Neler Yeni

Öneri [BİLGİ] 2. El HDD Alacaklar İçin

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,944
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Evet arkadaşlar. Dolara bagli olarak parça fiyatları da artıyor. 380/400 olan 2 TB HDD ler 450 den başlıyor. E tabi bizler de 2. El parçalara yöneliyoruz.
Haftasonu bende bunun araştırması içerisindeydim. 2 TB 160 TL buldum. Güvenlik için kullanılmış. Aldığım aile iyiydi. Test etmeden aldım (size kesinlikle ve kesinlikle test edip almanızı öneririm.) Akşam test ederim sıkıntı olursa yarın getiririm geri dedim. Akşam test ettiğimde 1770 gün hiç durmadan çalıştırılmış. Bad sectorde vardı ancak 1770 gün çalıştırıldığını görünce zaten bad sector taraması yapmama gerek kalmadı. O kadar çalışan bir HDD'nin az ömrü kaldığını anlayabilirsiniz. :) Sağlık durumunda hatalar vardı ve sağlık yüzdesi %60 tı. Benim 5 senelik harici HDD var ona baktım daha 96 gün kullanılmış.( Günler ne kadar çalışırsa ona göre hesaplanır) gittim geri verdim.
Yani sözün özü arkadaşlar, 2. El HDD alacak olursanız Güvenlik için kullanmış bir hdd gördüğünüzde bu sabit durduğu yerde durmuştur biseyi yoktur diyip onu almaya yönelmeyin. Tam aksine güvenlik harddiski normal kullandığımız harddiskten daha çok çalışmaktadır. Sisteme bağlandığında çıkarılana kadar hiç durmadan çalışır. Böyle teknolojilerinde kullanıldığı zaman kadar ömrü azaldığı için Güvenlik harddisklerine bulaşmayın.
Biraz borç harç sıfır 2 TB HDD sipariş verdim 2. El arayışından vazgeçtim. :)

Sağlıcakla kalın.

Son düzenleme:

madman

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yusuf Cana
Ayrıca sağlık taraması haricinde derin 'bad sector' taramasıda önemli. Bende 2. el 1TB bir HDD almıştım. Aldığım kişi pek hakim değildi konuya. Bilgisayarına HD Tune Pro indirttim ve derin bad sector taraması yaptırttım. 1,5 saat sürdü ama sonuçlar temizdi. Alınca kendimde kontrol ettim tabi. Şu an sorunsuz bir şekilde kullanmaktayım.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,944
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ayrıca sağlık taraması haricinde derin 'bad sector' taramasıda önemli. Bende 2. el 1TB bir HDD almıştım. Aldığım kişi pek hakim değildi konuya. Bilgisayarına HD Tune Pro indirttim ve derin bad sector taraması yaptırttım. 1,5 saat sürdü ama sonuçlar temizdi. Alınca kendimde kontrol ettim tabi. Şu an sorunsuz bir şekilde kullanmaktayım.
Hard Disk Sentinel ile HDD nin ne kadar çalıştığını görebilirsin. Zaten 1770 gün çalıştığını gördükten sonra illaki bad sector olduğunu düşünürsün. :)

Top Bottom