Zowie XL2546X 240Hz - 17.899 TL

Ne konuşuyon kanka sen ya.Bu monitörü alan adamlar sadece yüksek elo oynayan top levelde oynayan oyuncular için tasarlanmış zaten.Bu monitörü alıpta RDR oynayın diye yapılmamış.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Blast PREMIER IEM'in tüm turnuvaları CS VALORANT'ta görüp görebileceğin tüm turnuvalarda BenQ monitör TN panel kullanılır.Örnek veriyorum gidipte cs de 3500 elo oynayan adam İPS monitör almaz BenQ alır parası varsa.
Benqnun o turnuvalara sponsor olduğundan haberin var mı senin dostum xd. Ayağının yükseklik ayarı çizgilerle belli, hazır güzel presetleri var, turnuvada evdeki haline ayarlaması kolay diye profesyoneller için yapılmış desen, ya da övdüğün monitör 66K olsa paneli iyi diye yine bi' şey demicem. Benqnun marketingine kanmışsın o kadar. Sana hem motion clarity olarak daha iyi, hem de diğer yönlerden üstün monitörlerden bahsediyorum bana gelmiş "ama bu top leveller için yapılmış" diyorsun.

bu monitörü alıp para kazanacaksanız değer onun dışında boşa para

FPS oyunları için biçilmiş kaftan, ama IPS panel kullanıp TN panele geçince ben ne yaptım diyebilirsiniz.

Benqnun o turnuvalara sponsor olduğundan haberin var mı senin dostum xd. Ayağının yükseklik ayarı çizgilerle belli, hazır güzel presetleri var, turnuvada evdeki haline ayarlaması kolay diye profesyoneller için yapılmış desen, ya da övdüğün monitör 66K olsa paneli iyi diye yine bi' şey demicem. Benqnun marketingine kanmışsın o kadar. Sana hem motion clarity olarak daha iyi, hem de diğer yönlerden üstün monitörlerden bahsediyorum bana gelmiş "ama bu top leveller için yapılmış" diyorsun.
Boş konuşma
1740940077337.png

Bu adamların hepside reklam yüzünden mi kullanıyor evinde ?

Geçerli bir argüman/cevap değilki bu
1000 tane espor oyuncusu varken 996 tanesi BenQ tercih ediyosa ve profosyonellik yolunda 3k 3.5k civarı oynayan adama git İPS monitör al demek geçerli bi argüman mı peki ?

Boş konuşma
Alıntıyı görüntüle
Bu adamların hepside reklam yüzünden mi kullanıyor evinde ?
Birincisi bu listedekilerin çoğu artık bu modeli kullanmıyor, 360hzlerin ilk çöp modelleri varken 240hz benqların bir avantajı vardı, o zaman kullanıyorlardı. Şimdi çoğunda 2566 2586lar var. İkincisi profesyonel oyuncu olmak seni tech savvy yapmıyor, bu adamların %90ı kendilerine sağlanan monitör dışında bir şey denemeye yeltenmiyor, birbirinde ne görüyorsa ya da neye alışkınsa onu kullanıyor, bu en iyi monitörün profesyonellerin kullandığı olduğu anlamına gelmiyor. HX cloud ya da gpx kulaklık kullanmalarında da aynı durumun söz konusu olduğunu görebilirsin. Kullanmış olsan ya da bir şeyden anlıyor olsan tartışırım da gitmişsin başka konuya da 1080p monitörde 4k video izlemek internet israfından başka bir şey değil falan diye yorum yazmışsın :D. Ayrıca bu tavırlarla kimseyi rencide etmiyorsun, sadece kendini rezil ediyorsun.

Birincisi bu listedekilerin çoğu artık bu modeli kullanmıyor, 360hzlerin ilk çöp modelleri varken 240hz benqların bir avantajı vardı, o zaman kullanıyorlardı. Şimdi çoğunda 2566 2586lar var. İkincisi profesyonel oyuncu olmak seni tech savvy yapmıyor, bu adamların %90ı kendilerine sağlanan monitör dışında bir şey denemeye yeltenmiyor, birbirinde ne görüyorsa ya da neye alışkınsa onu kullanıyor, bu en iyi monitörün profesyonellerin kullandığı olduğu anlamına gelmiyor. HX cloud ya da gpx kulaklık kullanmalarında da aynı durumun söz konusu olduğunu görebilirsin. Kullanmış olsan ya da bir şeyden anlıyor olsan tartışırım da gitmişsin başka konuya da 1080p monitörde 4k video izlemek internet israfından başka bir şey değil falan diye yorum yazmışsın :D. Ayrıca bu tavırlarla kimseyi rencide etmiyorsun, sadece kendini rezil ediyorsun.
Hala boş konuşmaya devam ediyosun ya.Aynen kral 994 tane esporcu sırf alışkanlıkları var diye BenQ 144-240-360-540 diye yoluna devam etti.1080P monitörde videoyu 4K açınca 200 bitrate fazlasını görebilirsin sadece başka hiçbirşey algılayamazsın 23.5 24 inchde.Kimseyi rencide etme gibi bi çabamda yok boş konuşana boş konuşma diyorum sadece.

