Fantastiktürk
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
Asıl sizin bir şeyden anladığiniz yok. Kaç defa diyorum üyelere. Yahu bilmiyorsunuz biliyorsunuz gibi davranmayın. Bilen biri çikınca rezil oluyorsunuz sonra. Bilmediğiniz ilk cümleden belli. Zira strobe un ne olduğunu bilmiyorsunuz daha. Strobe ise monitördeki en detaylı alanlardan biri zira monitörün teknik olarak nasıl çalıştığını bilmeniz gerekiyor.yorumlarda insanların monitörden anlamadığını falan iddia edenler var. samsung oled 360hz'de kullandım gigabyte'ta kullandım, viewsonic'te kullandım. eğer triple a oynayan biri değilsen, full competitive fps vb. oyunların oyuncusuysan xl2566k'nın rakibi yoktur oled gayet tatmin edici ama motion olarak dyac+ ve tn panelin kombinasyonu oledden çok daha iyi performans veriyor. 540hz monitör falan atılmış. 540hz hiçbir competitive oyuncu kullanmaz valorant haricinde. valorantta da fps uçuk olduğu için 540 fps sabit oynayabiliyosun iyi bir sistemle. 540 hz monitörü ne csde ne başka bir oyunda kullanamassın. profesyonel oyuncuların her yaptığı doğrudur diye bir şey yok ama dünyadaki profesyonel fps oyuncularının neredeyse %80-90'ı zowie monitörden şaşmaz. siz 540 hz atıyosunuz yorum olarak daha zowienin 240hz xl2546k'sını kullanmaya devam eden profesyoneller bile var. bu insanlar hayatlarını ve geçimini profesyonel kariyerlerinden sağlayan adamlar bence bi bildikleri vardır. çok ukalalık yapıp fazla iddialı konuşmamak lazım.
Best Monitor for CS2
Find the best monitor for CS2 and see what the pros are using. We've researched the best monitors and give you some insights on them.prosettings.netBest Monitor for VALORANT
Find the best VALORANT monitor and see what the pros are using. We've researched the best monitors and give you some insights on them.prosettings.net
şu 2 link her şey için yeterli diye düşünüyorum.
1) 540Hz sabit kullanmak zorunda değiller çünkü XL2566K çıktığı zamandaki gibi strobe'lar sync'siz değil. ULMB SYNC gibi teknolojiler çıkalı çok oluyor ve gayet iyi çalişiyorlar.
2) Ve gerçekten monitörler her defasında bir adım ileri giderken yıllar öncesinin XL2566K'sının hala iyi olduğunu mu sanıyorsunuz? Zowie'lerin en çok tercih edilen olmasinın sebebi rakipsiz DyAc yani strobe performanslarıydı. Şimdi ise bu durum değişti strobe teknolojileri çok farklılaştı ve rakibi var. Attığim 540Hz Asus da bunlardan biri. Attiğim testi izlemeye zahmet bile etmemişsiniz.
E-sporcuların değişmeme sebebi daha iyi olmaması değil. Hz değişimi, strobe değişimi gibi özellikler doğrudan çalişma şeklinizi değiştirir. Fare ayarlarına kadar her şeyi tekrar yapmanız gerekir.. Dolayısıyla var olanı bozmak yenisine alışmaya çalışmak yerine değişmemeyi tercih etmiş olabilirler. Ya da bilindiği üzere bu insanlar ekipmanlarını kendi almıyor. Zowie monitör sponsorları ise Asus monitör alamıyorlardır? Zowie 540Hz'ini daha yeni çikardı o yüzden henüz göndermemiş olabilir?
Ben size dünyanın en iyi strobe testlerini yapan incelemelerini atarken sizin attiğiniz site de çok komik kalıyor. 540Hz Asus da 540Hz Zowie'de o listede yok. Demek ki en pahalı en yeni en gelişmiş bu oyun monitörleri o kadar berbatmiş ki listeye girememişler...
Kafayı kullanın az...
-
Edit: Ha tabii diğer mesajlarimda bahsettiğim gibi 360Hz OLED'in daha iyi olduğunu söyleyenler dediğiniz gibi hatalı. Türkiyede hiçbir adam akıllı incelemeci olmadıği icin insanlar üst segment monitörlerde darboğazın Hz olduğunu ve bırakın bunu Hz'in ne olduğunu, en önemlisi isr strobe'un ne oldğunu bilmiyorlar.
Son düzenleme: