Neler Yeni

Bilen biri fitness program yazma şansı var mı?

hopeS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Adem
evet bende izledim o videoyu
çekiş günlerimde:
lat pulldown çapraz aşağı
seated cable row yatay
barbell row yapıyorum çapraz yukarı
şeklinde her bölgeyi çalıştırıyorum
cuma günkü çekişlere ekleyeyim en iyisi shrugı
romanian df ile yapması pratik olur
Bir egzersizde hedeflediğiniz kas grubunu hissedemiyorsanız o bölge pumplanmıyorsa hareketi değiştirmeyi de gözden geçirebilirsiniz. Örneğin ben Bench pressde göğüsümü hissedemiyorum. Compound egzersiz olduğunu için birçok kas grubu aktive oluyor tabii ki ancak ben o egzersizi göğsümü çalıştırmak için yaparken ön omzumu çalıştırıyorum. Sonra gidip ohp yapıp tekrar omuz çalışmanın bir mantığı olmuyor. O yüzden göğsü DB press ve fly ile çalışırım mesela. Bu da aklınızda bulunsun. Genetik olarak omuzlarım baskın bir de yanlış yapmışız itişleri scapulayı aktif etmeden göğsü kaldı geri 🙂🙂

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim
Bir egzersizde hedeflediğiniz kas grubunu hissedemiyorsanız o bölge pumplanmıyorsa hareketi değiştirmeyi de gözden geçirebilirsiniz. Örneğin ben Bench pressde göğüsümü hissedemiyorum. Compound egzersiz olduğunu için birçok kas grubu aktive oluyor tabii ki ancak ben o egzersizi göğsümü çalıştırmak için yaparken ön omzumu çalıştırıyorum. Sonra gidip ohp yapıp tekrar omuz çalışmanın bir mantığı olmuyor. O yüzden göğsü DB press ve fly ile çalışırım mesela. Bu da aklınızda bulunsun. Genetik olarak omuzlarım baskın bir de yanlış yapmışız itişleri scapulayı aktif etmeden göğsü kaldı geri 🙂🙂
bench pressi bırakalı çok oldu,bende sizin gibi hissedemiyordum,db benche geçtim memnunum incline zaten db ile, 3. hareket olarak da cable fly yapıp göğsü noktalıyorum pazartesileri
arada bi pr almak için yapılabilir

hopeS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Adem
bench pressi bırakalı çok oldu,bende sizin gibi hissedemiyordum,db benche geçtim memnunum incline zaten db ile, 3. hareket olarak da cable fly yapıp göğsü noktalıyorum pazartesileri
arada bi pr almak için yapılabilir
Konu neredeyse bir rehber niteliğinde oldu antrenman programı arayanlar okusa çok şey öğrenir. Fitnes rehberi lazım foruma ama uğraşmaya üşeniyorum.

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim
Konu neredeyse bir rehber niteliğinde oldu antrenman programı arayanlar okusa çok şey öğrenir. Fitnes rehberi lazım foruma ama uğraşmaya üşeniyorum.
soru soruldukca cevaplamak güzel bence
açılsa iyi olur tabi

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,251
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
16 yaşındayım en geç 3 gün içinde fitnessa başlayacağım PT olmayacağı için programa ihtiyacım olacak nasıl bir program benim için ideal olur?

Boy: 183
kilo: 55 (son 1 ayda 5 kilo aldım almaya çalışıyorum şu an)

başka ne gibi veriler vermem gerektiğini bilmiyorum
Beslenmene cok dikkat et
Yagli sekerlu kisaca zararli olan seylerden uzak dur
ilk 2 hafta full body oneririm sonradan split e gecersin
Clean beslen vucudun guzel olsun

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim
Beslenmene cok dikkat et
Yagli sekerlu kisaca zararli olan seylerden uzak dur
ilk 2 hafta full body oneririm sonradan split e gecersin
Clean beslen vucudun guzel olsun
split yeterli değil,beslenme konusunda da uzak durmaktan ziyade abartmadan,ayarında tüketmen daha mantıklı olur

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,251
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
split yeterli değil,beslenme konusunda da uzak durmaktan ziyade abartmadan,ayarında tüketmen daha mantıklı olur
Abart demedim dirty bulk yapmasin gereksiz yag alir
Temiz beslenmek en iyisi, tabi sonsuza dek boyle gitmez bu, arada istediginide yiyecek yani
Ppl ya da duzgun bi program yapabilir
Ornegin ben haftada 4 gun yapiyorum
Ilk gun gogus arka kol
2. Gun sirt on kol
3. Gun omuz bacak
4. Gun supersetler ile bazi haraketleri harmanliyorum ya da başa dönüp arka kol a süper setle bazı bicepleri ekliyorum
PPL e benziyor ama ppl bir miktar daha farklı

