Neler Yeni

🔥İndirim BenQ Zowie XL2566K - 25.999 TL

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
yorumlarda insanların monitörden anlamadığını falan iddia edenler var. samsung oled 360hz'de kullandım gigabyte'ta kullandım, viewsonic'te kullandım. eğer triple a oynayan biri değilsen, full competitive fps vb. oyunların oyuncusuysan xl2566k'nın rakibi yoktur oled gayet tatmin edici ama motion olarak dyac+ ve tn panelin kombinasyonu oledden çok daha iyi performans veriyor. 540hz monitör falan atılmış. 540hz hiçbir competitive oyuncu kullanmaz valorant haricinde. valorantta da fps uçuk olduğu için 540 fps sabit oynayabiliyosun iyi bir sistemle. 540 hz monitörü ne csde ne başka bir oyunda kullanamassın. profesyonel oyuncuların her yaptığı doğrudur diye bir şey yok ama dünyadaki profesyonel fps oyuncularının neredeyse %80-90'ı zowie monitörden şaşmaz. siz 540 hz atıyosunuz yorum olarak daha zowienin 240hz xl2546k'sını kullanmaya devam eden profesyoneller bile var. bu insanlar hayatlarını ve geçimini profesyonel kariyerlerinden sağlayan adamlar bence bi bildikleri vardır. çok ukalalık yapıp fazla iddialı konuşmamak lazım.

şu 2 link her şey için yeterli diye düşünüyorum.
Asıl sizin bir şeyden anladığiniz yok. Kaç defa diyorum üyelere. Yahu bilmiyorsunuz biliyorsunuz gibi davranmayın. Bilen biri çikınca rezil oluyorsunuz sonra. Bilmediğiniz ilk cümleden belli. Zira strobe un ne olduğunu bilmiyorsunuz daha. Strobe ise monitördeki en detaylı alanlardan biri zira monitörün teknik olarak nasıl çalıştığını bilmeniz gerekiyor.

1) 540Hz sabit kullanmak zorunda değiller çünkü XL2566K çıktığı zamandaki gibi strobe'lar sync'siz değil. ULMB SYNC gibi teknolojiler çıkalı çok oluyor ve gayet iyi çalişiyorlar.

2) Ve gerçekten monitörler her defasında bir adım ileri giderken yıllar öncesinin XL2566K'sının hala iyi olduğunu mu sanıyorsunuz? Zowie'lerin en çok tercih edilen olmasinın sebebi rakipsiz DyAc yani strobe performanslarıydı. Şimdi ise bu durum değişti strobe teknolojileri çok farklılaştı ve rakibi var. Attığim 540Hz Asus da bunlardan biri. Attiğim testi izlemeye zahmet bile etmemişsiniz.
E-sporcuların değişmeme sebebi daha iyi olmaması değil. Hz değişimi, strobe değişimi gibi özellikler doğrudan çalişma şeklinizi değiştirir. Fare ayarlarına kadar her şeyi tekrar yapmanız gerekir.. Dolayısıyla var olanı bozmak yenisine alışmaya çalışmak yerine değişmemeyi tercih etmiş olabilirler. Ya da bilindiği üzere bu insanlar ekipmanlarını kendi almıyor. Zowie monitör sponsorları ise Asus monitör alamıyorlardır? Zowie 540Hz'ini daha yeni çikardı o yüzden henüz göndermemiş olabilir?

Ben size dünyanın en iyi strobe testlerini yapan incelemelerini atarken sizin attiğiniz site de çok komik kalıyor. 540Hz Asus da 540Hz Zowie'de o listede yok. Demek ki en pahalı en yeni en gelişmiş bu oyun monitörleri o kadar berbatmiş ki listeye girememişler...
Kafayı kullanın az...

-
Edit: Ha tabii diğer mesajlarimda bahsettiğim gibi 360Hz OLED'in daha iyi olduğunu söyleyenler dediğiniz gibi hatalı. Türkiyede hiçbir adam akıllı incelemeci olmadıği icin insanlar üst segment monitörlerde darboğazın Hz olduğunu ve bırakın bunu Hz'in ne olduğunu, en önemlisi isr strobe'un ne oldğunu bilmiyorlar.

Son düzenleme:

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Furkan
24 inç olup OLES mobitör var mı? Bilgisi olan yazabilir mi

n1ghtcall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Timur
Asıl sizin bir şeyden anladığiniz yok. Daha strobe bilmeden konuşmuşsunuz. Kaç defa diyorum üyelere. Yahu bilmiyorsunuz biliyorsunuz gibi davranmayın. Bilen biri çikınca rezil oluyorsunuz sonra.

1) 540Hz sabit kullanmak zorunda değiller çünkü XL2566K çıktığı zamandaki gibi strobe'lar sync'siz değil. ULMB SYNC gibi teknolojiler çıkalı çok oluyor ve gayet iyi çalişiyorlar.

2) Ve gerçekten monitörler her defasında bir adım ileri giderken yıllar öncesinin XL2566K'sının hala iyi olduğunu mu sanıyorsunuz? Zowie'lerin en çok tercih edilen olmasinın sebebi rakipsiz DyAc yani strobe performanslarıydı. Şimdi ise bu durum değişti strobe teknolojileri çok farklılaştı ve rakibi var. Attığim 540Hz Asus da bunlardan biri. Attiğim testi izlemeye zahmet bile etmemişsiniz.
E-sporcuların değişmeme sebebi daha iyi olmaması değil. Hz değişimi, strobe değişimi gibi özellikler doğrudan çalişma şeklinizi değiştirir. Fare ayarlarına kadar her şeyi tekrar yapmanız gerekir.. Dolayısıyla var olanı bozmak yenisine alışmaya çalışmak yerine değişmemeyi tercih etmiş olabilirler. Ya da bilindiği üzere bu insanlar ekipmanlarını kendi almıyor. Zowie monitör sponsorları ise Asus monitör alamıyorlardır? Zowie 540Hz'ini daha yeni çikardı o yüzden henüz göndermemiş olabilir?
yorumu okumadım bile. hayatında kaç tane high end monitör kullandın bilmiyorum ama hiç kullandığını sanmıyorum. çok gülüyorum böyle bir şey bildiğini sanıp birde başkalarını bilgisizlikle suçlayanlara. imzana baktığım zamanda kullandığın ekipmanların vasatlığından tercihlerinin ve bilginin pek olmadığını anlayabiliyorum(maddi olarak değil seçim olarak) . bilen biri çıkınca rezil oluyosunuz falan demiş bana strobe öğretiyo allah senden razı olsun zavallı kardeşim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

daha da yorum yapmıyıcam kullanmadan etmeden google bilgileriyle bilge kişi gibi konuşuyo. imzasındaki herşeyi satsa xl2566k alamıyor. kedi ulaşamadığı ete mundar dermiş :ROFLMAO: sen dünyadaki bütün profesyonel ve competitive oyunculardan daha iyi biliyorsun kardeşim bu işleri google sayesinde

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
yorumu okumadım bile. hayatında kaç tane high end monitör kullandın bilmiyorum ama hiç kullandığını sanmıyorum. çok gülüyorum böyle bir şey bildiğini sanıp birde başkalarını bilgisizlikle suçlayanlara. imzana baktığım zamanda kullandığın ekipmanların vasatlığından tercihlerinin ve bilginin pek olmadığını anlayabiliyorum(maddi olarak değil seçim olarak) . bilen biri çıkınca rezil oluyosunuz falan demiş bana strobe öğretiyo allah senden razı olsun zavallı kardeşim.
Burdan sonrasında arkadaş monitörle alakalı yazdiklarıma cevap vermek yerine "Ben şöyeyim, daha iyi biliyorum, ben diyorsam böyle." diyip saçma sapan şeyler yazdığı ve monitörle alakalı hiçbir bilgi içermediği için siliyorum mesajlarımı.

Son düzenleme:

n1ghtcall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Timur
Okumadığinın farkındayım 😎 "Acaba gerçekten eksik mi biliyorum" ya da "Bu adam ne demiş" bile dememişsin. Her şeyi bildiğini sanıp burada söylediklerini onaylatmaya gelmişsin çünkü. İşte asıl cahillik burada.
Ben ise tüm mesajini okudum ve söylediğin her şeye cevabını yazdim aslında. Ama sen devamke.

Monitörden anlamadığinı monitörün kullanarak ölçulebileceğini sanmandan tekrar onaylamiş oldum.

Kullandığim ekipmanların çoğunu normal fiyatının 1/3'ü ya da 1/5'ine falan aldım ben. Dolayısı ile normal bir değerlendirme yapamazsin onlara. Tabii yine her şeyi bildiğini sandığın için... Kaldı ki vasat falan da değiller. Vasat olsalar bile önemli değil zira monitörden anlıyor olmam diger parçalardan da anlıyor olmam anlamına gelemzdi.

"Kullanmadan etmeden".

Dediğim gibi rezil oluyorsunuz sadece. Siz bir gözunüzde colorimeter, diğer gözunüzde tepki süresi ölçum cihazı, alnınizda da 3. göz olarak yüksek hızlı slow-mo kamera ile gezmeye devam edin. Monitörlere büyü sihir muammelesi yapmaya devam edin. Matematik benim işim. Bu mesajınızı övgü olarak alıyorum.
matematik benim işim diyen adam roketsan, kale arge, kale pratt, tei gibi firmalarla talaşlı imalat üzerine çalışan makine mühendisiyle konuştuğunun farkında değil. bunları şov olsun diye söylemiyorum fakat gerçek anlamda kimin kendini rezil ettiği ortada. şayet söylediklerime inanmassan özelden telefon numaramı paylaşabilir şu anda sana bu mesajı yazdığım fabrikadaki odamdan seni görüntülü olarak arayabilirim. matematik benim işim yazmış allah razı olsun 3. kez güldürdün beni.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
matematik benim işim diyen adam roketsan, kale arge, kale pratt, tei gibi firmalarla talaşlı imalat üzerine çalışan makine mühendisiyle konuştuğunun farkında değil. bunları şov olsun diye söylemiyorum fakat gerçek anlamda kimin kendini rezil ettiği ortada. şayet söylediklerime inanmassan özelden telefon numaramı paylaşabilir şu anda sana bu mesajı yazdığım fabrikadaki odamdan seni görüntülü olarak arayabilirim. matematik benim işim yazmış allah razı olsun 3. kez güldürdün beni.
Burdan sonrasında arkadaş monitörle alakalı yazdiklarıma cevap vermek yerine "Ben şöyeyim, daha iyi biliyorum, ben diyorsam böyle." diyip saçma sapan şeyler yazdığı ve monitörle alakalı hiçbir bilgi içermediği için siliyorum mesajlarımı.

Son düzenleme:

n1ghtcall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Timur
Ve? Farz edelim ki doğru bunların monitör ile alakası ne? Her mühendis olan kalan her mühendislik dalından anlıyor mu? Kaldı ki anlamadığin gün gibi ortada.

Her böyle konuşup da olmadığinı kanıtladığimız kişiler için birkaç dolar atsaydım kenara şimdi bayaği param olurdu. En son kimdi yine monitör bilgime bir şeyler sallıyordu "Benim akademik kariyerim hayal edemeyeceğin seviyede." diyerek. Başka mesajda da şöför olduğunu belirtmişti 😅 Şoför müydü neydi... (Şoförlere bir aşağilama olmadığini belirtmeme gerek yoktur burada.)
sana hemen şimdi numaramı atabilirim ve şu an beni arayabilirsin sonrasındada hemen burada hangimizin rezil olduğunu bu postun altında paylaşabiliriz. hemen şimdi diyorum :D. sen kendin gibi forumda gezen çocuklarla karıştırdın beni bence. şu an şu saniye görüntülü arayabilirsin diyorum hala boş yorum yapıyorsun :DDDDD . bunların monitör ile bence de alakası yok. buraya sen matematik benim işim yazdığın için geldik sebebimiz sensin yani ahahahahahaha

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
sana hemen şimdi numaramı atabilirim ve şu an beni arayabilirsin sonrasındada hemen burada hangimizin rezil olduğunu bu postun altında paylaşabiliriz. hemen şimdi diyorum :D. sen kendin gibi forumda gezen çocuklarla karıştırdın beni bence. şu an şu saniye görüntülü arayabilirsin diyorum hala boş yorum yapıyorsun :DDDDD . bunların monitör ile bence de alakası yok. buraya sen matematik benim işim yazdığın için geldik sebebimiz sensin yani ahahahahahaha

Son düzenleme:

n1ghtcall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Timur
Ne boş konuştun ya? Monitorle alakalı söyledigim hiçbir seyi çürütmeden hiçbirine cevap vermeden "Ben böyle diyorsam böyledir senden iyi biliyorum." diyip geçtin. Cahilliğin daniskasi sensin. Madem biliyorsun yazdiklarımi cevaplasana boş boş sen bilmiyorsun ben söyleyim böyleyim diyeceğine? Yazacağın her şeye cevap verebilirim. Kötü siyasetciler gibi lafı çevirip duruyorsun. Cahil olmasan yapıcı bir tartişmanin sunulan argümanları çürutmekten geçtiğini bilirsin.

Evet aynj şeyi tekrarlıyorum. Zira siz monitörü gözunüzle olçüyorsunuz.
ya dur ama matematikten girdin konuyu değiştirdin sonra bana konuyu ben değiştirmişim muamelesi yaptın. lütfen yapma böyle şimdi sen böyle iddialı iddialı konuştun. yok şöför çıktı yok yalancısın falan filan. sana dm'den numaramı yazıyım. beni ara. sana fabrikamızı gezdiriyim. tezgah ve üretim parkurumuzu gösteriyim. bak roketsan çakır füzesindeki ktj 1750 turbojet motorunun yanma odası, alternatör gövdeleri, statoru bunların hepsini biz üretiyoruz bunları gösteriyim. bunlar savunma sanayisi adına önemli şeyler. daha sana söyleyemediğim çok şey var buraya yazmam yasak olan onları da gösteririm. benim gibi bir cahilden öğreneceğin çok şey var. bekliyorum seni. eğer söylediğim şeylerden birini bile yapmazsam bu posta ben rezil bir insanım yazıp bu forumdaki hesabımı sileceğim sana söz veriyorum.

tekrardan söylüyorum matematik benim işim yazmak her yiğidin harcı değildir çok iddialı bir cümle. konuyu matematiğe, bilgiye ve cahilliğe sen çektin ben çekmedim.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
ya dur ama matematikten girdin konuyu değiştirdin sonra bana konuyu ben değiştirmişim muamelesi yaptın. lütfen yapma böyle şimdi sen böyle iddialı iddialı konuştun. yok şöför çıktı yok yalancısın falan filan. sana dm'den numaramı yazıyım. beni ara. sana fabrikamızı gezdiriyim. tezgah ve üretim parkurumuzu gösteriyim. bak roketsan çakır füzesindeki ktj 1750 turbojet motorunun yanma odası, alternatör gövdeleri, statoru bunların hepsini biz üretiyoruz bunları gösteriyim. bunlar savunma sanayisi adına önemli şeyler. daha sana söyleyemediğim çok şey var buraya yazmam yasak olan onları da gösteririm. benim gibi bir cahilden öğreneceğin çok şey var. bekliyorum seni. eğer söylediğim şeylerden birini bile yapmazsam bu posta ben rezil bir insanım yazıp bu forumdaki hesabımı sileceğim sana söz veriyorum.

tekrardan söylüyorum matematik benim işim yazmak her yiğidin harcı değildir çok iddialı bir cümle. konuyu matematiğe, bilgiye ve cahilliğe sen çektin ben çekmedim.

Son düzenleme:

n1ghtcall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Timur
Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
Hala boş konuşuyorsun. Mateamtik benim işim derken "Bu iş gözle olacak iş değil ölçümler ile bakılı." demek istiyorum. Kullandıgimız matematik basit 4 işlem. Monitörden anlıyor olsan bunu bilirdin.

Ya Türkçen A1 ya da konuyu çarpışmaya çalisiyorsun. Görduğum en bomboş adamlardan birisin şu forumda. Cevap bekliyorum monitör hakkinda yazdıklarıni kanitlamana, yazdıklarıma cevap vermene. Son mesaj hakkın. Engel geliyor. Zamanimi çalıyorsun boş adam.
çok boş adamım lütfen engelleme :DDDDDDDDDDDDDDD

soytarı ya hala boş adam falan diyo büyük soytarı cidden bununla tartıştım bide yazık bana. işi yok gücü yok kariyer yok googledan bilge adam yapmış kendini soytarı. yaptığın her atarın da karşılığını misliyle verdim şöför çıkıcağımı iddia ettin döt oldun. bu kadarı sana yeter. iyi forumlar.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
çok boş adamım lütfen engelleme :DDDDDDDDDDDDDDD

soytarı ya hala boş adam falan diyo büyük soytarı cidden bununla tartıştım bide yazık bana
Tartısmadın ki. İlk insanların böğurmesi gibi bir şeydi bu. Monitör daha iyi dedin. Olmadığini açıkladım. Kalanı "Sen ne biliyorsun, ben daha iyi biliyorum, ben şöyleyim, ben böyleyim" cart curt. Yazacak tek bir bilgin yoktu en baştan beri.

Ama bir konuda haklıydın gerçekten. Rezil olan bendim. Sana eşlik ettiğim için. Senin seviyene düştüğüm için rezil hissediyorum kendimi. 2. mesajından sonra kaale almamalıydım. Mesajlarımı siliyorum.

Son düzenleme:

Mahmut Yılmaz

80+ Silver
bu bildiğiniz csgo esporcu monitörü ona göre değerlendiriniz. bütün esporcular bunu kullanıyor

Top Bottom