yan yana koyduğunuzda 144/240/360 arasındaki farkı görmüyorsanız kısa süre içerisinde doktora gitmeniz gerekiyor.

Monitör dışı ürünlerde Benq ürünlerde piyasanın gerisinde fakat Monitör kısmında hala top seviye'deki sınıfl içinde denilebilir. Arkadaşlarıyla random oyun oynayan insanlar, burda insanlara donanım önerisi veriyor :)
valorantta güncel olarak radiant eloda oynuyorum benq monitör top seviye 144 hz benq monitörü mü 165 hz asus mu deseler kesinlikle benq

yok ince çerçeve yok kalın çerçeve taş devrinden kalma yok şundan kalma 2 iq yorum yapmayın

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Muadilleri asus lg gibi markalar benzer ozelliklerde ince monitor yapabiliyorken hala eski kafa(!) kalin monitör yapan firmanin ürünleri şahsen alinmaz. Günluk kullanici e sporcu degilse farki hissedemiyor bile sirf milisaniyeler oynuyor diye kazik yiyip kalın monitor almak saçmalık. Gelmiş rampage örnekleyip mubalaga yapiyosun ama bu seni hakli çıkarmaz

TN panel Fullhd 7300 TL bu fiyata 2K monitörler var

İstediğiniz kadar e-sporcu olun bunları almak için zowie faaaaaaaanboy ama çok a'lı fanboy olmanız lazım.

Noluyo monitör kendi kendine mi vuruyo milleti Allah aşkına. Ne abarttınız ya, alt tarafı ghosting önleyici var, normal bi monitördeki ghostingi bile oyun içinde görmek mümkün değil. Tamamen reklam ve popüler kültürden ibaret bi marka.

Günlük kullanicinin hissedemeyecegi özellikte farki bulunan firmalar

Aynen knk. Daha iyisi yok, hemen gidip 144 hz tn panel benq ya 6 7 k bayılayım. Benq sonuçta, minimum hatayla görüntü veriyo. Çerçeve yokmuş gibi davranırsak tabi xD

Beyler beyler... Tartışan iki taraf da bilmiyor ne dediğini. Bir defa savunan kesim de savunmayan kesim de teknik açıdan yetersiz. Savunan neyi savunduğunu bilmiyor, savunmayan da ne işe yaradığını.

Bakın şu mesajımı okursanız anlayacaksınız:

E-spor amaçli olduğundan hiçbir özelliği 20K'lar ile yarışamaz tabii. Ama anlamadığım ne tepki süresi ne input lag süresi fiyatına ve amacına göre çok iyi değil ki? Bundan çok daha ucuza neredeyse aynı tepki süresine ve input laga sahip pek çok monitör atabilirim. Bir iki tane de değil LG Nano'lar çok hızlı IPS'ler mesela. Ama bu monitörler diğer alanlarda da çok iyi.

BFI çoğu monitörde açılmıyor. 15K'lık Alienware'larda falan bile. VRR kitliyor, Overdrive kitliyor, parlaklık çok düşüyor ama en önemlisi crosstalk yapıyor (hareket eden nesnenin birden fazla gözükmesi).
Benim anladığım Benq burada sivriliyor. Oyunda çok iyi denmesinin nedeni bu DyAC+ (Benq'un BFI teknolojisi) falan çok iyi çalışıyormuş. Asus ULMB2 falan diyor ama onlar bile Benq kadar iyi çalışmıyor diye duydum.

Bilen biri aydınlatsın bizi. 22K niye ediyor bu mallar? Gerçekten DyAc mı?

Edit: Bilmeyeniniz için açıklayayım. BFI adı üstünde Black Frame Insertion=siyah kare ekleme, ekranın gözün algılayamayacağı kadar hızlı karartılması (Kapanarak mı kare eklenerek mi yapıyor bilmiyorum.). Gözün ve ekranın yapısı gereği monitorün tepki süresi ne kadar hızlı olursa olsun (OLED'ler bile dahil) görüntü blurlu=bulanık gözükür. Şu şekil:
Alıntıyı görüntüle
Bakınız OLED:
Alıntıyı görüntüle
Herkes Ghosting falan diyor da yavaş tepki süresi sadece ghostinge değil buna da neden oluyor. Hızlı oyunlarda adamı takip edememenizin sebeplerinden biri de bu.

İşte bunu engellemek için BFI teknolijisi kullanılır. Asus ULMB, Benq DyAc, öbürü Lightboost falan diye isimlendiriyor:
Alıntıyı görüntüle
Bunun dezavantajlarını yukarıda yazmıştım. Yukarıdaki görüntu Benq XL2746S'den. Kötu BFI'den kaynaklı Crosstalk şu şekil gözükür:
Alıntıyı görüntüle
Not: resimdeki yazılar anlattığimla alakasız.

Yukarıdakine ek tartıştığinız şeyleri de şöyle özetleyeyim açıklayayim:

1) Benq monitörler savunanların söylediği gibi daha hızlı veya daha doğru falan vermiyor. Hızlı monitörler evet, ancak düşuk bütçede yakın fiyata, yüksek bütçede çok daha ucuza aynı hızda ya da daha hızlı monitorler var. TN olması bir şeyi değiştirmiyor çünkü yeni nesil IPS paneller de en iyi TN'ler kadar hizlılar. O kadar hızli ki bu bahsettiklerimiz, aradaki farkı E-sporcu dahi anlayamaz.
Yani 144Hz Benq, 165Hz Asus'tan iyidir VB. şeyler yanlış. Asus'un da Benq kadar hızlı monitörleri var, Acer'in de MSI'ın da, LG'nin de. Hatta en hızlı IPS'lerde sandığınızın aksine başı LG Nano'lar çekiyor.

