Neler Yeni

Benzer sistem ama fps çok farklı

cita9

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Onur K
Bu örneği cs üzerinden veriyorsan söylebileceğim tek şey, CS Ekran kartına oranla cpu'yu daha fazla kullanır. Mesela %80 CPU %15 RAM %5 Ekran kartı. Ayrıca Senin Bilgisayarının En Büyük Sorunu 8 GB Ram. Hiçbir şey yapmasan bile windows 2 - 4 GB Ram kullansa, cs'ye de geri kalan ram yetmez. He birde müzik dinlemesen ama arka planda spotify açık olduğu zaman ramden cs'ye eser yok.

Eğer pişman olmayacaksan, keşke format atmasaydım hiçbir şey değişmedi demeyeceksen önce "temiz" bir format at. Sonra unlost fps arttırma 2023 ya da kendin araştırarak performans ayarları yap. Baktın bir şey değişmemiş, en kısa sürede ram al ve rahatına bak.

Birde eklemek istiyorum, i7-7700 ve 1050ti + 16 gb ram ile cs'de ben sabit fps alamıyorum ( 165hz monitör var sabit 165 alamıyorum ) sen 180 - 255 falan alıyorsan yine iyi.

Yardımınız için teşekkürler nickimi belirtmeyeceğim ama cs'yi yarı-profesyonel oynuyorum yani fps arttırma, oyun içi ayarlar, config gibi şeyleri tabii ki ben de biliyorum ve uyguladım. Dediğiniz gibi bir format atayım, en kısa sürede de Ram takviyesi yapacağım açıkcası ben sadece cs oynayacağım için ram'in hiç sorun olacağını düşünmemiştim yardımınız için size de teşekkür ederim.

Bu arada, Rx 570 i3 7100 kullanan arkadaşım da sabit 200 fps oynuyor mesela sizin de daha yüksek fps almanız gerekmez mi i7 7. nesil ile

xTURANN

80+ Silver
Yardımınız için teşekkürler nickimi belirtmeyeceğim ama cs'yi yarı-profesyonel oynuyorum yani fps arttırma, oyun içi ayarlar, config gibi şeyleri tabii ki ben de biliyorum ve uyguladım. Dediğiniz gibi bir format atayım, en kısa sürede de Ram takviyesi yapacağım açıkcası ben sadece cs oynayacağım için ram'in hiç sorun olacağını düşünmemiştim yardımınız için size de teşekkür ederim.

Bu arada, Rx 570 i3 7100 kullanan arkadaşım da sabit 200 fps oynuyor mesela sizin de daha yüksek fps almanız gerekmez mi i7 7. nesil ile
CS'de oynasan, Minecraftta oynasan ram şart. Günümüzde 16 bile artık yetmemeye başladı.
i7-7700 ile 100 - 250 arası alıyorum da droplar çok. Zaten üniye gideceğim için 4060'a geçiyorum orada alırım 500-600 fps.

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,813
İsim
MehmedVII

Bu yukarıdaki arkadaşın sistem özellikleri şöyle:

PC: i3-12100f 3.3GHz / (TurboBoost to 4.3 GHz)
Palit GTX 1650 4GB GDDR5 Dual RAM: Neo Forza MARS (2x8GB) 3600MHz cl15
Motherboard: GIGABYTE B660M DS3H DDR4
Power Supply: CoolerMaster MWE 700 WHITE - V2 700W Cooler: Corsair H100x
Case: ZALMAN M3 PLUS HDD: Seagate Surveillance 2 TB (5900 rpm)
SSD: Samsung EVO 870 500GB SSD: A-Data Falcon 2TB OC: Windows 10 Pro x64

Benim sistem özelliklerim şöyle:

İşlemci: i3 12100
Ekran Kartı: Gtx 1650Ti MSI Ventus XS 4 GB 128
Anakart: H610M-K D4
Ram: 1xXPG 8GB DDR4 3200Mhz

İşlemci ve ekran kartımız aynı onunki overclocklu ancak aradaki fps farkı çok fazla, videoda görebileceğiniz üzere oyun içinde ortalama 400 fps alıyor ancak ben ortalama 200 fps alıyorum yarı yarıya bi performans kaybı söz konusu bu neden kaynaklıdır?
Masaüstünde 1650Ti yok 1650Super vardır. 1650Ti laptop özel.

cita9

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Onur K
CS'de oynasan, Minecraftta oynasan ram şart. Günümüzde 16 bile artık yetmemeye başladı.
i7-7700 ile 100 - 250 arası alıyorum da droplar çok. Zaten üniye gideceğim için 4060'a geçiyorum orada alırım 500-600 fps.