Son düzenleme:

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim
Abart demedim dirty bulk yapmasin gereksiz yag alir
Temiz beslenmek en iyisi, tabi sonsuza dek boyle gitmez bu arada istediginide yiyecek yani
1. cümlede dediklerinizi bende demedim zaten
2. cümle mantıklı olan.katı diyetler sadece spordan uzaklaştırır,en iyi ihtimalle beslenmeyi boşverir,tabi başarılı bi şekilde yapılırsa da en iyi sonuca götürür,dengeli bi diyetse tabi
programın hakkında yorum yapmayacağım,ama ppl nin splitten iyi olduğu bilimsel olarak kanıtlı o yüzden split önermiyorum kesinlikle

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
İşlemci, ekran kartı, müzik, futbol.
1. cümlede dediklerinizi bende demedim zaten
2. cümle mantıklı olan.katı diyetler sadece spordan uzaklaştırır,en iyi ihtimalle beslenmeyi boşverir,tabi başarılı bi şekilde yapılırsa da en iyi sonuca götürür,dengeli bi diyetse tabi
programın hakkında yorum yapmayacağım,ama ppl nin splitten iyi olduğu bilimsel olarak kanıtlı o yüzden split önermiyorum kesinlikle
Hocam şöyle bir şey düşündüm sizin de fikrinizi merak ediyorum

2 hafta adaptasyon FB
8 hafta PPL
sonrası allah kerim fatih terim

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim
Hocam şöyle bir şey düşündüm sizin de fikrinizi merak ediyorum

2 hafta adaptasyon FB
8 hafta PPL
sonrası allah kerim fatih terim
benim fikrim de bu yönde
8 hafta değil spor kariyerin boyunca ppl yapmanı öneririm
tabi bilimin ppl sistemini desteklediği müddetçe

predator

80+ Silver
kardeşim gainer falan alma. Buradakilerin kaçı profesyonel vücut geliştirme yapıyor bilmiyorum ama başlangıçta işine yaracak 3 şey
omega 3
kreatin
citruline malate
Cirtuline kan damarlarını genişletir pump etkisini çoğaltır kasa giden kan seviyesini yükseltir
kreatin patlayıcı güç verir tuz kadar olmasada kaslarda su tutar güçlenmeni sağlar
omega 3 vücudun gereken yağ ve deri yırtıklarını azaltmana kalp sağlığına yardımcı olur.
Başka bir şey alma
Program istiyorsan en azından 3 ay full body öneririm.

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
İşlemci, ekran kartı, müzik, futbol.
benim fikrim de bu yönde
Bir iki kişiden şöyle bir yorum aldım;

1 ay FB
8 hafta split
sonrasında PPL
Mesaj otomatik birleştirildi:

kardeşim gainer falan alma. Buradakilerin kaçı profesyonel vücut geliştirme yapıyor bilmiyorum ama başlangıçta işine yaracak 3 şey
omega 3
kreatin
citruline malate
Cirtuline kan damarlarını genişletir pump etkisini çoğaltır kasa giden kan seviyesini yükseltir
kreatin patlayıcı güç verir tuz kadar olmasada kaslarda su tutar güçlenmeni sağlar
omega 3 vücudun gereken yağ ve deri yırtıklarını azaltmana kalp sağlığına yardımcı olur.
Başka bir şey alma
Program istiyorsan en azından 3 ay full body öneririm.
O tarz takviyeler almalı mıyım bilmiyorum, gainer almayı düşünüyorum ama sizin fikriniz nedir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

benim fikrim de bu yönde
Ve PPL nasıl bir program bir örnek atman mümkün müdür

By_raskolnikow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
497
İsim
Mehmet Ali
İlgilendiği Kategoriler
Pc
Instagram
By_raskolnikow
Twitter
By_raskolnikow
Discord
By_raskolnikow
Screenshot_20221002-202407_WhatsApp.jpg
brom bu program çok etkili bir programdir bende şahsen kullanıyorum ama kilo kanısında problemlerin var eğer normal olarak halledemezsen takviye gıdalar almanı tavsiye ederim iyi forumlar
16 yaşındayım en geç 3 gün içinde fitnessa başlayacağım PT olmayacağı için programa ihtiyacım olacak nasıl bir program benim için ideal olur?

Boy: 183
kilo: 55 (son 1 ayda 5 kilo aldım almaya çalışıyorum şu an)

başka ne gibi veriler vermem gerektiğini bilmiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,803
Üyeler
163,555
Son üye
lisagawski
Top Bottom