Neler Yeni

Çözüldü✓ Bilgisayar açıldıktan sonra donuyor

mychar276

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Muhammed
Büyük ihtimal takılan Ramleriniz anakartın destek listesinde değil. Bios güncellemesi yaptığınız halde XMP açınca bu tarz stabilite ve hata gibi problemler yaşıyorsanız, xmp açmadan kullanırken bir problem yaşamıyor iseniz anakartın destek listesindeki ramlerden biri ile ramleri değişmeniz gerekebilir.

Laurâs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Hüseyin Resul Uslu
Büyük ihtimal takılan Ramleriniz anakartın destek listesinde değil. Bios güncellemesi yaptığınız halde XMP açınca bu tarz stabilite ve hata gibi problemler yaşıyorsanız, xmp açmadan kullanırken bir problem yaşamıyor iseniz anakartın destek listesindeki ramlerden biri ile ramleri değişmeniz gerekebilir.
Bilgisayarı ilk aldığımda böyle bir sorun yaşamıyordum son 1-2 haftadır bu sorunla sık sık karşılaşmaya başladım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

XMP açtıktan sonra RAM frekansını 5800 MHz yap bakalım gene vermeye devam edecek mi mavi ekran?
IMG_8051.jpeg

Bu arada kendim manuel olarak 6000MHz yapınca bilgisayar çalışıyor fakat yine arada bir aynı sorunu yaşıyorum iCUE programına girdiğimde böyle bir şey ile karşılaştım.

Son düzenleme:

mychar276

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Muhammed
Bilgisayarı ilk aldığımda böyle bir sorun yaşamıyordum son 1-2 haftadır bu sorunla sık sık karşılaşmaya başladım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Bu arada kendim manuel olarak 6000MHz yapınca bilgisayar çalışıyor fakat yine arada bir aynı sorunu yaşıyorum iCUE programına girdiğimde böyle bir şey ile karşılaştım.
Hocam ram modüllerine farklı xmp profilleri atamış olabilir misiniz?
Benim size tavsiyem ilk olarak bios sıfırlayın (yukarıdaki arkadaşımız tarif etmiş) sonrasında bir stabilite sorunu var mı buna bakalım. Bir netleştirelim şunu derim.

Laurâs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Hüseyin Resul Uslu
Hocam ram modüllerine farklı xmp profilleri atamış olabilir misiniz?
Benim size tavsiyem ilk olarak bios sıfırlayın (yukarıdaki arkadaşımız tarif etmiş) sonrasında bir stabilite sorunu var mı buna bakalım. Bir netleştirelim şunu derim.
Biosu da sıfırladım hocam. Akşam daha detaylı bakıcam şu an da işteyim teşekkür ederim yanıtınız için.

Ayrıca QVL listesine baktım bu ram listede mevcut.

IMG_8055.png

Son düzenleme:

Laurâs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Hüseyin Resul Uslu
Top Bottom