Haklısınız 16 bile yetmiyoken 8'in yeteceğini düşünmem saçmalıkmış.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Masaüstünde 1650Ti yok 1650Super vardır. 1650Ti laptop özel.

Yanlış yazmışım düzeltiyorum kusura bakmayın.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,813
İsim
MehmedVII
Haklısınız 16 bile yetmiyoken 8'in yeteceğini düşünmem saçmalıkmış.

Yanlış yazmışım düzeltiyorum kusura bakmayın.
CSGO'da 8 ile 16 arasında fazla fark yok ama haritadan haritaya değişir

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,465
İsim
uwu
Çok rahat çıkarım yapılır elbette. Problem ekran kartınla alakalı. Tam performansında çalışmıyor. Acaba ekran kartının ayarlarıyla falan mı oynadın? Belli bir kullanım limiti falan ayarlamış olabilirsin.
Allah rızası için bilmiyorsan cevap yazma
Şöyle, önce işlemci, anakart, ram alıp kasaya kurdum format attım bir kaç ay sonra da Gtx 1650 alıp tanıdık bilgisayar servisine gittim eski ekran kartını çıkarıp yenisini taktılar ama herhangi bir format işlemi vs. olmadı hatta driverların da otomatik yüklendiğini bir şey yapmama gerek kalmadığını söylediler. Format atmayıp 0 dan kurulum yapmamamın bu kadar etkisi olabilir mi?

Bu arada ekran kartım yaklaşık 5 dakika boyunca %40-50 civarlarında bir kullanım yapıyordu evet doğru. Aynı zamanda sistemim asla ısınmıyor ne oynarsam oynayayım işlemciye yük binmediği sürece asla sıcaklık, sıcaktan kapanma gibi problemler çekmedim fanlar bazen çok hızlı çalışıyor sesi şiddetleniyor ama onu da 1-2 kere duydum onun dışında genelde fanlarım da çok sessiz ve sakin çalışıyolar
FPS oyunlarında gpu %50/60 Max görür bu kartın chipsete bağlı misal bn valoda CPU 50/65 kullanıyor e.karti %25 lerde ama FPS yüksek neden FPS oyunları CPU tabanlidir siz 2 nizinde GTA v Şi fln varsa aynı ayarlarda deneyin bide o 8 GB ram alın

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Allah rızası için bilmiyorsan cevap yazma

FPS oyunlarında gpu %50/60 Max görür bu kartın chipsete bağlı misal bn valoda CPU 50/65 kullanıyor e.karti %25 lerde ama FPS yüksek neden FPS oyunları CPU tabanlidir siz 2 nizinde GTA v Şi fln varsa aynı ayarlarda deneyin bide o 8 GB ram alın
Hocam yanlış anlamayın elbette ancak, belirtmiş olduğunuz durum sadece oyunla alakalı değil, gpu nun gücü ile de alakalıdır. Sizin belirtmiş olduğunuz değer, yeni nesil bir gpu için geçerli olabilir. Ancak arkadaş zaten 1650 kullanıyor. Bunu yazmadan önce arkadaşın ilk gönderdiği videoya da baktım, daha sonrasında internette farklı bir video üzerinden de kontrol sağladığımda gpu kullanımları csgo gibi bir oyun için bile 75-80-90 aralığındaydı. Bunun sebebi kartın zaten düşük seviye, eski bir kart olması. Doğal olarak oyun csgo da olsa gpu gücünü fazlasıyla kullanmak zorunda kalıyor. Yeni nesil bir gpu su olsaydı, gpu su belli bir seviyeye kadar sizin de belirtmiş olduğunuz şekilde kullanımı gerçekleşirdi. Fazlasına gerek duymamasının sebebi oyunun fps olması değil, kartın oyunun istediği gpu seviyesinin üstünde olmasından kaynaklı olurdu. Zaten arkadaşın ilk gönderdiği videoya ve internet üzerinden araştırırsanız cs go oyununda kullanımlarının aynı cpu ve gpu için kullanımlarını kendiniz de görebilirsiniz.
Lütfen önce birinin argümanına "sen ne anlarsın cahil!" demek yerine önce neden bu argümanı belirttiğini sorunuz. Baktınız ki karşıdaki kişiden aldığınız cevabın sebep-sonuç ilişkileri size çok saçma geliyor. Bunu ister kibar bir dille isterseniz de karşınızdaki kişiye cahil olduğunu belirterek cevaplarsınız.
İyi forumlar

Şöyle, önce işlemci, anakart, ram alıp kasaya kurdum format attım bir kaç ay sonra da Gtx 1650 alıp tanıdık bilgisayar servisine gittim eski ekran kartını çıkarıp yenisini taktılar ama herhangi bir format işlemi vs. olmadı hatta driverların da otomatik yüklendiğini bir şey yapmama gerek kalmadığını söylediler. Format atmayıp 0 dan kurulum yapmamamın bu kadar etkisi olabilir mi?

