Neler Yeni

BiLEN ANLAYAN YOK driver bozuluyor çözünürlük düşüyor

yametee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Osman Kurt
Discord
yameteeeh
PC'yi açtığımda bazen (uyku modundan geri açtığımda da aynısı oluyor) ekran gelmiyor 1 seferliğine. PC'yi kasanın tuşuna basarak yeniden başlattıktan sonra 1024x768 çözünürlüğe düşüyor ve amd radeon software'i bozuyor. Raden software'i silip tekrar yüklemedikçe de geri 1920x1080 yapmanın bir yolunu bulamadım. Önceden 3 günde bir oluyodu artık her gün hatta günde 2 kere bile oluyor. Bu da çok canımı sıkmaya başladı.
Amd driverlarını kaldırmak bir işe yaramadı. Bir sefer steelseries app'i bozduğu da oldu. Windows update ile ilgili olduğu düşünüyorum. Az önce de pc'yi uyku moduna aldığımda yaşadım en alttaki ss'deki gibi oldu pc. Güncelleştirmeleri denetle dediğimde iste şu defender bilmem ne güncellemesini yaptı. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum şimdilik amd radeon software'i tekrar kurup çözünürlüğü 1080p yapıcam.

1689445189376.png

1689445259513.png

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Windows update otomatik ekran kartı driverı güncellemesi yapar . Ne bulursa yükler sisteme bu da mevcut olan radeon software nin devre dışı kalıp açılmamasına neden olur.

Yeni driverı kurmadan önce otomatik güncellemeyi kapatmalısınız. Videonun birinden yapmıştım ama yerini videodan bakmama rağmen Zor buldum.

Sonrasında Ddu ile tüm driveri silip uygun olan driveri yüklemelisiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

yametee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Osman Kurt
Discord
yameteeeh
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Windows update otomatik ekran kartı driverı güncellemesi yapar . Ne bulursa yükler sisteme bu da mevcut olan radeon software nin devre dışı kalıp açılmamasına neden olur.

Yeni driverı kurmadan önce otomatik güncellemeyi kapatmalısınız. Videonun birinden yapmıştım ama yerini videodan bakmama rağmen Zor buldum.

Sonrasında Ddu ile tüm driveri silip uygun olan driveri yüklemelisiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim pc windows 11 yine de uygulamalı mıyım bu rehberi? Bir sorun olur mu? Bir de Ddu için link atabilir misin lütfen? Teşekkür ederim.

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Benim pc windows 11 yine de uygulamalı mıyım bu rehberi? Bir sorun olur mu? Bir de Ddu için link atabilir misin lütfen? Teşekkür ederim.
Uygula hocam. Denemekten zarar gelmez ama win11 için kapatma aynı mı bilmiyorum.
Rica ederim

yametee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Osman Kurt
Discord
yameteeeh
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Son durum; Windows update'in otomatik güncelleme yapmasını engellemek için kapatmam gereken şeyler zaten kapalıymış bende geri açtım ve driverın son sürümünü tekrar yükledim. Bir sorun yok şuanlık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,496
Üyeler
162,697
Son üye
Yunuseko4155
Top Bottom