Bu arada hızdan kastımız: a) Responsa time (tepki süresi) ve buna bağlı gerçekleşen blur (bulanıklık), ghosting (siyah iz) ve overshoot (beyaz iz).
b) Input lag (giriş gecikmesi)
c) tabii ki Hertz.

2) Savunmayanların anlamadıği şey, Benq bir şeyi çok iyi yapıyor. O bir şey, yalnızca üst düzey oyunculara ve E-sporculara hitap ediyor. Dolayısiyla siz farkı anlayamıyorsunuz. Mantık yürütmeyle "O zaman neden pahalı?" diye düşünüyorsunuz.

Yazmıştım ama özeti şu: DyAc, ULMB, ELMB, Light boost denenlerim hepsi aslında BFI (Black frame insertion=siyah kare ekleme) teknolojisidir. Bu, hareket kaynaklı bulanıklığı azaltır. Bir monitör ne kadar hızlı olursa olsun gözün ve ekranın yapısından dolayı hareket eden nesneler bulanık gözükür. Daha fazla bilgi ve görsek anlatım için alıntiladığım mesaja bakın.

Harket bulanıklığını azaltan bu teknolojiler içerisinde bildiğim kadarıyla şu anda DyAc+ın rakibi yok. Dolayısıyla bunu kullanacak kişiler Benq tercih ediyor.

Sonuç olarak normal bir kullanıcının Benq çok hızlı abi yaa diyerek tercih etmesi yanlış. Ama Benq'nun gereksiz olduğunu falan söylemeniz de aynı şekilde yanlış. Hitap ettiği kitle farklı. Ha siz de kullanabilirsiniz Benq alıp bunu. Ama ne işinize yarayacak?

Son düzenleme:

oktayxkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
983
İsim
Oktay
İlgilendiği Kategoriler
PC ve Telefon
Beyler beyler... Tartışan iki taraf da bilmiyor ne dediğini. Bir defa savunan kesim de savunmayan kesim de teknik açıdan yetersiz. Savunan neyi savunduğunu bilmiyor, savunmayan da ne işe yaradığını.

Bakın şu mesajımı okursanız anlayacaksınız:

Yukarıdakine ek tartıştığinız şeyleri de şöyle özetleyeyim açıklayayim:

1) Benq monitörler savunanların söylediği gibi daha hızlı veya daha doğru falan vermiyor. Hızlı monitörler evet, ancak düşuk bütçede yakın fiyata, yüksek bütçede çok daha ucuza aynı hızda ya da daha hızlı monitorler var. TN olması bir şeyi değiştirmiyor çünkü yeni nesil IPS paneller de en iyi TN'ler kadar hizlılar. O kadar hızli ki bu bahsettiklerimiz, aradaki farkı E-sporcu dahi anlayamaz.
Yani 144Hz Benq, 165Hz Asus'tan iyidir VB. şeyler yanlış. Asus'un da Benq kadar hızlı monitörleri var, Acer'in de MSI'ın da, LG'nin de. Hatta en hızlı IPS'lerde sandığınızın aksine başı LG Nano'lar çekiyor.

Bu arada hızdan kastımız: a) Responsa time (tepki süresi) ve buna bağlı gerçekleşen blur (bulanıklık), ghosting (siyah iz) ve overshoot (beyaz iz).
b) Input lag (giriş gecikmesi)
c) tabii ki Hertz.

2) Savunmayanların anlamadıği şey, Benq bir şeyi çok iyi yapıyor. O bir şey, yalnızca üst düzey oyunculara ve E-sporculara hitap ediyor. Dolayısiyla siz farkı anlayamıyorsunuz. Mantık yürütmeyle "O zaman neden pahalı?" diye düşünüyorsunuz.

Yazmıştım ama özeti şu: DyAc, ULMB, ELMB, Light boost denenlerim hepsi aslında BFI (Black frame insertion=siyah kare ekleme) teknolojisidir. Bu, hareket kaynaklı bulanıklığı azaltır. Bir monitör ne kadar hızlı olursa olsun gözün ve ekranın yapısından dolayı hareket eden nesneler bulanık gözükür. Daha fazla bilgi ve görsek anlatım için alıntiladığım mesaja bakın.

Harket bulanıklığını azaltan bu teknolojiler içerisinde bildiğim kadarıyla şu anda DyAc+ın rakibi yok. Dolayısıyla bunu kullanacak kişiler Benq tercih ediyor.

Sonuç olarak normal bir kullanıcının Benq çok hızlı abi yaa diyerek tercih etmesi yanlış. Ama Benq'nun gereksiz olduğunu falan söylemeniz de aynı şekilde yanlış. Hitap ettiği kitle farklı. Ha siz de kullanabilirsiniz Benq alıp bunu. Ama ne işinize yarayacak?
Bende diyorum ki ulkenin yuzde 5 i ust düzey oyuncu, prof vs de degilseniz bu kadar para bayilmanin manasi yok ama gidipte rampage alin da demiyorum bazi arkadaslar hakli cikmak icin rampageyle jd ile kiyasliyor bana 3 iq diyor ama kendisinin bir bol bildiği yok mantik yurutme hesaplama ve mukayese kabiliyeti düşük bazi arkadaşlarin. Anlatiyorum ama ya hakaret yada uzerime saldırı seklinde yanit veriyorlar.
Bu arada dediklerinin hepsinde haklisin.

Top Bottom