Kısa süre içerisinde "Bilge Adam Akademi" Kadıköy şubesine kayıt yaptırcam.
Ama sağda solda çok kötü yorumları var. Her kurumda kötü yorum illaki olur ama çok kararsız kaldım eğitimleri de çok pahalı.
Daha önce giden veya tanıdığı giden veya bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.
"HTML, CSS, JavaScript ve React.js ile Uygulama Geliştirme" kursu alacağım.
Hocam bende bi ara orayı düşünüyordum bi tandığım gitmişti onun sayesinde öğrenmiştim fakat o bana Bilge Adam Boostta gitmemi önerdi iş garantisi ver verdikleri belge işe yarıyormuş. Orada üniversite falan istiyordu bende o zamanlar lisedeydim ondan kalmıştı. iyi mi kötümü bilmem hocam bu biraz size kalmış öğretilen bilgilerin daha fazlası internette mevcut veyahut kursdan daha ucuza udemy gibi yerlerden kurs alabiliyorsunuz. Ama siz derseniz ki yüz yüze de daha iyi anlıyorum karşımdakine aklıma gelen soruyu sorup net bi cevap alana kadar detaylandırmam gerekiyor diye kesinlikle gitmelisiniz.
Hocam bende bi ara orayı düşünüyordum bi tandığım gitmişti onun sayesinde öğrenmiştim fakat o bana Bilge Adam Boostta gitmemi önerdi iş garantisi ver verdikleri belge işe yarıyormuş. Orada üniversite falan istiyordu bende o zamanlar lisedeydim ondan kalmıştı. iyi mi kötümü bilmem hocam bu biraz size kalmış öğretilen bilgilerin daha fazlası internette mevcut veyahut kursdan daha ucuza udemy gibi yerlerden kurs alabiliyorsunuz. Ama siz derseniz ki yüz yüze de daha iyi anlıyorum karşımdakine aklıma gelen soruyu sorup net bi cevap alana kadar detaylandırmam gerekiyor diye kesinlikle gitmelisiniz.
Evet boost eğitimi daha iyidir kesinlikle ancak 4 yıllık sayısal bir bölümden mezun veya 3. sınıfta olma şartı var. Benim bölümüm sayısal değil ve 2 yıllık ondan dolayı boosta giremiyorum.
Kursa gitme sebebim tamamen bir hayat düzenimin olmamasıyla alakalı. Herhangi bir işe veya okula gitmediğim için bir düzen yapmam çok zor şuan için.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Evet boost eğitimi daha iyidir kesinlikle ancak 4 yıllık sayısal bir bölümden mezun veya 3. sınıfta olma şartı var. Benim bölümüm sayısal değil ve 2 yıllık ondan dolayı boosta giremiyorum.
Hocam o zaman biraz daha araştırın dediğim gibi iş sizde bitiyor birde bir şey öğreneceksiniz çok da paraya takılmayın tabi takılmayın derken gidip normalin üstünde bir para vermeyin maddi durumlarınızı göz önünde bulundurarak hareket edin.
Kursa gitme sebebim tamamen bir hayat düzenimin olmamasıyla alakalı. Herhangi bir işe veya okula gitmediğim için bir düzen yapmam çok zor şuan için.
Ki bence okula işe gitmiyorsanız düzen yapmanız hiçte zor değil şuan tam zamanı diyebilirim. Herkes bu düzen mevzusunda yok nasıl oturtucam yok nasıl bi düzen daha verimli olur kurcalayıp duruyor.
Yapmanız gereken ilk şey uyku düzeniniz bu kişiden kişiye vücut durumuna göre değişir ama çok uyumamaya ve sabah 9 da pc başına geçebilecek bir şekilde kalkmalısınız. yani kahvaltı diğer ihtiyaçlar falan onlar belireyeceğiniz süreye göre ayarlayıp ona göre uyanmanız lazım 7.30 8 falan.
Onun haricinde kendinizi çok yıpratmayın ve en önemlisi bu işten yazılım ve bu düzen muhabbetinden kendinizi soğutmayın. Hiç gerek yok denersiniz 2 saat 4 saat 6 saat ne kadar yazılım ile ilgilenebiliyorsanız takılır çalışırsınız. baktınız 3. saatten sonra yoruyor ciddi anlamda sıkıldınız odağınız dağılıyor bırakın devam etmeyin. Onun yerine başka bir iş ile ilgilenin ister oyun oynayın ister kitap okuyun. Emin olun udemy gibi bir yerden 100 200 tl ye kurs alınca da aynı son oraya gidince de bi tek Boost mevzusu farklı staj iş garantisi var o yüzden. Çünkü internetten de kurs alsanız yüz yüze de işin sonunda ee ben şimdi ne yapacağıma? dönüyor int biliyorum işte html de şunu biliyorum js de şunu biliyorum eyvallah da ben ne yapıcam ilerisi için iş için daha fazla bilgi öğrenmek için yada mid level a geçmek için. Bunlarda sürekli çalışarak deneyerek oluyor yazılımla ilgileniyorsanız nasıl bir şey olduğunu biliyorsunuzdur sürekli güncellenen sürekli yeni şeyler üretilen bir alan. bi kod yazacaksınız bi ton hata alacaksınız belki ama bi şekilde ordan burdan kopyala yapıştır falan yapıp çözecek ve hata sorununu ve çözümünü öğrenmiş olacaksınız sonra bi farklı konuya geçince bi bakacaksınız ki yazdığınız kod hiç performanslı değil hataları çözerken saçma sapan hiç etik olmayan kodlar yazar çözmüşsünüz sil baştan tekrar yaz o sefer daha da detayına gireceksiniz. Zaten jr level'e gelmek kolay ben bi app proje yapıyorum dersiniz ama mid ve üstü öyle değil deneyim bilgi birikim ve tecrübe gerektiriyor.
