Eren TORUN
80+
- Reaksiyon skoru
- 21
6 aydır PC kapalı bugün açtım 1 uzun 2 kısa bip sesi geliyor ekran kartını çıkarınca ses yok monitör de elektrik almıyor sorun ne acaba
Buzzer çıkarıyor o sesi şu parça anakarta görürsün bunu çıkarırsan ses gelmez hocam6 aydır PC kapalı bugün açtım 1 uzun 2 kısa bip sesi geliyor ekran kartını çıkarınca ses yok monitör de elektrik almıyor sorun ne acaba
6 aydır PC kapalı bugün açtım 1 uzun 2 kısa bip sesi geliyor ekran kartını çıkarınca ses yok monitör de elektrik almıyor sorun ne acaba
Sökülmesini tavsiye etmiyorumBuzzer çıkarıyor o sesi şu parça anakarta görürsün bunu çıkarırsan ses gelmez hocam
Sesten şayet rahatsız oluyorsa bundan dolayı tavsiye verdim hocam harici size katılıyorum
- 1 kısa: sistem düzgün bir şekilde başlar, her gün duyduğumuz, aynı zamanda herhangi bir sorun yaşamayan makineler.
- 2 kısa: genel hata, lütfen CMOS kurulumunu girin, yanlış seçenekleri sıfırlayın.
- 1 uzun 1 kısa: RAM veya anakart hatası, bir bellek için deneyin, eğer işe yaramazsa, anakartı değiştirmek gerekir.
- 1 uzun 2 kısa: monitör veya ekran kartı hatası.
- 1 uzun 3 kısa: klavye denetleyici hatası, anakartı kontrol edin.
- 1 uzun 9 kısa: kurulu Flash RAM veya EPROM hatası, BIOS hasarı. Flash RAM bloğu için deneyin.
- Sürekli ses (uzun bip sesi): bellek oturmuyor veya hasar görmüyor. Belleği yeniden takın, eğer işe yaramazsa, sadece bir belleği değiştirin.
Sökülmesini tavsiye etmiyorum