Neler Yeni

Bilgisayar alım gücü veya Yeni pc'lerin alım gücü ne olur? Dolar kuru Ufak bir sohbet konusu

LOST

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
keremogr
Merhaba Arkadaşlar, malumunuz dolar aldı başını gidiyor. Üniversiteye başlayacağım için bir Laptop almayı planlıyordum ancak işime yarayan en dip Laptop bile 5,500 TL. Video editi, fotoğraf tasarımları falan yapıyoruz bölümümde.
Bahsettiğim Laptop

Bende bu yüzden Masaüstü bir sistem toplamaya karar verdim. Abdullah Abi'nin sistemlerine falan baktım piyasada ki sistem toplayan diğer kanallara falan baktım işime yarayan bilgisayar 4000 küsür bir fiyatla karşıma geldi bunu karşılayabiliyordum ancak şimdide karşıma üniversite yurtları gibi bir sorun çıktı. Masaüstü bir bilgisayar toplayabilmem için ayrı eve çıkmam gerekiyordu vs. bir sürü dezavantaj daha yine laptop'a kaldım ve Monster'ın en dip bilgisayarını bile alamıyorum.

Sizce dolar piyasası bilgisayar, Laptop piyasası 3 aya kadar ne hale gelir. Alabileceğim duruma gelir mi?
Eminim benim gibi merak eden onlarca arkadaşım vardır...
Bilgisi olanlar bilgisini konuşturursa çok iyi olur.
Ufak bir sohbet konusu olsun burası sorularımı yanıtlarsanız çok memnun olurum teşekkürler şimdiden...

KafasıMeşgul

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
454
İsim
Yusuf
Merhaba Arkadaşlar, malumunuz dolar aldı başını gidiyor. Üniversiteye başlayacağım için bir Laptop almayı planlıyordum ancak işime yarayan en dip Laptop bile 5,500 TL. Video editi, fotoğraf tasarımları falan yapıyoruz bölümümde.
Bahsettiğim Laptop

Bende bu yüzden Masaüstü bir sistem toplamaya karar verdim. Abdullah Abi'nin sistemlerine falan baktım piyasada ki sistem toplayan diğer kanallara falan baktım işime yarayan bilgisayar 4000 küsür bir fiyatla karşıma geldi bunu karşılayabiliyordum ancak şimdide karşıma üniversite yurtları gibi bir sorun çıktı. Masaüstü bir bilgisayar toplayabilmem için ayrı eve çıkmam gerekiyordu vs. bir sürü dezavantaj daha yine laptop'a kaldım ve Monster'ın en dip bilgisayarını bile alamıyorum.

Sizce dolar piyasası bilgisayar, Laptop piyasası 3 aya kadar ne hale gelir. Alabileceğim duruma gelir mi?
Eminim benim gibi merak eden onlarca arkadaşım vardır...
Bilgisi olanlar bilgisini konuşturursa çok iyi olur.
Ufak bir sohbet konusu olsun burası sorularımı yanıtlarsanız çok memnun olurum teşekkürler şimdiden...
hocam dolar bence temmuza doğru anca düşer gibime geliyor corona olayları vb yüzünden.

• Beğen
Reaksiyonlar: LOST

Behram

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Abdurrahman
Virüs bitse bile Türkiye'de yabancı yatırımcı olmadığından ve belli bir süre dolar girişi olmayaçağın'dan dolara yükselişe girecek ve katmeride stoklar bitiyor ve fiyatlar dolar +stok erimesiyle katlanacak...

• Beğen

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
hocam dolar bence temmuza doğru anca düşer gibime geliyor corona olayları vb yüzünden.
Hocam birisi ne zaman "Dolar şu zamandan sonra düşecek." dese inanıyorum ama düşmüyor işte. İnşallah bu sefer farklı olur da düşer.

• Beğen

LOST

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
keremogr
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Virüs bitse bile Türkiye'de yabancı yatırımcı olmadığından ve belli bir süre dolar girişi olmayaçağın'dan dolara yükselişe girecek ve katmeride stoklar bitiyor ve fiyatlar dolar +stok erimesiyle katlanacak...
Sizce bu sene sonu 7tl den daha yüksek olur mu?

Behram

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Abdurrahman
Doları takip etmek istiyorsan youtube murat muratoğlu var Türkiye'nin ekonomi secerisini çıkartıyor

• Beğen

Behram

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Abdurrahman
Evet olur. yabancı şirketler Türkiye'den çekildi. bir mucize olmadığı sürece zor. :(

• Üzgün

LOST

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
keremogr
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Doları takip etmek istiyorsan youtube murat muratoğlu var Türkiye'nin ekonomi secerisini çıkartıyor
Teşekkür ederim.

Creselia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Egehan Kiremit
Bilgisayar olarak bakacak olursak konuya ; üretimin , neredeyse kalbi olan çinde virüs olayları yüzünden bir hayli aksadığını görmekteyiz. Dolar kurundan ziyade fiyatlar bundan dolayı bile artabilir diye düşünüyorum. Dolar konusuna gelirsek , geçtiğimiz senenin son dönemlerinde kur 6.10'lara dayandığı zamanlar şaşkınlık ile izlerken bir anda yukarıya bu denli yükselmesi hiç iyi olmadı. Virüs olayları bittikten sonra dahi doların düşebileceğini sanmıyorum. Stabil olarak bu kurlara alışacağız ve böyle devam edecektir muhtemelen. Bence bilgisayar toplamak isteyen arkadaşlar ellerini çabuk tutmalılar.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Bu konuya benzer bi konuya Technopat forumunda verdiğim bir cevabı şöyle bırakmak istiyorum:
Screenshot_2020-04-11-03-12-34-163_com.android.chrome.jpg

Bunlara ek olarak; doların düşmeyeceği kesin olağanüstü bir olay olmadığı sürece. Doların ise 7 olacağını hiç zannetmiyorum yakın zamanda.
Sadece zenginlerin zenginleştiği bir dönemde doların 7 olması olağanüstü bir zorluk çıkarırdı. Çünkü düşünün ABD'de adamın yerde bulsa takmayacağı bir dolarlık bi urun minimum vergi+maliyet ile Türkiye'ye 10₺ den giriş yapar iyi ihtimalle. Ki telefonlardan yüzde yüze yakın vergi alındığı bi ülkedeyiz. Gerçekten doların 7'ye geçmesi demek bizim için teknolojiyi tamamen unutmak demek.

Ama böyle bir Corona döneminde kalkıp bi şeyler almak da mantıklı değil. Yapmanız gereken dolar artmadan paranızı dolara yatırmak olacaktı. Gerçi belki dolar hâlâ daha asıl artışını yapmamış da olabilir. Her neyse.

Yani kısacası; özellikle teknoloji konusunda, zamanla daha da fakirleşeceğimiz kesin ve kaçınılmaz. Ondan dolayı doların düşmesi gibi düşünce imkansız olucaktır, hayaller kurup sonra üzülmeyin sakın. Belki 2023 de büyük bir patlama falan yapıp 1 doları 1 TL ye eşitleriz he?

Son düzenleme:
Top Bottom