Valorantın TR bölgesel liginde yayın açan 17-20 yaş aralığı twitchdeki yayıncılarına göz gezdir hepsi yine aynı şekil BenQ monitör kullanıyor bunlarda galiba alışkanlıktan ötürü 5 yaşından gelen bi alışkanlıktan ötürü bu yaşlarda bu monitörleri kullanıyorlar.

Parasını hakediyor mu desem herhalde yeterli bir soru olur hocam kullandığın diğer monitörlere nazaran ne söyleyebilirsen dinlerim
Parasını hakediyor fakat tek bir şartla önerebilirim bunu sana. Gerçekten oynadığın rekabetçi oyunda üst seviyelerde oynuyorsan ve oynadığın oyunlar içinde bu oyun hepsinin %80 ini geçiyorsa işte o zaman alınacak tek monitör bu.

Hem AAA oynuyorum arada cs valorant oynuyorum dersen önermiyorum.
AAA yoğun cs valorant az dersen yine önermiyorum.

Cs valorant yoğunlukta ise o zaman öneririm.

Bundan önce Samsung VA panel 144Hz 1ms 1080p monitör vardı. Renk konusunda Zowie den iyi olduğunu belirtmeliyim. Fakat ben Faceit 10 level biri olarak bana yaramıyordu. Ghosting i çok net hissediyordum. Zowie alma sebebim tamamen tepkisel bir monitör olması. Flaş patladığı zaman körlük geçmeye başladığı anda adamı görüp vurmam lazım dediğim de işte o monitör Zowie nin ta kendisi oluyor. Bu kadar hassas bir eSpor oyuncusu isen Zowie yi sonuna kadar öneriyorum. İlla profesyonel olmaya gerek yok, hobi olarak oynayan benim gibi yüzlerce hatta binlerce adam var.

Yani iş kullanıcıda bitiyor.

Teknik bir şeyden anlamayan arkadaş 5 mesajdır "herkes onu kullanıyor, bi' bildikleri vardır sen boş yapıyon" diyip geçiyor. Gerçekten çok verimli bir tartışma oldu sağolsun. İsteyen tartışsın, ben saldım.

Parasını hakediyor fakat tek bir şartla önerebilirim bunu sana. Gerçekten oynadığın rekabetçi oyunda üst seviyelerde oynuyorsan ve oynadığın oyunlar içinde bu oyun hepsinin %80 ini geçiyorsa işte o zaman alınacak tek monitör bu.

Bundan önce Samsung VA panel 144Hz 1ms 1080p monitör vardı. Renk konusunda Zowie den iyi olduğunu belirtmeliyim. Fakat ben Faceit 10 level biri olarak bana yaramıyordu. Ghosting i çok net hissediyordum. Zowie alma sebebim tamamen tepkisel bir monitör olması. Flaş patladığı zaman körlük geçmeye başladığı anda adamı görüp vurmam lazım dediğim de işte o monitör Zowie nin ta kendisi oluyor. Bu kadar hassas bir eSpor oyuncusu isen Zowie yi sonuna kadar öneriyorum. İlla profesyonel olmaya gerek yok, hobi olarak oynayan benim gibi yüzlerce hatta binlerce adam var.

Teşekkür ederim cevabın için.

Peki hocam bilgin vardır yoktur bir soru daha sorayım sence monitör camiasında zowie ye en yakın seçenek nedir fps odaklı bakarsak.

beyler biraz boş bir tartışma olmuş açıkcası,

Bana kalırsa zowie kendi alanında rakipsiz bir marka. TN panel kullanılmasının sebebi FPS tepkimesinde TN panelden iyi panel olmaması.

Ama ben film izlerim, arada da oyun oynarım, günlük işlerime de bakarım diyorsanız IPS tercih edebilirsiniz yansıma vs durumlarından dolayı.

Ama ben ağırlıklı olarak oyun oynarım diyorsanız zowie rakipsiz.

bu mouse içinde geçerli, tamamen e-spor oyuncuları ile birlikte yorumlanarak üretimi yapılan ürünler.

Örn;

Zowie FK1 mouse modelinin isim açılımı Filip Kubski 1 - efsane cs oyuncularından biri.

bundan dolayı üretime geçmeden önce dünyaca tanınan oyuncular ile birlikte bir ar-ge aşaması gerçekleştiriyorlar.

F/P olarak alınacak diğer markalarda var tabii ki. ama zowie ile kıyaslanması yanlış olur.

O deneyimi yaşamak isteyenler tercih edebilir.

Peki hocam bilgin vardır yoktur bir soru daha sorayım sence monitör camiasında zowie ye en yakın seçenek nedir fps odaklı bakarsak.
Deneyimim ve araştırmam yeteri kadar olmadığı için doğru bilgi verebileceğimi sanmıyorum.

Geri