Bu arada ekran kartım yaklaşık 5 dakika boyunca %40-50 civarlarında bir kullanım yapıyordu evet doğru. Aynı zamanda sistemim asla ısınmıyor ne oynarsam oynayayım işlemciye yük binmediği sürece asla sıcaklık, sıcaktan kapanma gibi problemler çekmedim fanlar bazen çok hızlı çalışıyor sesi şiddetleniyor ama onu da 1-2 kere duydum onun dışında genelde fanlarım da çok sessiz ve sakin çalışıyolar
Hocam eğer sizin için sorun olmayacaksa bir format atıp, tekrar driverları baştan güncel bir şekilde kurun. Ekran kartı kullanımınız, aynı kartı diğer kullanan kişilerle aynı değil maalesef.

Son düzenleme:

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,465
İsim
uwu
Hocam yanlış anlamayın elbette ancak, belirtmiş olduğunuz durum sadece oyunla alakalı değil, gpu nun gücü ile de alakalıdır. Sizin belirtmiş olduğunuz değer, yeni nesil bir gpu için geçerli olabilir. Ancak arkadaş zaten 1650 kullanıyor. Bunu yazmadan önce arkadaşın ilk gönderdiği videoya da baktım, daha sonrasında internette farklı bir video üzerinden de kontrol sağladığımda gpu kullanımları csgo gibi bir oyun için bile 75-80-90 aralığındaydı. Bunun sebebi kartın zaten düşük seviye, eski bir kart olması. Doğal olarak oyun csgo da olsa gpu gücünü fazlasıyla kullanmak zorunda kalıyor. Yeni nesil bir gpu su olsaydı, gpu su belli bir seviyeye kadar sizin de belirtmiş olduğunuz şekilde kullanımı gerçekleşirdi. Fazlasına gerek duymamasının sebebi oyunun fps olması değil, kartın oyunun istediği gpu seviyesinin üstünde olmasından kaynaklı olurdu. Zaten arkadaşın ilk gönderdiği videoya ve internet üzerinden araştırırsanız cs go oyununda kullanımlarının aynı cpu ve gpu için kullanımlarını kendiniz de görebilirsiniz.
Lütfen önce birinin argümanına "sen ne anlarsın cahil!" demek yerine önce neden bu argümanı belirttiğini sorunuz. Baktınız ki karşıdaki kişiden aldığınız cevabın sebep-sonuç ilişkileri size çok saçma geliyor. Bunu ister kibar bir dille isterseniz de karşınızdaki kişiye cahil olduğunu belirterek cevaplarsınız.
İyi forumlar

Hocam eğer sizin için sorun olmayacaksa bir format atıp, tekrar driverları baştan güncel bir şekilde kurun. Ekran kartı kullanımınız, aynı kartı diğer kullanan kişilerle aynı değil maalesef.
Bı video ya baktım da inanamadim bnim ark PC de i5 9400f ve rx470 4gb vardı onda gpu %60 i nadir görüyordu bu GTX 1650 ya farklı yada bnim arka gpu yu kisitlamis

İncelemelere de baktım bazen %10 bazende %80 kullanıyor yine optimizyasyonunun berbat olduğunun gostergesi (rx470 4gb)

• Beğen
Reaksiyonlar: qnyb

cita9

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Onur K
İyi forumlar

Tamamdır format atacağım teşekkürler yardımınız için.

• Beğen
Reaksiyonlar: qnyb

cita9

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Onur K
pek emin olmamakla beraber ram eksiğinden de kaynaklı olabilir ekstra olarak videodaki arkadaşın nvidia ayarları da farklı olabilir

Ram windows ayarları cs içinden konsoldan yapılan ayarlar bu farkı yaratır

Sistemler aynı değil.8 ram çok etkiler.

CSGO'da 8 ile 16 arasında fazla fark yok ama haritadan haritaya değişir

Çok rahat çıkarım yapılır elbette. Problem ekran kartınla alakalı. Tam performansında çalışmıyor. Acaba ekran kartının ayarlarıyla falan mı oynadın? Belli bir kullanım limiti falan ayarlamış olabilirsin.

Yardımlarınız için teşekkürler evet sorun RAM'deymiş, bugün RAM aldım ve takıp performansına baktım videodaki gibi ortalama 300-400 fps ile oynuyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,648
Üyeler
163,860
Son üye
Tororosso
Top Bottom