Düzen meselesi için de işte sabah şöyle kalkın kahvaltı kesin edin soğuk bi duş alın spor yapın bu tarz işlere giremedim sizde en azından başlarken bu tarz şeyleri düşünmeyip en temelinde uyku düzeninize bakın sonra çalışma saatinize bakın yoksa sıkıldığınızda bırakın diyorum evet bırakın ister biraz dinlenin ister biraz dışarı çıkın o an kafa dağıtmak için ne yapmak istiyorsanız onu yapın ama kafanızı dağıtıp geri döndüğünüzde ben bu günlük kod yazmaktan sıkıldım yeter daha fazla zorlamayacağım dediğiniz anda gene yazılımla ilgili bir içerikle ilgilenin kesinlikle bırakmayın ve ne kadar çok tekrar ne kadar çok kod yazarsanız o kadar çok gelişirsiniz.
Düzen için gene diyorum en temelde tutun fakat bu işte sabah şu saat aralıklarında kahvaltı etmek veya soğuk su ile duş almak falan bunlar sağlık için önemli olan şeyler bunları tabi ki yapın bunlar araştırmalar yapılarak tavsiye edilen şeyler. Ama ilk etapta bunlara takılmayın işte sabah kalktınız ama o duşa giremediğinizden veya ne ise güne başlangıç göreviniz onu yapamadığınızda bu düzenden soğursunuz o yüzden başlarda buna gerek yok.
Yazı uzun olmuş kusura okursanız inşallah okuduğunuza değer zamanınızı boşa harcamamış olurum.
Hocam o zaman biraz daha araştırın dediğim gibi iş sizde bitiyor birde bir şey öğreneceksiniz çok da paraya takılmayın tabi takılmayın derken gidip normalin üstünde bir para vermeyin maddi durumlarınızı göz önünde bulundurarak hareket edin.
Ki bence okula işe gitmiyorsanız düzen yapmanız hiçte zor değil şuan tam zamanı diyebilirim. Herkes bu düzen mevzusunda yok nasıl oturtucam yok nasıl bi düzen daha verimli olur kurcalayıp duruyor.
Yapmanız gereken ilk şey uyku düzeniniz bu kişiden kişiye vücut durumuna göre değişir ama çok uyumamaya ve sabah 9 da pc başına geçebilecek bir şekilde kalkmalısınız. yani kahvaltı diğer ihtiyaçlar falan onlar belireyeceğiniz süreye göre ayarlayıp ona göre uyanmanız lazım 7.30 8 falan.
Onun haricinde kendinizi çok yıpratmayın ve en önemlisi bu işten yazılım ve bu düzen muhabbetinden kendinizi soğutmayın. Hiç gerek yok denersiniz 2 saat 4 saat 6 saat ne kadar yazılım ile ilgilenebiliyorsanız takılır çalışırsınız. baktınız 3. saatten sonra yoruyor ciddi anlamda sıkıldınız odağınız dağılıyor bırakın devam etmeyin. Onun yerine başka bir iş ile ilgilenin ister oyun oynayın ister kitap okuyun. Emin olun udemy gibi bir yerden 100 200 TL ye kurs alınca da aynı son oraya gidince de bi tek Boost mevzusu farklı staj iş garantisi var o yüzden. Çünkü internetten de kurs alsanız yüz yüze de işin sonunda ee ben şimdi ne yapacağıma? dönüyor int biliyorum işte html de şunu biliyorum js de şunu biliyorum eyvallah da ben ne yapıcam ilerisi için iş için daha fazla bilgi öğrenmek için yada mid level a geçmek için. Bunlarda sürekli çalışarak deneyerek oluyor yazılımla ilgileniyorsanız nasıl bir şey olduğunu biliyorsunuzdur sürekli güncellenen sürekli yeni şeyler üretilen bir alan. bi kod yazacaksınız bi ton hata alacaksınız belki ama bi şekilde ordan burdan kopyala yapıştır falan yapıp çözecek ve hata sorununu ve çözümünü öğrenmiş olacaksınız sonra bi farklı konuya geçince bi bakacaksınız ki yazdığınız kod hiç performanslı değil hataları çözerken saçma sapan hiç etik olmayan kodlar yazar çözmüşsünüz sil baştan tekrar yaz o sefer daha da detayına gireceksiniz. Zaten jr level'e gelmek kolay ben bi app proje yapıyorum dersiniz ama mid ve üstü öyle değil deneyim bilgi birikim ve tecrübe gerektiriyor.
Düzen meselesi için de işte sabah şöyle kalkın kahvaltı kesin edin soğuk bi duş alın spor yapın bu tarz işlere giremedim sizde en azından başlarken bu tarz şeyleri düşünmeyip en temelinde uyku düzeninize bakın sonra çalışma saatinize bakın yoksa sıkıldığınızda bırakın diyorum evet bırakın ister biraz dinlenin ister biraz dışarı çıkın o an kafa dağıtmak için ne yapmak istiyorsanız onu yapın ama kafanızı dağıtıp geri döndüğünüzde ben bu günlük kod yazmaktan sıkıldım yeter daha fazla zorlamayacağım dediğiniz anda gene yazılımla ilgili bir içerikle ilgilenin kesinlikle bırakmayın ve ne kadar çok tekrar ne kadar çok kod yazarsanız o kadar çok gelişirsiniz.
Düzen için gene diyorum en temelde tutun fakat bu işte sabah şu saat aralıklarında kahvaltı etmek veya soğuk su ile duş almak falan bunlar sağlık için önemli olan şeyler bunları tabi ki yapın bunlar araştırmalar yapılarak tavsiye edilen şeyler. Ama ilk etapta bunlara takılmayın işte sabah kalktınız ama o duşa giremediğinizden veya ne ise güne başlangıç göreviniz onu yapamadığınızda bu düzenden soğursunuz o yüzden başlarda buna gerek yok.
Yazı uzun olmuş kusura okursanız inşallah okuduğunuza değer zamanınızı boşa harcamamış olurum.
Öncelikle tavsiye ve önerilerin için teşekkür ederim. Yazdıklarında haklısın ancak bunlar işleyişte farklı oluyor. Adamları aradım 16 kasıma kadar geri dönüş yapacağım dedim. 16 Kasıma kadar bir düzen denemesi yapacağım. Düzen yapmadaki zorluk hali hazırda bir okula veya işe giden biri için çok kolay görünse de. yıllardır konfor alanını terkedememiş birisi için gerçekten zor ve anlaması güç bir olay. Düzen veya bir planlama yapmadaki en büyük ve önemli olay konfor alanını terk etmek. Bu sebep ile bir kütüphaneye gidip çalışma denemesi yapacağım. Tekrardan teşekkürler öneri ve tavsiye için.
Öncelikle tavsiye ve önerilerin için teşekkür ederim. Yazdıklarında haklısın ancak bunlar işleyişte farklı oluyor. Adamları aradım 16 kasıma kadar geri dönüş yapacağım dedim. 16 Kasıma kadar bir düzen denemesi yapacağım. Düzen yapmadaki zorluk hali hazırda bir okula veya işe giden biri için çok kolay görünse de. yıllardır konfor alanını terkedememiş birisi için gerçekten zor ve anlaması güç bir olay. Düzen veya bir planlama yapmadaki en büyük ve önemli olay konfor alanını terk etmek. Bu sebep ile bir kütüphaneye gidip çalışma denemesi yapacağım. Tekrardan teşekkürler öneri ve tavsiye için.
Rica ederim hocam yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Çok güzel bi karar almışsınız 16 sına kadar deneyin 8 gün tam 1 hafta var bi düzen için az bi süre ama belirli şeyler kafanızda oturur en azından. Dediğinizde haklısınız ben liseden sonra üni ye gitmedim sınava girdim beklediğim üni ler gelmediği için salladım bidaha da üni sınavına girmedim ve o süreçte full boştum evde oturup bilgisayar oynuyodum dışarda geziyodum aile evi zaten yediğin önünde yemediğin arkanda hesabı ama bi yerden sonra heleki bu seçimlerden sonra (olayı siyasiye çekmiyorum ekonomi açısından konuşuyorum) yaşamın zor olduğu ve zorlaşacağını anladığım için gelecek kaygısı oluşmaya başladı büyük bi derecede geceleri uyuyamıyordum size bir önceki yazımda bahsettiğim şekilde kendimi kasmadan düzene sokmaya çalıştım ve oldu mobil yazılım ile ilgileniyordum ama canım sıkılıyodu bi hata alıyodum 5 6 saat çözemiyordum bırakıp kafa dinliyodum gelince gidip web sitesi yazıyordum işte node js ile sunucu taraflı şeyler yazıyordum hazır yazılmış şeyleri düzenliyordum. sonraki gün 5 6 saat çözemediğim bir hatanın ; işaretini koymadığımdan olduğunu anlayınca yazılım dili bile değiştirdim yani demem o ki iş çalışmayla oluyor. Sizin için hayırlısı neyse o olsun diyelim. Kursa gitsenizde düzen kursanızda kurs gelişinde o pc başına geçip saatlerce yazılım öğrenmeniz gelişmeniz gerekecek. Baktığınızda bu da bir düzendir. Allah kolaylık versin hakkınızda hayırlısı olsun inşallah hocam. İyi çalışmalar iyi forumlar.